Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

3 KİŞİ YARGILANIYOR

3 KİŞİ YARGILANIYOR

Bolu'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdıkları mektupta hakaret ettikleri ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Bolu'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kaldıkları ceza infaz kurumundan yazdıkları Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili mektupta hakaret ettikleri ve terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle hakkında dava açılan 3 kişi hakim karşısına çıktı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 2016 yılının Ekim ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yazdıkları mektubun içeriği nedeniyle haklarında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla dava açılan İzzet Müslim El Cumo, Ömer Saraç ve Mehmet Bedri Kocakaya ile avukatları katıldı.

Kimlik tespitinin yapılmasının ve iddianamenin özetinin okunmasının ardından sanıklar savunma yapmaya başladı.

Kürtçe tercüman eşliğinde savunmasını yapan Cumo, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini belirterek, yazdıkları mektupla amaçlarının cumhurbaşkanına hakaret olmadığını ileri sürdü.

Saraç ise savunmasını tercüman eşliğinde Kürtçe yapmak istediğini söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, tercümanın ücretini ödemesi halinde bunu yapabileceğini belirtmesi üzerine savunma yapmaktan vazgeçen Saraç, Cumo'nun verdiği dilekçenin içeriğine katıldığını söyledi.

Kocakaya da Cumhurbaşkanlığı'nın savaş bölgesinde yaşayan halklara sahip çıkması için böyle bir mektup yazdıklarını iddia etti.

Duruşma, cumhuriyet savcısının esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması ve avukatların da savunmalarını tamamlamaları için ertelendi.

Etiketler: