Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN KURULTAYI DEĞERLENDİRDİ

ÖZCAN KURULTAYI DEĞERLENDİRDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partisinin il binasında basın mensupları ile bir araya gelerek, gündemi değerlendirdi.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan CHP 36. Kurultayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan, kurultayın parti içi demokrasi için örnek olduğunu ifade etti.

Gölcük’le ilgili de konuşan Özcan, “Biz Gölcük’ü peşkeş çektirmeyeceğiz. Dün kararlıydık, bugün de kararlıyız, yarın da kararlı olacağız.” diye konuştu.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile devam kararını saygıyla karşıladığını ifade eden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Ben 6.5 yıldır milletvekiliyim, hiç bu kadar Bolu’dan bu kadar uzak kalmamıştım. Tam 26 gün hiç Bolu’ya gelmediği tek görevdi. Malum bir kurultay süreci yaşadık. Pazar günü bunu sonuçlandırdık. Ancak, bizim bu kurultay sürecine hazırlığımız biraz uzun sürdüğü için ağırlıklı olarak Ankara’daydık. Kurultayımızın her şeyden önce Türkiye’ye örnek bir kurultay olduğunu söylemeliyim. Her şeye rağmen, eksikler olabilir hatalar olabilir ama hala Cumhuriyet Halk Partisi dışında hiçbir partide parti içi demokrasinin yaşatılamadığının gösterilmesi açısından önemli. Biz de, ufak tefek eksikliklere rağmen parti içi demokrasi için güzel bir örnek verildi. İki adaylı bir yarıştı, bunun sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi delegesi, Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yola devam kararı aldı. Ben bu kararı saygıyla karşılıyorum.

 

“Seçimlerde başarılı olmak için kenetleneceğiz”

Ben tavrımı kimseden gizlemedim. Açık bir şekilde değişimin Cumhuriyet Halk Partisine fayda getireceğini düşündüm. Bu doğrultuda da kimseden düşüncemi, fikirlerimi saklamadan, inandığım şekilde yürümeye devam ettim. Bu sandık, biz partiliyiz, delege bir irade ortaya koydu. Bu iradeye hepimiz saygı gösteriyoruz. Hep birlikte 2019’da yapılması muhtemel, belki de daha önce de yapılması gündemde olan seçimlerde başarılı olmak için kenetleneceğiz. Ben kurultay sürecinin tüm partimize, ülkemize Bolu’muza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

“Birkaç ay içinde tüzük kurultayı yapılacak”

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda eksiklikler bulunduğunu ve aday belirleme yöntemi için önümüzdeki günlerde bir tüzük kurultayı yapılmasının gündemde olduğunu söyleyen Tanju Özcan şöyle devam etti; “Zannediyorum birkaç ay içinde biz bir kurultaya daha gideceğiz. Bu kurultay seçimli olur mu? Olmaz mı? Bilemem ama sayın genel başkan da ifade etti, bir tüzük kurultayına gitmemiz gerekiyor. Bu bir zorunluluktan kaynaklanıyor. 2007 yılında halk oylaması ile Cumhurbaşkanı’nın seçilmesi anayasamıza girdi. Sonra 2014’te ilk Cumhurbaşkanı Seçimleri yapıldı. O zaman Cumhurbaşkanı adayı nasıl gösteriliyordu? 20 milletvekili Cumhurbaşkanı Adayı gösterebiliyordu. Sonra 16 Nisanda bir referandum daha yapıldı. Orada Cumhurbaşkanı adayı olma yöntemleri değiştirildi. 2014’ten farklı olarak 100 bin imzayı bulan kişi aday olabilir, iki, 20 milletvekilinin aday gösterebileceği hükmü çıkartıldı, siyasal partilerin aday gösterme sürecine geçildi. Yani, artık yeni Cumhurbaşkanlığı sürecine giderken, Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim bir aday göstermemiz gerekiyor, tüzel kişilik olarak. Ama bizim tüzüğümüzde bir eksiklik var. İl başkan adayı nasıl olunur, ilçe başkan adayı nasıl olunur, milletvekili adayı nasıl olunur, belediye başkan adayı nasıl olunur? Bunların hepsi tüzükte var. Ama Cumhurbaşkanı adayı nasıl olunur? Bu konuda bir düzenleme yok. Bu konuda kim karar verir, partinin adayını seçer, genel başkan mı seçer, parti meclisi mi seçer? Kurultay mı seçer, il başkanları kurulu mu seçer? Milletvekili grubu mu seçer? Bu konu ile ilgili hiç düzenleme yok. Bu tüzük değişikliği bizim için elzem, hem de bir an önce yapılması gerekiyor.

Benim ve bir grup milletvekili arkadaşımın aslında bu tüzük değişiklik talebi bu kurultayda olacaktı. Dedik ki, istişare ederek, Cumhuriyet Halk Partisinin Cumhurbaşkanı adayını bize göre, Cumhuriyet Halk Partisine kayıtlı 1 milyon 200 bin üye, hakim gözetiminde bütün Türkiye sandığa giderek önseçimle belirlesin dedik, bu konuda hazırlığımızı da yaptık. Çünkü 2014’te aday belirleme sürecinde nasıl hatalar yapıldığını hep birlikte gördük, sonuçlarını da hep birlikte yaşadık. İstiyoruz ki, bir kişi karar vermesin. 130 tane milletvekili, 81 il başkanı karar vermesin, 1 milyon 200 bin kişinin belirlediği aday inanın en doğru aday olacaktır. Hatta bu kurultayda, bunu dile getirdik, ancak hem genel başkanımızla yaptığımız görüşmelerde, hem de kurultay divan başkanı ile yaptığımız görüşmelerde, nasıl olsa tüzük için kurultay toplanacak, bu olağan kurultayda normal gündemin dışına çıkmayalım denildiği için gündeme getirmedik ancak önümüzdeki günlerde istişare edeceğiz, tüzük kurultayının bir an önce toplanması ve burada Cumhurbaşkanı Adayının belirlenmesi noktasında yöntemle ilgili düzenlemenin bir an önce yapılması için çabalarımız devam edecek.”

“Gölcük’ü peşkeş çektirmeyeceğiz”

Yerel gündeme ilişkin de konuşan Tanju Özcan, Gölcük’le ilgili kararlı olduklarına dikkat çekti. Özcan şöyle konuştu; “Biliyorsunuz Gölcük’le ilgili çok etkin bir mücadele verdik. İl ilçe örgütlerimiz, bizler, Bolu’daki sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve duyarlı Bolulu hemşerilerimizle verdiğimiz mücadele sonuç verdi. Belediye yangından mal kaçırır gibi yaptığı ihaleyi iptal etmek zorunda kaldı. Ama hep demiştim, ya bu Rusların sıcak denizlere inme hayali nasıl yüzyıllardır sona ermiyorsa, bizim belediye başkanının bu AKP zihniyetinin de bu yeşil alanları tabiat parklarını ranta peşkeş çekme hayal ve idealleri de bir türlü ortadan kalkmıyor. Geçen günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Bolu’ya gelmiş, belediyeyi ziyaret etmiş, belediye başkanının sırtını sıvazlamış. Biz de belediye başkanına hatırlatmak istiyoruz, bizim tavrımız da ortada Bolulular olarak. Biz Gölcük’ü peşkeş çektirmeyeceğiz. Dün kararlıydık, bugün de kararlıyız, yarın da kararlı olacağız. O yüzden belediye başkanına buradan açık ve net bir çağrıda bulunuyorum. Gölcük’le ilgili hayallerinden vazgeç. Gölcük tüm Bolu halkınındır böyle de devam edecektir. Geçmişte birilerine peşkeş çekmeye çalıştın, başaramadın. Bundan sonra da bu konuda nasıl adım atarsan at, karşında bizi bulacaksın.”

Etiketler: