Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İYİ PARTİ’DEN CHP’YE ZİYARET

İYİ PARTİ’DEN CHP’YE ZİYARET
İyi Parti Bolu İl ve Merkez İlçe yönetimi, geçtiğimiz günlerde kongre sürecini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Bolu örgütlerine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarete, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, İyi Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, İyi Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve partililer katıldı.

Ziyarette ilk konuşmayı CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yaptı. Karsu, “Ülkemizin zor bir tünelden geçtiği günlerde bir arada bulunmak ülkemiz ve Bolu’muz için en hayırlısı olur diye düşünüyorum. Bugünlerde bir arada ve birlikte olmak, ülkenin menfaatleri doğrultusunda düşünmek ve yüceltmek, barış içinde bulunmak kadar güzel bir şey olmadığını Yüce Mustafa Kemal Atatürk de demiştir. Yeni kurduğunuz partinize hayırlı olsun diyor ve ülkemiz, Bolu’muz ve hepimiz için başarılı olmasını diliyorum. Aramızda düşünce farklılıkları olabilir ancak, ortak noktamız, Yüce Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleridir esas olan odur geri kalan teferruattır.” Dedi.

“Demokrasiyi savunan insanlarız”

Karsu’nun ardından İyi Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın konuştu. İyi Parti olarak demokrasiyi savunduklarını ifade eden Aydın şöyle konuştu; “Yakın tarihte kongrelerinizi tamamladınız, bu bir hayırlı olsun ziyareti idi. Kongreleriniz hayırlı olsun. Yakında biz de 4 Mart’ta il kongremizi yapacağız inşallah. Demokrasinin gerekli olduğu bütün adımları biz siyasi partiler olarak atmak zorundayız. Parlamenter demokrasiyi savunuyoruz, seçme ve seçilmeyi savunuyoruz, Atatürk İlke ve İnkılaplarını kendimize rehber edindik. Biz İyi Parti olarak Atatürk İlke ve İnkılaplarını rehber edinerek parlamenter demokrasiyi savunan insanlarız. Biz hedefimizi böyle koyduk. Bu bağlamda bizimle aynı düşünen herkesi 2019 seçimlerinde demokrasiyi, cumhuriyeti tekrar tesis etmek için mücadeleye çağırıyorum.”

“Bu seçim kader seçimi”

Ziyarette bir konuşma da CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan yaptı. 2019’da yapılacak seçimlerin Türkiye’nin kader seçimleri olduğunu ifade eden Özcan şöyle konuştu; “İyi Partiden buraya gelip bizleri ziyaret eden onurlandıran tüm arkadaşlarımıza iyi dileklerimizi sunuyoruz. Kuruluş sürecinizi çok yakından takip ettik. Sayın Akşener’i divan üyeliğim döneminden iyi tanırım. Türkiye’ye bakışını, dünyaya bakışını gayet iyi biliyorum. Kurduğu partinin cumhuriyete, laikliğe, üniter yapımıza katkı sunmak için bir araya gelen arkadaşlardan oluştuğunu biliyorum. Bu bizi mutlu ediyor. Siyasete bakışımızı şöyle özetleyebilirim; sizler ve bizler memleket sorunlarına aynı pencereden bakan insanlarız, siyasal partileriz. Söylem farklılıklarımız eylem farklılıklarımız olacaktır. Bu da demokrasi gelişimi açısından önemli. 2019’da Türkiye’nin kader seçimleri olacak. Önce yerel seçimler ve sonra genel seçimler ve cumhurbaşkanı seçimleri aynı gün yapılacak. Siz yani bir siyasi partisiniz, belki geçmişte aranızda başka siyasi partilerde mücadele edenler var. Belki şöyle bir şanssız dönemde kuruldunuz. Bundan önceki tüm seçimlerin telafisi vardı. Bir seçimde başarılı olamayan eksikliklerini tamamlayıp başarılı olacağım derdi. Çünkü o zaman parlamenter bir sistem vardı. Ama sizin parti kurulmadan kısa bir süre önce Türkiye’de taşlar yerinden oynadı, rejim değişti. Sizin de bizim de ortak amacımız Türkiye’ye parlamenter sistemi geri getirmek. Ama parlamenter sistemi geri getirebilmek için bu sistemde cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmamız gerekiyor. Önce bu Tayyip Erdoğan belasından bu Türkiye’yi kurtaracağız, sonra da 130 yıllık parlamenter geleneği olan bu ülkeye parlamenter sistemi geri getireceğiz. Bunun için de böyle kaygıları olan tüm insanlar olarak bir araya gelmeliyiz. Seçimlerde farklı adaylarımız olacak. Ancak bir noktada birleşmek durumunda kalacağımızı, sandıkta birleşmek durumda kalacağımızı tahmin ediyorum. Önümüzdeki günlerde konuşacağımız görüşeceğimiz çok şey olacak.”

“Muhalif siyasilere büyük görev düşüyor”

CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ise ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Her siyasi parti ülkeye hizmet etme amacıyla kurulmuştur. Siyasi partilere emek veren insanların şöyle bir sorumluluğu var. Bizler kefil olduğumuz insanlara siyasi partimizin ideolojisine politikasına uygun olarak vatandaşlarımıza gidip, oy istiyoruz. Ve oluşan yönetim kadroları çok büyük bir vebal alarak o ülkenin ekonomisini, siyasi ikbalini yönlendiriyorlar. O yüzden umut ediyorum ki hangi siyasi parti olursa olsun, bu yükümlülüğü alan veya almaya talip olan kadrolar, bu yükümlülüğü aldıktan sonra da sorumluluklarına sahip çıkarak seçtirdikleri kişileri yada partilerini denetlerler. Çünkü bu denetim mekanizması örgüt içinde olmazsa, ülke adına gerçekten son derece vahim, tek adam diktatörlüğüne giden süreçler yaşanır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bugün ne yazık ki bunu yaşıyor. Yani lider partisi sadece partisini değil, iktidar olduktan sonra ülkesini hukukunu devletin bütün kurumlarını yönetiyor, istediğini yapıyor, istediği an herhangi birini içeri alıyor, herhangi birine hukuka aykırı şekilde salıveriyor. Bu da siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkesin yaşamına, malının güvencesine zarar verir. O yüzden bugün İyi Parti’ye Cumhuriyet Halk Partisine muhalif siyasi kesimlere büyük görev düşüyor.”

“Bize çok çalışmak düşüyor”

Ziyarette son konuşmayı İyi Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz yaptı. Yılmaz, “Bizleri burada ağırladığınız için memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Siyasi partiler demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıdır. İyi Parti halkın teveccühü ile kurulmuş bir parti. Bu manada, bize de çok çalışmak düşüyor. İnşallah biz de halkımızın bu isteğine cevap vereceğiz. Çok çalışacağız ve partimizi en iyi yerlere getireceğiz ve iktidar olacağız buna yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

 

Etiketler: