Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Öğrencilerden duygulandıran mektup

Öğrencilerden duygulandıran mektup
50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu öğrencileri, Afrin’de devam eden Zeytindalı Operasyonunda görevli askerlere mektup yazdılar. Yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı etkinlikte öğrenciler tarafından yazılan mektuplar Afrin’e gönderildi.


Afrin’de görevli askerlere mektup yazan 50. Yıl İzzet Baysal Ortaokulu Öğrencileri, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları ile İzzet Baysal Caddesi boyunca yürüyerek, postaneye geldi. Burada yazdığı mektubu okuyan 50. Yıl Ortaokulu 5/G sınıfı öğrencisi Şehnaz Kildi, mektubunda şu ifadelere yer verdi; “Biz burada huzurlu ve mutlu duruyorsak, bu sadece sizin sayenizdedir. Küçükken hep düşünmüşümdür. Yabancıların kahramanı var, fakat neden bizim yok. Ama anladım ki, gerçek kahramanlar sizlermişsiniz. Gece gündüz demeden çalışıp, sonunda ise hak ettiği değeri alamadan can veren kahramanlar. Fakat merak etmeyin, bu ülkeyi koruyacağız. Bu ülke için savaşacağız. Gerekirse, bu ülke için can vereceğiz. Evet, küçücük çocuklarız fakat sandığınızdan da büyük kalplerimiz var. Bu büyük kalpler, canımız, ciğerimiz Türkiye’miz ve sizin için atıyor. Biz her zaman sizi düşünüyor ve özlüyor olacağız. Ben bir asker çocuğu olarak babamı her saniye nasıl özlüyorsam, babamla nasıl gurur duyuyorsam, aynı şekilde sizle de gurur duyuyorum. Her gece yatmadan önce size dua ediyorum. Bilmenizi istiyorum ki, ben babamı her saniye nasıl özlüyorsam, sizin sevdikleriniz de aynı benim gibi sizleri her saniye özlüyor. Nasıl babamı merak ediyor ve onun için dua ediyorsam, savaş bitsin ve bir an önce yanımıza gelin diye dua ediyorum. Çünkü siz bizim babamız, amcamız, abimizsiniz. Biliyorum ki bizim için yol beklemek ne kadar zorsa, sizlerin de bekleyenleriniz için o kadar zor. Ama siz bizleri düşünmeyin biz burada dimdik sizleri bekliyoruz. Sizler bizim babamızsınız, baba çınardır ve çınarı kimse yıkamaz. Allah’tan tek dileğim, hainlere hak ettiklerini verip sağ salim geri dönmeniz. Şu an bu mektubu hangi kahraman Türk Askeri okuyor bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var. Kim okursa okusun bilsin ki benim ailemden biri. Hep yüreğimizdesiniz, Allah yardımcınız olsun.”

“Amacımız onları düşündüğümüzü hissettirmek”

Daha sonra etkinlikle ilgili açıklama yapan okul öğretmenlerinden Bayram Erden, öğrencilerin içinden gelen bir etkinlik olduğunu söyledi. Erden şöyle konuştu; “Bugün 100 öğrenci ile postanemize geldik. Amacımız askerlerimize moral vermek, onların yanında olduğumuzu hissettirmek. 20 Ocak günü başladı bu operasyon, bugün 55. Günü ve her an biz onlarla beraberiz. Öğrencilerimizin içten istekleri ile böyle bir etkinlik başladı. Amacımız onları düşündüğümüzü hissettirmek için mektup yazalım, o mektupların içine de küçük hediyeler koyalım dedik. Onların her an yanındayız, onlarla beraberiz. Öğrencilerimiz de birbirinden güzel mektuplar yazmışlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum, böyle güzel mektuplar, böyle güzel düşünceler için. Kendilerinin içinden gelen bir etkinlikti. Tişörtlerinde de zeytindalı baskısı yaptık ve şehitlerimizin fotoğraflarını yerleştirdik, onlar bizim kalbimizde. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun.”

Etiketler: