Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU'DAKİ FETÖ/PDY DAVASI

BOLU'DAKİ FETÖ/PDY DAVASI
Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında, biri emniyet müdürü, 5 eski polisin yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan, meslekten ihraç edilen tutuklu sanıklar eski emniyet müdürü Erkan Demirci ile eski polis memurları Murat Büyükşahin ve Hüseyin Yavuz, tutuksuz sanık M.Ö. ile avukatları ve yakınları katıldı.

Tutuksuz sanık S.G ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkeme salonuna bağlandı.

Duruşma öncesinde Mahkeme Heyeti Başkanı Seyfi Han, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "mahrem imamlar" soruşturması kapsamında bazı özel kodların belirlendiğini anımsatarak, tutuklu sanıklardan Demirci'ye bu kodlamalardan "örgüt mensubiyeti, teslimiyeti, sadakati ve bağlılığı en üst seviyede olan kişileri" temsil ettiği belirtilen A5 kodunun verildiğinin belirlendiğini söyledi.

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tanık H.C, sanıklardan sadece M.Ö'yü tanıdığını ifade ederek, "M.Ö. Bolu’'ya tayin olduktan sonra S.B. ve L.A. ile örgüt evlerinde birlikte kaldıklarından dolayı tanıyorum. Şahsın bahsettiğim konaklama tarihi 2013 yılı yaz aylarıyla aralık ayı arasını kapsıyor. Ben 2013 yılının aralık ayında ayrıldım. Bu nedenle şahsın bu tarihten sonra evde kalıp kalmadığını ve irtibatının devamı konusunda bilgim yok." dedi.

H.C sanık M.Ö'nün daha yeni memur olmasına rağmen operasyonel bir şubede görevlendirildiğinin kendisine manidar geldiğini anlatarak, "Örgütle ve kaldığı ile bağlantılı olduğunu bildiğim için TEM Şubede görevlendirilmesinin örgütün yönlendirmesiyle olduğunu düşünmüştüm ancak bununla ilgili doğrudan bilgim ve tespitim yok." şeklinde konuştu.

Tanık L.A da SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada, daha önce verdiği ifadeyi tekrarladığını belirterek, "M.Ö ile Bolu'ya tayin olduğumuzda bir dönem cemaat evleri olarak bilinen yerde konakladım. Sanık da 2013 yılının yaz aylarında yaklaşık 3 ay bizimle birlikte konakladı. Daha sonra kasım ayında kendisinin görevlendirmesi TEM Şube Müdürlüğüne yapıldı. Oradan da ilçeye gönderildiğini hatırlıyorum. Bu tarihten  sonra kendisiyle irtibatım kesildi." dedi.

Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan tanık S.B ise M.Ö ile polis okulunda aynı sınıfta olduğu için tanıştığını dile getirdi.

M.Ö ile Bolu'ya geldiklerinde de bir süre aynı evde kaldıklarını anlatan S.B, "Hafta sonları çarşıya çıktığımızda tanıştığımız bir üniversite öğrencisi Bolu'da kalacak yerimiz olup olmadığını sordu. Bizi Faruk isimli bir şahısla irtibatladı. Bu şahıs bizi terminalde karşıladı, bir eve yerleştirdi. Yaklaşık 4 ay kadar sanıkla bu evde kaldık." ifadesini kullandı.

Kaldıkları evde örgütle ilgili sohbet ya da toplantı yapılmadığını öne süren S.B, "4 ayın sonunda M.Ö bir ilçeye gönderildi. O tarihten sonra bağlantımız koptu. Bizimle irtibata geçen ve isminin Faruk olduğunu söylenen şahsın gerçek isminin Ömer Sun olduğunu bu soruşturmalar başladığında emniyette öğrendim." diye konuştu.

 Tanıkların dinlenmesinin ardından cumhuriyet savcısı sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanık avukatları, tanık ifadelerine bir diyeceklerinin olmadığını söyleyerek, tutuklu müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Tutuklu sanık Demirci ise kendisinin FETÖ'cü olmadığını ileri sürerek, "Çocuk yaşta koleje girdiğimden beri ömrüm vatan-millet sevdası için geçti. Hakkımda 3 tane iddia vardı. Şimdi bir de A5 diye bir şey öğrendim. Üzerime atılı suçların somut dayanıklılıkları yoktur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum. Ben örgüt üyesi değilim." dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların bu durumunun devamına karar vererek, duruşmayı diğer tanıkların da dinlenmesi için 19 Nisan'a erteledi.

İDDİANAME

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, meslekten ihraç edilen biri emniyet müdürü 5 eski polis hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 5 yıldan onar yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

 

 

Etiketler: