Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

GAZETECİLİKTEN GENEL KOORDİNATÖRLÜĞE

GAZETECİLİKTEN GENEL KOORDİNATÖRLÜĞE
Bolu Belediyespor Genel Koordinatörü ve İşletmeler Sorumlusu Hamza Türdü Basketbol takımı hakkımda bilgiler verdi.

 Takımın menajerliğini de üstlenen Türdü, Belediyespor bünyesine nasıl katıldığından, Basketbol takımının menajerliğine kadar devam eden süreç hakkında bilgi verdi. Basketbol takımı menajeri Türdü, “Murat Yolcu bizim için büyük şans, takım ve bizler ona inanıyoruz oda bizim için savaşıyor” dedi.

Bünyesinde bulundurduğu farklı birçok branş ve lig takımları ile Bolu ismini markalaştıran Bolu Belediyespor başarı çizgisini her sene yükseltiyor. Sportif başarının yanında tesis ve imkanlar açısından da ilerleyen Belediyespor bünyesindeki yöneticilerle beraber yaptıkları değişikliklerle Bolunun değerine değer katmaya devam ediyor. Belediyespor Genel Koordinatörü ve İşletmeler Sorumlusu Hamza Türdü, Belediyesporun bünyesinde yer alan Basketbol takımı hakkımda bilgiler verdi. Aynı zamanda Basketbol takımının menajerlik görevini üstlenen Türdü, “yakalanan başarıda ekip olmanın meyvelerini topluyoruz” dedi.

“AMATÖR BRANŞLARA ÇOK DESTEK OLUNMUYORDU”

“Gazetecilik yaptığım dönemlerde futbola daha çok yatkındım genelde futbol haberleri yapıyordum. Boluspor gibi büyük bir marka var Bolu’da tabi bizimde gazeteci olarak en büyük takip ettiğimiz spor organizasyonu futboldu. Çalıştığım gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü amatör branşlara da yönelmemi istedi. Bu sayede diğer branşlara ilgim artarken Gökhan Yaman ve Basri Gökdemir ile tanıştım. Arkasından Voleybol ve Basketbol branşları ile daha çok içli dışlı olmaya başladım. Bu branşlara destek verilse de basında çok fazla yer almadığı için istenilen popülerliğe ulaşamamıştı bende elimden geldiğim kadar bu sporlara destek olmaya çalıştım. Gazeteciliğin ardından Belediyesporun bünyesine dahil oldum. İlk yıllarımda tesislerden sorumluydum ardından Basri beyin sayesinde Genel Koordinatörlük ve işletmeler sorumluluğu görevlerine getirildim. Görevime dahil olarak Voleybol takımıyla da ilgilendim yaklaşık iki yıl kadar ardından Basketbol takımıyla da ilgilenmeye başladım. Tabi Basketbolun içerisine tamamen dahil olmam Murat Yolcunun transferiyle başladı. Tabi ki Sportif Direktörü Faik Mert Dönmez’in yoğun işlerinden ve hedefe giden bir Voleybol takımımızın olmasından dolayı benim Basketbolda ki görevim biraz daha arttı.”

“MURAT YOLCU BİZİM İÇİN BİR ŞANS”

“Sezon başı ilk olarak hocamız Murat Yolcu ile anlaştık, bütçemizin düşük olmasından dolayı genç bir kadro kurarak devam etme kararı aldık. Burada önemli bir husus da bir dönem önceki başkanımız Basri Gökdemir’in Basketbolda oyuncu yetiştirecek genç kadro ile mücadele edecek bir proje takımı kurma isteği bizimde hedefimiz oldu. Bizde bu projeyi Murat Yolcu ile beraber başarabileceğimize inandık. Bize her konuda yardımcı olan kendisini oyuncu menajeri olarak değil bir abi olarak gördüğümüz bir menajer ile çalışmamızın da katkısı var tabi ki. Takımı kurarken, takımlarında çok süre alamamış, genç, başarıya aç ve hocamızın sistemine uyacak oyunculardan seçimler yaptık. Sezon tamamlanmadı, sezon sonunda konumumuz ne olur bilemem ama şu andaki başarıyı ne biz nede bu ligdeki camia bekliyordu. Bize yılın başından buyana anlatan, oyuncuları ve bizi inandıran Murat Yolcu belki bu başarıya inanan tek kişiydi diyebilirim. Yılın başında takımı kurarken ilk hedefimiz bu ligde kalmak ve devamında play-off sıralamasına girebilmekti. Oyuncuların ve antrenörün başarısı bizimde hedefi yükseltmemize sebep oldu. Tabi ki ilk hedefimizden sapmadık ama bu başarıyı bir üst seviyeye taşıyarak son sekiz takım arasına girmek istiyoruz. Tabi gurup maçlarında lider olma şansımız devam ediyor, olabiliriz de ama ilk üç içerisinde normal sezonu bitirip çapraz eşleşmede iyi bir eşleşme ile seviyemizi bir üst seviyeye taşımak bizim açımızdan çok daha önem arz ediyor.”

“KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ PERFORMANS SERGİLİYORUZ”

“Sezon başında yaptığımız transferlerin çoğu isim olarak bilinmeyen oyunculardı. İlk devre gösterdikleri performansla çok büyük bir başarıya imza attılar. Sekiz galibiyet üç mağlubiyet ile ilk devreyi üçüncü sırada tamamladık. Bu mağlubiyetlerin iki tanesi de deplasmanda alındı. Bu arada ligin tek yenilmeyen takımı Manisa’yı deplasmanda yenerek hem unvanlarını aldık hem de liderlik koltuğunu değiştirdik. Bu maçın ardından lig devre arasına girdi ve oyuncularımızdan takım kaptanı Erhan Kocamış, Serhat Doğanay, Faik Can Nurkan, Hakan Şanlı ve Burak Can Dilmaç bir çok takımdan transfer teklifi aldı. İlk teklifi alan hocamız Murat Yolcu, “Başarı ligin başından gelir, devre arası başarı yakalamak zordur” diyerek takımda kalması diğer oyuncuları da etkiledi. Maddi açıdan kulübe katkı sağlayacak olsa bile bizde yönetim olarak bu oyuncuların transfer olmasını istemedik. Ligin önemli takımlarından, lige şampiyonluk hedefi ile giren takımlardan gelen teklifler kısa süreliğine oyuncuların aklını karıştırsa da hedefimizin değişmesi bizimde bir üst lig için şansımızın olduğunu anlatmamız oyuncularımızı da rahatlattı. Tabi en büyük destekçimiz ise hocamız oldu, bir kulüp olarak bütün imkanları sağlasak ta asıl hedefe götüren antrenman ve maç içi performansı ile Murat Yolcudur. Tabi burada bize her zaman destek olan Basketbol Şube Başkanımız Hakan Özsoy ve Kulüp Başkanımız Engin Alemdar’ın destekleri bizi ve hocamızı en çok inandıran ve motive eden etkenler oldu. Her derdimizi dinleyen ve istediğimiz zaman ulaşabildiğimiz bir yönetim bizimde ileriye gitmemizde ki en büyük etkenlerden biridir.”

“TÜM SPOR SEVERLERİ BEKLİYORUZ”

“Futbol çok büyük bir endüstri ve tüm dünya da en popüler spor. İzleyici kitlesi ve heyecanı da tabi ki çok daha fazla ama salon sporları da bir o kadar zevkli ve heyecanlı. Taraftarımızla beraber bu heyecan daha da yükseliyor ve popülerleşiyor. Bizlerinde takımlarımızın maçlarını duyurmakta eksiklikleri var tabi ki. İstediğimiz gibi duyurmakta zorluk çekiyoruz spor severleri ve taraftarlarımızı bilgilendirmekte zorluk çekiyoruz. Ailelerimizi de çocukları ile beraber maçlarda görmek isteriz. Bu takımlarda Bolunun takımı taraftarımızın bizleri desteklemelerini bekliyoruz ve şimdiden teşekkür ediyorum.”                    

Etiketler: