Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

16 BİN 654 ÖĞRENCİYE SÜT DAĞITILACAK

16 BİN 654 ÖĞRENCİYE SÜT DAĞITILACAK
Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın işbirliğiyle yürütülen


Atatürk İlköğretim Okulunda düzenlenen, Okul Müdürü Fuat Bayramoğlu’nun öncülüğünde öğretmenler ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlik ilgi çekti. Program kapsamında Bolu'da 16 bin 654 öğrenciye 816 bin 46 adet süt dağıtılacak.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz İl Sağlık Müdürü Muhammet Emin Demirkol ve protokolün katılımıyla Atatürk İlkokulu'nda 'Okul Sütü' projesi kapsamında süt dağıtımı yapıldı. Programda, Vali Baruş ve Başkan Yılmaz’ı öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Öğrenciler hazırladıkları folklor gösterisi ile Bolu Protokolünün alkışını topladı.

 4-C sınıfını ziyaret eden ve öğrenciler ile tanışan Vali Baruş, “Milli Eğitim Bakanlığımızın, Sağlık Bakanlığımızın ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığımızın ortaklaşa yürüttüğü okul sütü projesi kapsamında Atatürk İlkokulunda süt dağıtım projesini başlatmak için öğrencilerimizle bir araya geldik. Çok güzel bir program oluyor. Bu program çerçevesinde ilimizde yaklaşık 16 bin 600 civarında anaokulu ve ilkokul öğrencimize düzenli süt dağıtımı yapılacak, ikinci dönem boyunca. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere 3 gün planlandı. Çocuklarımıza bu süt paketleri dağıtılarak süt içme alışkanlıklarının geliştirilmelerine katkıda bulunulmuş olacak. Ayrıca sağlıklı olarak yetişmeleri, kemik ve diş yapılarının gelişmesi içinde ciddi bir bilinçlendirme çalışması olacak. Bu kapsamda ilimizde 800 binin üzerinde süt dağıtımı yapılacak. Bugün de Atatürk İlk Okulunda 4-C sınıfı öğrencilerimizle birlikte programı başlatıyoruz. Hayırlı olmasını, çocuklarımıza faydalı olmasını diliyorum. Sağlıklı geleceğimiz için sağlıklı nesiller yetişmesi için bu program önemli tüm çocuklarımıza afiyet olsun.” İfadelerine yer verdi.

Daha sonra ise sınıf öğrencilerine sütleri dağıtıldı. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Hacivat – Karagöz Gölge oyununu izleyen Protokol ardından 3-B ve 2-C sınıflarını da ziyaret ettikten sonra okuldan ayrıldı. Bolu il genelinde ikinci dönemde 16 bin 654 öğrenciye haftada üç gün olmak üzere (Pazartesi-Çarşamba-Cuma) toplamda 816 bin 46 adet süt dağıtılacak.

Etiketler: