Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR
Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Bolu’da cumartesi günleri hizmet vermeye devam ediyor.

Kanserin erken tanısı ve teşhis edilmesi bakımından önemli bir yere sahip olan ve Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünitede faaliyet gösteren KETEM, cumartesi günleri de vatandaşların hizmetinde. 

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların konu hakkında bilgilendirilmesi adına mahalle ve köy muhtarlarına KETEM hakkında bilgi vererek kanserde erken tanının önemine dikkat çekti.

 Konu ile ilgili olarak gazetecilere bilgi veren İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol, kanserin günümüzde ciddi bir sağlık sorunu olduğunu ifade etti.

 Türkiye’de geçtiğimiz yıl 165 bin kişiye kanser tanısı konulduğunu ifade eden Demirkol, “Türkiye’de, yıl içinde 75 bin civarında da kansere bağlı ölüm olmakta. Bu rakamlar bizi korkutuyor. Dünyada da bu rakamlar oldukça yüksek. Yılda yaklaşık 16 milyon kanser tanısı konulmakta ve 7-8 milyon civarında ölüm olmakta. Bu noktada hem devlete maliyeti hem de insanlara ruhen ve fiziken külfeti ve yorgunluğu sebebi ile kanserde en önemli nokta erken tanı ve teşhis. Kanserde erken tanı hayat kurtarır.” dedi.

 Demirkol, KETEM’in Bolu’da 2010 yılından beri faaliyet gösterdiğini de sözlerine ekleyerek, burada yılda 5 bin 200 civarında mamagrofi taraması yaptıklarını anlattı.