Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR...

FAYDASI SAYMAKLA BİTMİYOR...
Maden suyunun faydaları saymakla bitmiyor. Maden suyu magnezyum, sodyum, kalsiyum ve potasyum gibi minerallerin olduğu doğal bir karışımdır. Düzenli maden suyu tüketiminin cildinize ve metabolizmanıza oldukça faydası vardır.

Kemiklerinizi güçlendirir

Maden suyu kalsiyum açısından oldukça zengindir. Kalsiyum, kemik oluşumunda rol oynayan en önemli mineraldir. Böylece, maden suyu tüketimi vücuttaki günlük kalsiyum desteğini sağlar. Kemikleri, dişleri ve hatta tırnakları güçlendirici etkisi bulunmaktadır.

Yağ yakımına yardımcı olur 

Maden suyu, metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Günlük hayatta gazlı içecekler yerine maden suyu tercih edebilirsiniz. Metabolizmanızı hızlandıran madensuyu, bu sayede kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Cilt parlaklığını arttırır

Maden suyu, cilt dostu silika parçacıklarının bulunduğu taze bir kaynak niteliğindedir. Silika, güzel bir cildin doğal sırrıdır. İnsan derisinde kollajen üretimini tetikler ve destekler. Artan kollajen oluşumu, kırışıkların ve lekelerin azalmasına yardımcı olur. Cildinizin daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Saçları güçlendirir

Kirlilik ve güneş saç sorunlarına neden olabilir. Maden suyu, kafa derisinin PH düzeyini yükselterek saçları güçlendirir ve parlaklığını geri kazandırır. Yıpranmış saçlar için iyi bir çözüm önerisi olabilir. 

Kronik yorgunluğa çözüm

Potasyum hafızaya iyi gelmektedir. Beyindeki elektrolitin bir bileşenidir. Bu sayede hafızanızı ve odaklanmanızı artırmak konusunda size yardımcı olur. Zihinsel yorgunluğu engeller. Günlük olarak tüketeceğiniz bir bardak maden suyu sayesinde zihinsel yorgunluktan kurtulabilirsiniz.

Kas sağlığı için 

Maden suyunun içeriğinde bulunan magnezyum ve potasyum mineralleri kas sistemi üzerinde oldukça faydalıdır. Kas sağlığı için bu iki bileşenden mutlaka yararlanmak gerekir. 

Kötü kolesterolü engeller

Maden suyu kötü kolesterol üretimini durdurur. Vücuttaki yağ oranını azaltan maden suyu böylece kötü kolesterol üretiminin de azalmasına yardımcı olur. Kötü kolesterol yağ dokularına, kılcal damarlara ve çevresine çöker. Kılcal damarları daraltması kalp krizi riskini yükselten kan basıncını artırır. Maden suyu, kılcal damarlarda kolesterol oluşumunu ve birikiminin önüne geçmeye yardımcı olur. Tıkalı olan kılcal damar yollarını yeniden açar.

 

Etiketler: saglik maden suyu soda fayda