Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BERFİN’İN KATİL ZANLISINA TATBİKAT YAPTIRILDI

BERFİN’İN KATİL ZANLISINA TATBİKAT YAPTIRILDI
Gerede ilçesinde 10 Aralık 2016'da üniversite öğrencisi Berfin Yıldız'ı silahla vurarak öldürdüğü ve ev arkadaşını yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan zanlıya tatbikat yaptırıldı.

Bolu'nun Gerede ilçesinde, 10 Aralık 2016'da üniversite öğrencisi Berfin Yıldız'ı silahla vurarak öldürdüğü ve ev arkadaşını yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Cihat Kaycı'nın, olayın gerçekleştiği apartmanın beşinci katına nasıl tırmandığının tespit edilmesi amacıyla keşif yapıldı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Seyfi Han, mahkeme üyeleri, cumhuriyet savcısı, Yıldız'ın ailesinin avukatı, bilirkişi ve sanık Cihat Kaycı, Gerede'nin Orta Mahalle Alem Efendi Sokak'taki olayın gerçekleştiği apartmanının önüne geldi.

Kız arkadaşını öldürdüğü ve bir kişiyi de yaraladığı gerekçesi ile hakkında "tasarlayarak öldürme", "ruhsatsız ateşli silahlarla mermi satın alma veya taşıma veya bulundurma", " nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme" ve "cebir, hile veya tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlamaları ile dava açılan sanık Kaycı, öldürdüğü Berfin Yıldız ile arkadaşlarının kaldığı dairenin beşinci katta bulunan balkonuna nasıl tırmandığını anlattı.

Olayın gerçekleştiği daireye apartmanın arkasından tırmandığını anlatan Kaycı, "Öncelikle arka taraftaki başka bir binanın girişi önünde bulunan doğalgaz kutusuna bastım. Buradan doğalgaz iletim hattına ait borular vasıtasıyla apartmanın arka kısmında faaliyet gösteren kafenin reklam tabelasını daha sonra da onun yan tarafından bulunan bir mağazanın reklam tabelasını kullanmak suretiyle sağa doğru hareket ettim. Apartmanın birinci katında bulunan dairenin çanak anteninin duvara monteli kısmına basmak suretiyle dairenin balkonuna tırmandım. Bu balkondan sağa doğru hareket ederek yine çanak anteni kullanmak suretiyle üst balkona tırmandım." şeklinde konuştu.

Mahkeme başkanı, olayın yaşandığı daireyle altında bulunan çanak anten ve bir alt kattaki dairenin balkonu arasındaki mesafenin uzunluğuna dikkati çekerek, mevsim şartları itibarıyla havanın da çok soğuk olduğunu belirterek buraya tırmanmanın zor olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Kaycı, "Ben daha önce de şahsi çevikliğimle tırmanışı gerçekleştirdiğimi söylemiştim. Problem çekmeyecek ise huzurda da buraya tırmanabilirim. İlk geldiğimde elimde eldiven vardı fakat ben daha kolay tırmanmak için eldiveni çıkarmıştım. Ellerim üşümedi. Apartmanın beşinci katına 1,5-2 dakika içinde tırmandığımı hatırlıyorum." dedi.

Daha sonra apartmanın ön tarafına getirilen Kaycı'ya, maktul Yıldız'ın oturduğu dairenin zilini bilip bilmediği soruldu.

Kaycı, hangi zilin Berfin ve arkadaşlarının oturduğu daireye ait olduğunu bilmediğini belirterek, o sırada evde yaşayan hiç kimsenin de hangi zilin kendilerine ait olduğunu bilmediğini savundu.

Keşif işleminin tamamlanmasının ardından mahkeme başkanının talimatı üzerine polis ekipleri tarafından sanığın tırmandığını iddia ettiği çanak antenle üst katın balkonu arasında kalan mesafe metreyle ölçüldü.

Mahkeme heyeti, keşfi izleyen ve fotoğraflayan bilirkişiye raporunu ibraz etmek üzere 10 günlük süre verdi.

Keşfin tamamlanmasının ardından heyet ilçeden ayrıldı.

Olay

İstanbul'da tekstil işçisi olarak çalışan Cihat Kaycı, 10 Aralık 2016'da, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü son sınıf öğrencisi Berfin Yıldız (18) ile Orta Mahalle Alem Efendi Sokak'ta bulunan öğrenci evinde tartışmış, genç kızın arkadaşı A.B'yi elinden tabancayla yaralayan Kaycı, daha sonra Yıldız'ı evin yakınında bulunan Karapınar mevkisindeki ağaçlık alana götürüp, başına ateş ederek öldürmüştü.

 

Etiketler: