Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Son okuma tarihini dikkatlice inceleyin

 Son okuma tarihini dikkatlice inceleyin
Sepaş Enerji, son dönemde elektrik faturalarıyla ilgili yapılan itirazlar konusunda açıklamada bulundu. Açıklamada; “Tüketiciler sayacın ilk okuma ve son okuma tarihini dikkatlice incelemesi sonucu tüketimlerinin de artması ile birlikte faturaların yüksek gelme sebeplerini tespit edebilecekler.” ifadelerine yer verildi.


Sepaş Enerji’den elektrik faturaları ile ilgili yapılan açıklamada; “Dağıtım sistemi kullanıcılarının faturalarında yer alan Dağıtım Bedeli, Güç bedeli, Güç Aşım Bedeli, Reaktif Enerji bedeli, Kesme Bağlama Açma bedeli, Sayaç Kontrol Bedeli gibi bedeller, Dağıtım Lisansı Sahibi Tüzel Kişiler ve Görevli Tedarik Şirketlerinin Tarife Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar kapsamında dağıtım şirketi adına kullanıcıya yansıtılan bedeldir. Bu bedeller elektrik dağıtım şirketine ödenmektedir.

Faturada yer alan kalemlerden Dağıtım bedeli ve Aktif Enerji bedeli, dağıtım sisteminden çekilen elektrik enerjisi miktarı üzerinden ve üreticilerin dağıtım sistemine verdiği enerji miktarı doğrultusunda hesaplanan bedelidir.

Tüketiciler sayacın ilk okuma ve son okuma tarihini dikkatlice incelemesi sonucu tüketimlerinin de artması ile birlikte faturaların yüksek gelme sebeplerini tespit edebilecekler. Fatura hesabında yer alan birim fiyatlar yine ilk okuma son okuma tarihlerine göre ilgili dönem birim fiyatları baz alınarak hesaplanmaktadır.

Ayrıca EPDK’nın internet sitesinde yer alan fatura hesaplama modülü kullanılarak tüketimlerini kontrol edebileceklerini de eklemek isteriz.” denildi.