Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GÖZÜM KAPALI İMZA ATTIM”

“GÖZÜM KAPALI İMZA ATTIM”
Son dönemlerde Alt yapının yetiştirdiği elmaslardan olan Mutlu Güler, A takımla yaptığı profesyonel sözleşmenin ardından kulübün resmi yayın organı Boluspor dergisine açıklamalarda bulundu. Kırmızı Beyazlı ekip ile hedeflerini açıklayan Mutlu Güler, 11–12 yaşında kendisini futbola yönlendiren ve ilgilenen hocalara da teşekkür etmeyi unutmadı.

1988 doğumlu Mutlu Güler, U21’de oynarken Teknik Direktör Sait Karafırtınalar tarafından izlenip beğeni kazanıp A takıma alınarak profesyonel yapıldı. Boluspor’la 5 yıllık mukavele yapan Mutlu, altyapıdan yetişen gelecek vadeden bir oyuncu.

Boluspor’un genç yıldız adayı Mutlu Güler ile yapılan röportajdan satır başları şöyle:

“FUTBOLLA TANIŞMAM”

1988 yılında Bolu’da doğdum. Annem-babam ve bir ablam ile 4 kişilik bir aileyiz. Babam özel bir firmada çalışıyor. Bu sene liseyi bitirdim ve üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.

Futbola Bolu Belediyespor’da başladım 7 yaşımda. Beden Öğretmenim olan İsmail Türk’ün teşvikiyle futbolla tanışmış oldum. Bolu Belediyespor’un altyapısında 7 yaşında yaz okuluyla beraber başladım. 11–12 yaşıma kadar oradaydım. Daha sonra Yılmaz Özen hocam beni beğendi, benimle konuştu, beni Boluspor’a aldırmak istediğini söyledi. Ben de onun sayesinde Boluspor macerama başladım.

“U13’E YILMAZ ÖZEN HOCAM ALDI”

İlk olarak U13’te Boluspor altyapısına başladığım zaman Yılmaz Özen hocamız 99 grubumu almıştı. Bizim başımıza İlker Yılmaz hocamız geldi. U13’te yerel lig oynanıyor, orada o sene şampiyon olduk. Sonra U14 akademi liglerinde başladım, o yıl da İlker Yılmaz’dı hocamız. Sağ ve sol açık mevkilerinde oynuyorum Sağ ayağım oldukça iyi, ancak sol ayağımı da kullanıyorum. Boluspor’un U13’ten itibaren tüm yaş kategorilerinde oynadım. U21’de şu an itibarıyla oynamaktayım, Fatih Ateş ve Bahadır hocalarımız başımızda. Geçen sezon sonu U19’la başlamıştım, devre arası Ateş hoca, Bahadır ve Yılmaz hoca beni U21’e çıkardılar. Orada da ilk maçları oynayamadım, fizik olarak biraz zayıf kaldım. İlerleyen süreçte oynamaya başladıkça kadroya oturdum. U21’de şampiyon olduk ve sezon sonu Fenerbahçe ile Süper Kupa finali oynadık, orada mağlubiyet yaşadık, ancak bu sene gene şampiyon olarak bu sefer daha iyi çıkacağız karşılarına. Bu sene tüm maçlarda oynadım ve 9 gol attım.

“SAİT HOCAM PROFESYONEL YAPTI”

Sait Karafırtınalar’ın Boluspor’a ilk geldikleri haftaydı, idmana bir kişi eksikmiş, Fatih Ateş hocamız beni gönderdi antrenmana. Ben amatörüm, idmanlara çıkmaya başladım A takımla, 2–3 gün çıktım. Sonra bir ara oldu, ondan sonra tekrar eksik olunca kadro, yine beni çağırdı Sait Hoca sağ olsun. Eksik oldukça çıkmaya başladım A takımla antrenmanlara. Kendisi beni beğendiğini de söyledi. Kupa maçından önce profesyonel oldum hızlandırılmış şekilde. Kasımpaşa ile oynadığımız ilk maçtı, o maçta bana 3–4 dakika da olsa forma şansı verdi ve ilk maçımdı. O kadar heyecanlandım, ayaklarım yere basmıyordu. Ancak üstesinden geldim, oyunda kaldığım süre uzun değildi ama bana yetti. İlk maçım için yeterli bir süreydi. Buradan sizin vasıtanızla bir kez daha Sait hocama teşekkür ediyorum bana futbol yaşantımda açtığı yeni bir sayfa için.  Sözleşmem hızlandırılmış bir şekilde oldu. 5 yıllık bir sözleşme imzaladım. Boluspor’la sözleşme yapacağımı öğrendiğimde sözleşmeyi okumadım bile. Benim çocukluğumdan beri hayalim olan bir şeydi. O stada çıkmak, Boluspor formasını giymek. Hiçbir şey sormadan, kaç yıllık olduğunu dahi bilmeden direkt imza attım. İmzayı attıktan sonra sorudum kaç yıllık olduğunu. Çünkü çok mutluydum, hayallerimin takımına imza atmıştım. İlk zamanlar A takımdaki ağabeylerimden çekindim açıkçası, hiç kimseyle konuşamıyordum. Sonradan onların bana olan yakın davranışları ile ısındım, sıkılganlığımı atabildim. Ne derdim, sıkıntım olursa kendilerine gidip danışabiliyorum.

“EĞİTİMİMİ AKSATMAYACAĞIM”

Üniversiteye hazırlanıyorum, eğitimimi aksatmayacağım. Spor Akademilerine girip antrenörlük veya beden eğitimi öğretmenliğine devam etmek istiyorum. İnşallah başarırım. Beğendiğim futbolcular Neymar ve Messi. Fizik olarak onlara benzediğimden önceleri hep onları izlerdim. Bütün futbolculardan, kendi takımımızda olan ağabeylerimizden, onları izleyerek bir şeyler almak istiyorum. U21 ile A takımı arasında aslında kıyas yapılmamalı. Ancak U21 olsun, A takımı olsun ikisinde de hedef var, amaç var. Her bir altyapıda oynayan oyuncunun isteği ve hedefi A takıma çıkabilmek. Oradaki amaç bu iken A takımımızın da hedefi Süper Lig’e çıkabilmek. O nedenle bu bizler gibi çok genç oyuncular arasında hırs, azim ve sabrı, rekabet ortamında getiriyor.

“ÇOK ÇALIŞIYORUM”

Arkadaşlarıma, kardeşlerime şunu söylemeliyim. Ben çok çalıştım, çok sabrettim, inşallah onlar da sabrederek ve çok çalışarak azmederlerse, ciddiye alırlarsa, sporu meslek olarak görürlerse inşallah bir gün şans onlara da gelir. İdmanlarda oyunlar da oynuyoruz ve o oyunlarda dahi kazanmayı hedeflemeliler. Kazanma hırsı, çok çalışmak, ciddiyet ve sabır bu işi yapmak isteyenler için çok önemlidir.

“KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUYORSUN”

Spor hayatta çok önemli, insanların yaşamı spor sayesinde çok daha kaliteli hale geliyor. Kötü alışkanlıklardan uzak duruyorsun, arkadaşların iyi insanlar oluyor, çevren gelişiyor. Spor profesyonel olmasan bile herkes için önemli. Fiziksel olarak çok faydalı, zihin açıcı özelliği var. Beslenme şeklin kaliteli, o nedenle spor her bir birey için gerekli.

“BOŞ GEÇEN GÜNLERİMDE SALONA GİDİYORUM”

Özel çalışmalar yapıyorum. Hafta içi altyapı tesislerinde salona gidiyorum sabahları, fiziğimi geliştirmek için, antrenman öncesi ve sonrası. Boş geçen günlerimde salona gidiyorum. Süper Lig ve 1.Lig maçlarını yakından takip etmeye çalışıyorum. Maç izlemeyi de çok seven birisiyim, özellikle mevkiimin gerekliliklerini daha fazla öğrenme ve görme açısından izliyorum. Neler yapıyorlar, takım olarak, birey olarak hep izlemeye çalışıyorum.

Etiketler: