Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI
Bolu’da polis bölgesi içinde 2017 yılı içinde meydana gelen 931 ölümlü ve yaralamalı trafik kazasında 41 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, meydana gelen trafik kazaları oluşum şekillerine göre incelendiğinde en fazla karşılıklı çarpışma, arkadan çarpma ve yandan çarpma şeklinde oldu.

Trafik kazalarında sürücülerin hatasında öne çıkan unsurlar ise, araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamak, kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamak ve manevraları düzenleyen genel şartlara uymamak şeklinde sıralandı.

Bolu’da 2017 yılı içinde 931’i ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana geldi. Bu trafik kazalarında 41 kişi hayatını kaybederken, bin 864 kişi de yaralandı.

Aylara göre dağılım yapıldığında trafik kazalarının en fazla yaz aylarında olduğu ortaya çıktı. En fazla kaza ise 97 kazanın yaşandığı ağustos ayında oldu.

Ağustos ayında meydana gelen 97 trafik kazasında 9 kişi hayatını kaybederken 236 kişi yaralandı.

Eylül ayında meydana gelen 95 kazada da 1 kişi hayatını kaybederken 204 kişi yaralandı. Temmuz ayında ise 91 kazada 3 kişi öldü 196 kişi yaralandı.

Etiketler: