Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Kazak heyetten ziyaret

Kazak heyetten ziyaret
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kazakistan eski Başbakanı Kerim Masimov’un babası Çin-Kazakistan-Rusya İpekyolu Ticaret Birliği Başkanı Kazımhan Masimov, Kazakistan Almatı Karasu Belediye Başkanı Ashad Utepov, Türk Halkları Medeniyet Vakfı Başkanı Ahmet Dağduran ve Türk Hakları Medeniyet Vakfı Başkan Yardımcısı Oktay Kabaktaş’ı başkanlık makamında kabul etti.

 Çarşamba günü öğlen gerçekleşen nezaket ziyaretinde Başkan Yılmaz, Kazakistan heyetiyle sohbet ederek, kültürel ve ekonomik alanlarda işbirliği yapmaya hazır olduklarını iletti.

 Yılmaz, Türk dünyası ile ilgili ilişkilere de değinerek, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile son derece iyi ilişkiler kurduklarını, gelecekte Bolu’yu “Köroğlu” ve Seben ilçesindeki “Nevruz Tepesi” ile Türk dünyasının buluşma noktası haline getirmeyi amaçladıklarını, ayrıca yapımına başlanılan Uluslararası Köroğlu Parkı’nın da inşaatının devam edildiğini bildirdi.

 Başkan Yılmaz’dan bilgiler alan ve Uluslararası Köroğlu Parkı’nın üç boyutlu projesini izleyen Kazakistan Heyeti ise yapılan çalışmaların Türk dünyası için büyük önem arz ettiğini ifade ederek, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı kutladı. 

Nezaket ziyareti, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın günün anısına Kazakistan heyetine plaket, Bolu pasaportu, Bolu tanıtım CD’leri ve yöresel ürünler sepeti armağanıyla sona erdi.