Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kırmızı etiketli asansörlere binmeyin…

 Kırmızı etiketli asansörlere binmeyin…
Son dönemlerde denetimleri artırılan Asansörlerle ilgili bilgiler aldığımız Tecrübeli mekatronik mühendisi ”Mavilift” işletmecisi Gökhan Yılmaz,”Kırmızı etiket gördüğünüz asansörlere binmeyin o asansör güvensizdir. Asansör çalışıyor şimdilik deyip geçmeyin, ne olursa olsun aylık periyodik bakımlarını yetkili firmalara yaptırın tek bir ay kesinlikle ara vermeden bu uygulamayı yaptıralım ki hayatımızı tesadüflere bırakmayalım.” dedi.

Asansör bakımları- denetimleri ve güvenliği ile ilgili bilgiler aldığımız mekatronik mühendisi Gökan Yılmaz’ ”Asansörlerin yılda 1 kez denetlenmesi kanuni zorunluluk. Denetim sonucu kırmızı etiket aldıysa o asansör güvensizdir, kullanılması sakıncalıdır. Asansör işletme, bakım ve periyodik kontrol yönetmeliğine göre ayda 1 kez asansörlere bakım ve onarım yapılmalı” dedi

KAYITDIŞI BAKIMLARDAN KAÇININ!

Kayıtdışı bakımlarında olduğunu belirten Yılmaz ”Bakım firmasının güvenilir ve ilgili kurumlardan onaylı olması gerekiyor. Faturasız, sözleşmesiz bakım formsuz ve imzasız bakım yaptırmayın. Bakım yağlama demek değildir. Bakım asansörün güvenli ve stabil çalışmasını sağlamak demektir. Güvenlik kontrolü yapılmadan bakım olmaz Asansörün güvenli hale getirilmesinden bina yöneticisi sorumludur. Bakım ve kontrol yapılmayan asansörlerin sorumluluğu yöneticide kalıyor ” İfadelerine yer verdi.

MAVİLİFT ÇALIŞMALARI….

Kendi firması ile ilgili bilgilerde veren ”Mavilift” işletmecisi Gökhan Yılmaz ” bünyemizde  bakımını yaptığımız 100’den fazla asansörün yanısıra onlarca merdivenimiz var.” ‘320 KG’dan 2 tona kadar asansörlerimiz var. Bizim asansörlerimiz denetimden kırmızı etiket almaz” dedi.

Gökhan Yılmaz kimdir?

1987 Bolu doğumlu., mekatronik mühendisi. Evli ve 1 çocuk babası. Asansör sektöründeki hizmet ve kalite eksikliğini görüp sektöre girdi. Mavilift şirketi olarak 5. yılını tamamlıyor.