Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

16 YAŞINDAKİ AKRABASINA TECAVÜZ EDEN GENÇ TUTUKLAN

16 YAŞINDAKİ AKRABASINA TECAVÜZ EDEN GENÇ TUTUKLAN
Bolu’da, 16 yaşındaki akrabası S.Y.’ye, ablasının evinde cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 17 yaşındaki C.D., görülen ilk duruşmada salondan kelepçeli halde çıkarılarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Bolu’da yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi S.Y., 2016 yılının Haziran ayında temizlikte yardımcı olmak için akrabaları olan E.Y.’nin evine gitti. Gün boyunca yapılan temizliğin ardından gece E.Y.’nin evinde kalan S.Y., sabah üzerini giyinmek için girdiği odada evde bulunan E.Y.’nin kardeşi 17 yaşındaki C.D.’nin cinsel saldırısına uğradı.

Yaşadığı travmayı atlatamayan S.Y., olaydan 6 ay sonra evinde ilaç içerek intihara teşebbüs etti. Ambulansla hastaneye kaldırılan S.Y., tedavi gördüğü sırada yaşadıklarını yanında refakatçi olarak kalan akrabası G.Ç.’ye anlattı.

G.Ç.’nin durumu S.Y.’nin ailesine haber vermesi üzerine aile 17 yaşındaki C.D.’den şikayetçi oldu.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçlamasıyla tutuksuz yargılanan C.D., ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmaya cinsel istismara uğradığı iddia edilen S.Y. ve ailesi de katıldı.

“KENDİ İSTEĞİYLE BERABER OLDUK”

S.Y. ile uzaktan akraba olduklarını ve cinsel ilişkiye S.Y.’nin de rızasıyla girdiklerini söyleyen tutuksuz sanık C.D., “ben bir organizasyon şirketinde çalışıyorum. Gece geç saatlerde ablamın evine gittim. Sabah kalktığımda ablam evden çıkarken S.Y.’yi de evine bırakmamı söyledi. Ablam evden çıkınca S.Y. ile aramıza bir yakınlaşma oldu ve cinsel ilişkiye girdik. Ama bu ikimizin de isteğiyle gerçekleşti. Daha sonra neden intihara teşebbüs etti bilmiyorum” dedi.

“YATAĞA İTTİ, BOĞAZIMI SIKTI”

Duruşmada yaşadıklarını korku dolu gözlerle anlatan 16 yaşındaki S.Y., tecavüze uğradıktan sonra C.D. tarafından kimseye söylememesi konusunda da tehdit edildiğini belirterek, “E.Y. ablamın evine temizlik için gitmiştim. İşimiz geç bitince onun odasında beraber kaldık. Sabah E.Y. işe gitmek için evden ayrıldığı sırada C.D. abiye, beni evime bırakmasını söyledi. E.Y. evden çıkınca ben de üzerimi değiştirmek için odaya girdim. C.D. arkamdan odaya girerek beni yatağın üzerine itti. Daha sonra boğazımı sıkarak bana tecavüz etti. Defalarca yapmamasını söyledim, ağladım, direndim ama ona mani olamadım” şeklinde konuştu.

“YAŞADIKLARIM İÇİMDE BÜYÜDÜ”

Yaşadığı olayın zaman geçtikte içinde büyüdüğünü ve geçirdiği travmayı atlatamadığını söyleyen S.Y., “Olayı sınıf arkadaşlarımdan birisine anlattım. Bana emniyete gidip şikayetçi olmamı söyledi ama yapamadım. Bir çıkış yolu bulamadığım için evde bulunan ilaçları içerek intihar etmek istedim” dedi.

TUTUKSUZ GELDİ, KELEPÇEYLE ÇIKTI

Mahkeme heyeti C.D. ve S.Y.’nin ifadelerinin ardından karar vermek için kısa bir ara verdi. Duruşmaya tutuksuz sanık olarak katılan C.D.’nin suçu işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti, sanığın kaçma şüphesi olduğu ve adli kontrol şartlarının tutuksuz yargılanması için yeterli olmadığını belirterek tutuklanmasına karar verdi.

C.D., polis ekiplerince kelepçelenerek cezaevine götürüldü.

Etiketler: