Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

2 çocuk annesi kadın lösemiyi yendi

2 çocuk annesi kadın lösemiyi yendi
İki çocuk annesi 41 yaşındaki Yasemin Karamanoğlu Aksoy, 2 yıl boyunca mücadele ettiği lösemiyi yenip sağlığına kavuştu.


 2014 yılında geçirdiği ameliyat sonrasında vücudunda oluşan morluklar nedeniyle doktora başvuran Yasemin Karamanoğlu Aksoy’a yapılan tetkikler sonrasında lösemi teşhisi kondu. Talihsiz kadın, Bolu'da bir süre tedavi olduktan sonra Ankara Tıp Fakültesi Hematoloji servisinde tedaviye alındı. Aksoy, 2.5 yıl boyunca Ankara'da gördüğü kemoterapi tedavisinin ardından Almanya'da yaşayan bir kişiden yapılan ilik nakli ile sağlığına kavuştu.

 

Yasemin Karamanoğlu Aksoy, hastalığını eşi, 2 çocuğu ve çevresinde sevdiği insanların desteğiyle yendiğini söyledi. Hastalığı yenmekte en önemli etkenlerden birinin umudunu kaybetmemek olduğunu ifade eden Aksoy, bu süreçte ilginç dekoratif pastalar yapmaya ve binlerce parçalı pazılları birleştirmeye başladı.

 

Hastalığı öğrenme sürecini anlatan Aksoy, “Geçirdiğim ameliyat sonrasında vücudumda ciddi morarmalar olduğunu gördüm. Bir günde 17 yerimde morluk oluştu. Doktora gittiğimde kan değerlerimde değişiklik yoktu. Ama aradan 3 ay geçince kan değerlerim alt üst oldu. 2015 yılının Aralık ayında hastaneye yattım. Temmuz 2015'te de ilik nakli oldum. Türkiye'den ilik bulunamadı. Ailemden de hiç kimsenin bana iliği uymadı. Almanya'dan bağış yapan bir kişiden alınan ilikle hayata döndü.” dedi.

 

Aksoy, bir tüp kan vererek hayat kurtarılabileceğini ifade ederek, Bizim hastalığın başlangıcı yok. Kan kanseriyiz. Kemoterapileri çok ağır geçmekte ve gerçekten bir odanın içine hapsediyorlar ve o odada yaşıyorsunuz. Eşimle birlikte mücadele ettik. Ailem hep yanımdaydı. Benim yanımda olup dua edenlere çok teşekkür ediyorum. Yoğun bakımda ciddi ağır süreçler geçirdim. Ama şu anda buradayım. 1 yıldır evimdeyim, çocuklarımla birlikteyim. Mutluyum. Herkesten tek bir isteğim var. Bir tüp kanla hayat kurtarabilirsiniz. Lütfen insanlara yardımcı olun. Çok kurtulmaya ihtiyacı olan insanlar var.” İfadelerini kullandı.

 

Ailesinin iyileşmesinde en büyük etken olduğunu söyleyen Yasemin Karamanoğlu Aksoy, İyileşmemde en büyük etken ailem. Yani herkes bana sahip çıktı o süreçte. Eşim yanımdan hiç ayrılmadı. Ablalarım hiç ayrılmadı. Ben hastanedeyken çocuklarımın ihtiyaçlarını gördüler. Zaten ilk öğrendiğimde bu hastalıkla savaşacağım ve iyileşeceğim demiştim. Hiç umutsuzluğa düşmedim. Yoğun bakıma yattığımda bile umudumu kaybetmedim.” şeklinde konuştu.

 

Yoğun bakım ünitesinde kaldığı süreçte kendince hobiler geliştirdiğini aktaran Aksoy, Hastanede ciddi pazıl yaparak vakit geçirmeye başladım. Bir haftada 2 binlik pazıl bitiriyordum. Daha sonra evime geldiğimde yaş pastalar, kurabiyeler yaparak vakit geçirmeye başladım. Artık bağımsızım ve sağlık konusunda iyiyim şükürler olsun.” dedi.