Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bayrağımızı Yerden Kaldıran Jandarma Erine Ödül

 Bayrağımızı Yerden Kaldıran Jandarma Erine Ödül
100 Karayolu Bolu Dağı mevkiinde 2 Mart 2018 tarihinde yaşanan kazada, uçuruma yuvarlanan araçtan düşen ve çalılara takılan Türk Bayrağı'nı çalılardan alarak göğsüne koyan Düzce İl Jandarma Komutanlığı Kaynaşlı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Er Ali Yalçınkaya'nın bu hareketinden dolayı Vali Dr. Zülkif Dağlı askere teşekkür belgesi, Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.


Bolu'dan Düzce istikametine taziye ziyareti için giden anne ve oğlunu taşıyan araç 2 Mart 2018 tarihinde yoldan çıkarak uçuruma yuvarlanmış ve araçta bulunan Türk Bayrağı ise araçtan fırlayarak düşerek çalılara takılmıştı. Kaza bölgesine asayiş kontrolü için giden Kaynaşlı İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Er Ali Yalçınkaya ise kaza alanda çalılara takılan bayrağı görerek, çalılardan kurtardı ve katlayarak göğsüne koydu.

Jandarma erinin bu hareketini gören Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Jandarma Eri Ali Yalçınkaya'ya teşekkür belgesi ile Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Vali Dağlı, yaptığı açıklamada "Jandarma personelimiz Ali Yalçınkaya'nın yaptığını basında görünce en azından kendisini bir görelim bir ödüllendirelim dedik. Kaza yapan bir aracın arkasında ki yere düşen Türk Bayrağı'nı alıyor. Olması gereken yere koyuyor. Bu manada kendisini tebrik ediyoruz, takdir ediyoruz. Bayrağımızı hiçbir zaman yerde bıraktırmayacağız. Afrinde'de ki mücadele eden silahlı kuvvetlerimize de başarılar diliyoruz. Bu mücadele en son terörist bitene kadar devam edecek. Ali Yalçınkaya kardeşimiz de yaptığı hareketle orada ki askerlerimizle kalplerin aynı olduğunu göstermiş oldu" ifadelerinde bulundu.