Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“İSTİKLAL MARŞIMIZ HER DÖNEMDE İLHAM BULACAĞIMIZ R

“İSTİKLAL MARŞIMIZ HER DÖNEMDE İLHAM BULACAĞIMIZ R
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yılmaz; “İstiklal Marşımız’ın her sözcüğü, her mısrası vatanını seven bütün evlatlarımızın ilham bulacağı ruhu taşıyor. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından 97 yıl önce kaleme alınan İstiklal Marşımız, her dönem Türk Milleti’nin birlik beraberliğini, bağımsızlık tutkusunu, esaret tanımazlığını, yüce ideallerini yansıtıyor” dedi.

 Başkan  Yılmaz’ın mesajında şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde insanlık tarihinin gördüğü en büyük İstiklal destanını yazan Türk Milleti; esaret tanımazlığı ve bağımsızlık tutkusuyla, ezilen, sömürülen milletlere umut ışığı oldu. Bu kahramanlık destanı sırasında Büyük Türk Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından satırlara dökülen İstiklal Marşımız, yaşananları gerçekçi şekilde yansıtarak, kahraman askerlerimizle halkımıza ilham vererek, Türk Milleti’nin her zaman hür ve bağımsız yaşayacağını müjdeledi. Bundan tam 97 yıl önce olduğu gibi bugün de geçerliliğini koruyan bu dizeler, milletimizin güven ve huzuru için canlarını ortaya koyan evlatlarımızın haklı mücadelelerinde rehber oluyor. İstiklal Marşımız’ın her sözcüğü, her mısrası,  vatanını seven bütün evlatlarımızın ilham bulacağı ruhu taşıyor. Büyük şair Mehmet Akif Ersoy tarafından 97 yıl önce kaleme alınan İstiklal Marşımız, her dönem Türk Milleti’nin birlik beraberliğini, bağımsızlık tutkusunu, esaret tanımazlığını, yüce ideallerini yansıtıyor. Bugün Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’nda olduğu gibi topraklarımıza ve egemenliğimize kastedecek tüm güçlere karşı hiç tereddütsüz sürdürdüğümüz mücadelede de İstiklal Marşımızın satırlarında ifade edilen azim ve kararlılıktan güç alıyoruz. Türk Milleti, içte ve dışta kendisine zincir vurmaya çalışan düşmanlara iman dolu göğsünü ve ay yıldızlı al bayrağını siper ederek karşı koymaya devam edecek. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Büyük şairimiz Mehmet Akif’in ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözünü bir kez daha hatırlıyor; istiklal ve istikbal mücadelemizde hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi, bu kahramanlık destanına imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Etiketler: