Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FURKAN VAKFI BAŞKANI BOLU’YA SEVK EDİLDİ

FURKAN VAKFI BAŞKANI   BOLU’YA SEVK EDİLDİ
Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp, adliyeye sevk edilen 28 şahıstan, vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Tutuklanan Kuytul, Bolu F Tipi Cezaevi’ne sevk edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 30 Ocak’ta Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na operasyon düzenlendi. ‘Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma’ iddiasıyla, Adana merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, kurucu başkan Alparslan Kuytul ile vakıf yöneticilerinin de içinde bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

4 FARKLI SUÇTAN TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilerek, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan Kuytul ile 25 şüpheli, ’FETÖ/PDY, PKK/KCK, El Kaide, DAEŞ silahlı terör örgütlerine bilerek ve isteyerek yardım etme, suç örgütü kurmak ve yönetmek, örgüt faaliyeti çerçevesinde nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik’ suçlarından hakim karşısında çıktı. Kuytul ve beraberindeki 4 sanık tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BOLU’YA SEVK EDİLDİ

Adana’da tutuklanan Furkan Vakfı Başkanı Alpaslan Kuytul, Bolu F Tipi Cezaevi’ne getirildiği öğrenildi.