Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İZZET BAYSAL MEZARI BAŞINDA ANILDI

İZZET BAYSAL MEZARI BAŞINDA ANILDI
Bolu’nun hayırsever işadamı İzzet Baysal ölümünün 18. yılında anıt mezarı başında dualarla anıldı. Törene 7’den 70’e yüzlerce insan katıldı.


Bolu'da kurdukları vakıf aracılığıyla kentin dört bir yanına eğitim ve sağlık alanında 142 eser kazandıran, 1675 öğrenciye burs veren, Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever İzzet Baysal için ölümünün 18'inci yıldönümünde anma töreni düzenlendi.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Kampüsü'ndeki anıt mezarda düzenlenen törene Bolu Valisi Aydın Baruş, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nadir Çelik, AK Parti, İl Başkanı Nurettin Doğanay, CHP İl Başkanı Kazım Karsu,  İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, sivil toplum örgütleri temsilcileri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi AİBÜ'de bulunan öğrenci grupları kampüs içerisinden anıt mezara kadar İzzet Baysal için saygı yürüyüşü yaptı.

“BOLU DENİLİNCE AKLA İLK GELEN İZZET BAYSAL’DIR”

Anma töreninde ilk konuşan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal’ın herkesin gönlünde yer etmiş müstesna birisi olmasına dikkat çekerek; “Bir şehrin gerek tarihinde gerek hafızasında o şehrin 7’den 70’e bütün halkının gönlünden yer edinebilmek ve her fırsatta hayırla yad edilmek bu fani dünyada çok az kişiye nasip olmuş bir meziyettir. 1980’li yıllardan itibaren tüm helal kazancını memleketin hizmetine sunan İzzet Baysal işte bu müstesna insanlardan birisidir. Bugün ülkenin neresinde olursanız olun Bolu denilince akla ilk gelen İzzet Baysal olmaktadır” diye konuştu.

“VAKIF MEDENİYETİNİ DEVAM ETTİREN EN BÜYÜK TEMSİLCİSİ İZZET BABA’DIR”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da ve ülkede onu örnek alan nice vakıflar olduğunu belirterek; “18 yıl geçmiş sanki daha dündü ama hiç geçmemiş gibi çünkü hiçbir zaman dışarıda olmadı içimizde oldu. Osmanlı devleti bir vakıf medeniyetiydi. Cumhuriyet döneminin ise vakıf medeniyetini devam ettiren en büyük temsilcisi bana göre İzzet Baba’dır. Onun sayesinde Bolumuzda ve ülkede onu örnek alan nice vakıflar oluşmaya başladı. Onun yolundan gidenler var artık. O tek başına bir vakıf insan değil onun önderlik ettiği çizgide birçok vakıf insan onu örnek alarak yolundan gitmeye çalışıyor. İzzet baba sadece bir vakıf insan değil; insanımızın yetişmesi için ve sağlıklı olması için vakıf’ı oluşturmuş yani gelecek medeniyetimizde sağlıklı ve eğitimli insanların oluşması için. Yaşlandığımızda da onun huzur evinde rahat ettiğimizi bilelim” ifadelerini kullandı.

“BOLU'NUN HAFIZASINDA VE YÜREĞİNDE EBEDİ KALACAKTIR”

Bolu Valisi Aydın Baruş ise yaptığı konuşmada, Örnek insan ve büyük hayırsever İzzet Baysal'ı anmak için bir araya geldiklerini belirterek; “Vefatının 18. yılında kendisini rahmet, minnet ve şükran duyguları ile anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

İnsanın fani hayatında bırakmış olduğu eserler kendi ölümünden sonra onu ölümsüz kıldığını söyleyen Baruş; “Dünyada bunu başarabilen insan sayısı çok sınırlıdır. Bunun için içinde yaşadığınız toplumun hafızasında ve yüreğinde çok derin izler bırakmanız gerekir. İzzet Baysal bu izleri bırakabilen müstesna şahsiyetlerden birisidir. Bugün görüyoruz ki; her geçen yıl vefat yıl dönümlerinde Bolu halkı İzzet Baysal’ı daha büyüyen kalabalıklarla ve gençlerimizin çok daha fazla teveccühü ile anmaktadır. Bu da şunu gösteriyor ki; İzzet Baysal ismi, Bolu'nun hafızasında ve yüreğinde ebedi kalacaktır. Dünya üzerinde yaşayan insanlar için ölümünden sonra böyle bir teveccühe mazhar olmak kadar kendisine huzur veren ve onu gittiği yerde rahat ettiren başka bir mutluluk kaynağı olmasa gerek. Bolu halkı şehrinin her tarafında, ilçelerinde, onun ismini okullarında, hastanelerinde, huzur evlerinde görerek onun Bolu için ne kadar önemli bir insan olduğunu ve onun eserlerinin Bolunun kalkınmasında, Bolu gençliğinin yetişmesinde ve Bolu insanının huzur bulmasında ne kadar önemli olduğunun farkına her geçen gün daha iyi varmaktadır. Büyük insan seni ölümünün 18’nci yılında tekrar yad ediyoruz ” şeklinde konuştu.

 Konuşmaların ardından İl Müftüsü Orhan Genç tarafından okunan duaların ardından törene katılanlar İzzet Baysal'ın mezarına karanfiller bıraktı.

Anıtmezardaki programın ardından AİBÜ İzzet Baysal Tıp Fakültesi Morfoloji binasında tören devam etti.

 

Etiketler: