Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KÖROĞLU FESTİVALİNDE ANIT BURADA OLACAK”

“KÖROĞLU FESTİVALİNDE ANIT BURADA OLACAK”
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kaide inşaatı biten Köroğlu Park projesinde yer alan Köroğlu Heykeli inşaatında basın mensuplarıyla bir araya geldi.


Anıt inşaatını Köroğlu Festivaline yetiştirmeyi planladıklarını kaydeden, Başkan Yılmaz, “Köroğlu Festivalinde de anıt burada yer alacak. Önemli olan bu anıtın başladığını ve biteceğini insanlara göstermektir.” diye konuştu.

Kaidesi tamamlanan, heykel inşaatı önünde düzenlenen basın toplantısına, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve basın mensupları katıldı.

Burada bir açıklama yapan Başkan Yılmaz, heykelin özelliklerinden bahsetti. Yılmaz şöyle konuştu; “Bolu turizm kenti olacak, spor kenti olacak, sporun her branşının kamp merkezi olacak, sağlık kenti olacak ve üniversite kenti olacak. Geldiğimizden bu yana buna yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bolu özel bir coğrafya, özel coğrafyada özel bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz. Parklar anlamında Bolu’nun tam ortasında bir tane Atatürk Orman Parkı yaptık ve orası yaşamaya başladı. Geçmişini hatırlayanlar bilirler. Karaçayırda büyükçe bir park yaptık ve Bolu sokağa çıkmaya başladı. Şu anda da Bolu’nun Kuzeyi kısımda Köroğlu Parkını yapıyoruz. Köroğlu Parkının konumu, yeri ve amacı sadece şehir içinde bir park olmakla kalmıyor, aynı zamanda Türk dünyasıyla ortaklaşa yaptığımız bir park. Uluslararası yapılan yarışmada yine Türk dünyasından gelen heykeltıraşların yarıştığı yarışmada jüri Kazakistanlı sanatçının eserini seçti. Hem Unesco’nun Türkiye temsilcileri hem bizler ve birçok fikir adamının da düşünceleri alınarak projeye son şeklini verdik ve ardından da yapım aşaması başladı. Zaten burası bir tepe burada hiçbir şey olmadan da Bolu’nun her tarafı görünecek bir tepe, bu tepeye şuan bulunduğumuz alan 5 metrelik bir kot, buranın ardından 35 metre daha çıkılacak ve orada bir seyir tepesi oluşturulacak. Bolu’ya gelenler bu parka gelenler o seyir terasından Bolu’yu izleyecekler. Seyir terasının ardından 15 metrelik Köroğlu heykeli gelecek.

Bu alanın seçilmesi çok önemliydi, kuzey tarafta 80 bin metre karelik devasa bir park yaparken, tepelik olan bir yerin üstüne tepe yaparken 40 metrelik bir platform ve 15 metrelik bir heykel geleceği için herkesin görebileceği, hem otoban hem D-100 den geçenlerin göreceği, akşamları da ışıtıldığında dikkat çekecek anıt gibi bir parkın yapımına şu an devam ediyoruz.”

“Bolu’ya çok farklı bir görüntü katacak”

Park tamamlandığında Bolu’ya çok farklı bir görüntü katacağını söyleyen Başkan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu park Türk dünyasındaki 8 ülke ve 8 özerk cumhuriyetin, bizim Köroğlu Parkımız Bolu’dadır diyebilecekleri bir park için uğraşıyoruz. Her ülkeye de yer ayrılmış durumda. Ziyaretçilerinde dört mevsim geze bileceği tarzda bir park dizayn ettik. Aynı zamanda Türk dünyasının da gelenekleri anlamında burada at ile ilgili sporlar olacak, okçuluk ve güreşte olacak. Burada ata sporlarımızın uygulandığı bir alanda olacak. İnşallah Bolu’ya çok farklı bir görüntü katacak. Tabi ki Bolu’nun düşüncesini değiştirecek bir park olacak burası ve şu anda da 5 metrelik tap kısmından ilk defa Bolu’yu izliyoruz Allah bittiğinde de izlemeyi nasip etsin.”

“Buranın yaşaması lazım”

Köroğlu Park ve Köroğlu Heykeli projesinin detaylarından bahseden Başkan Yılmaz, “Burada en alt katta bir müzemiz olacak Köroğlu Müzesi, Köroğlu araştırma merkezi yapılacak, panoramik olarak Köroğlu’nu tanıtan bir bölüm olacak. Burası bir park olduğu için tabi ki kafesi de bulunacak. Burası bir park olacağı için buranın yaşaması lazım. Bir sonraki kısımda 13 metrelik bir yükseklikte bir restoran olacak. Yani ziyaretçilerimiz Bolu’yu seyrederek yemek yiyebilecekleri bir alanları olacak.” dedi.

“Köroğlu Festivalinde anıt burada yer alacak”

Köroğlu Anıtını festivale yetiştirmeyi planladıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Biz Köroğlu Parkını bitiremeyebiliriz çünkü Türk dünyasında yer alan ülkelerle kendi alanları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yani Azerbaycan kendi bölümünü nasıl dizayn edeceği ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Bir de Köroğlu Parkını bu sene bitirmekle ilgili çok fazla bir çabamız yok ama anıtı koyacağız. Köroğlu Festivalinde de anıt burada yer alacak. Önemli olan bu anıtın başladığını ve biteceğini insanlara göstermektir.” şeklinde konuştu. 

Etiketler: