Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SEBEN’DEKİ KATLİAMDAN DETAYLAR

SEBEN’DEKİ KATLİAMDAN DETAYLAR
Seben ilçesine bağlı Çeltikdere köyünde 2 aile arasında çıkan 4 kişinin öldüğü kavgada, silahı ateşleyen kişinin Zeki Büyüktopaç olduğu belirtildi. Oğlu Onur Büyüktopaç’ın suçu üstlenmek için silahı babasından alıp havaya atış yaparak elinde swap izi oluşmasını sağladığı öğrenildi.

Seben ilçesi Çeltikdere köyünde cumartesi günü, evlerinin arasındaki odunluk nedeniyle aralarnda husumet bulunan amca çocukları Ayhan ve Zeki Büyüktopaç arasında, yine bu nedenle tartışma çıktı. Tartışma, ailelerin diğer bireylerinin de katılmasıyla, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Büyüktopaç ailesinin evinin penceresinden silahla ateş açıldı. Ayhan Büyüktopaç ile eşi Emine, kız kardeşi Zekiye ve FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan uzman çavuş olan oğlu Taşkın Büyüktopaç ölürken, yeğeni Soner Büyüktopaç ise ağır yaralandı. Olayın ardından, kavgaya karışan ve silahlı ateşlediğini öne süren Onur Büyüktopaç ve babası Zeki Büyüktopaç’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı’nda sorguları süren şüphelilerden Zeki Büyüktopaç ifadesinde silahı kendisinin ateşlediğini itiraf etti. Zeki Büyüktopaç, “Evlerinin önünde bulunan odunluğun çatısı yola kadar uzamıştı. Traktörle geçerken zorluk yaşıyorduk. Bu nedenle aramızda birçok kez kavga çıktı. Yıllar önce Ayhan Büyüktopaç’la aramızda çıkan kavgada beni bıçakla yaralamıştı. Olay günü de yeğenim Mustafa’yı ağır şekilde dövdüklerini gördüm. Aileme sopa ve keserlerle saldırmışlardı. Kendimden geçtim ve silahı ateşledim. Kaç kişiyi vurduğumu olay anında fark etmedim. Nasıl yaptığımı bilmiyorum. Daha sonra çok pişman oldum. Oğlum suçu üstlenmek için silahı benden alıp havaya ateş açtı. Gelen jandarmalara ateşi kendisinin açtığını söyledi. Ama ben yaptım” dedi.

Onur Büyüktopaç’ın ise babasından silahı alıp elinde swap izi oluşması için havaya ateş açtıktan sonra suçu üstlenmeye çalıştığını itiraf ederek, olayı babasının gerçekleştirdiğini doğruladığı öğrenildi.

Yaşamını yitirenlerden uzman çavuş Taşkın Büyüktopaç’ın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden olayın yaşandığı gün tahliye olduğu belirtildi. Ayhan Büyüktopaç’ın da açılan ateşle değil, kavga sırasında başına aldığı sopa darbeleriyle öldüğü ifade edildi.

İl Jandarma Komutanlığı’ndaki sorguları süren 7 şüphelinin, yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.