Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Değişim istiyor

Değişim istiyor
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Cumartesi ve Pazar günü “adalet ve cesaret'” sloganıyla 36. Olağan Kurultayı’nı gerçekleştirecek. Kurultayda, Genel Başkan ve Parti Meclisi üyeleri seçilecek. Daha önceden genel başkan adayı Muharrem İnce’yi desteklediğini açıklayan Bolu Milletvekili Tanju Özcan, “Kan değişiminin partimize yeniden bir ivme kazandıracağını düşündüğüm için Sayın Muharrem İnce’yi destekleme kararı aldım.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dışında bu görev için üç aday adayı daha var: Yalova Milletvekili Muharrem İnce, eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocakasal ve eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu.

Parti tüzüğü gereği ancak 126 delegenin imzasıyla aday olunabiliyor.  Bu nedenle genel başkan adayları ancak kurultayın başlamasıyla birlikte kesinleşecek.

BBC Türkçe’ye konuşan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, genel başkanlık seçiminde Muharrem İnce’yi destekliyor:

“Sayın genel başkanımızı çok seven milletvekillerimizden bir tanesiyim. Ancak bu görevi üstleneli yaklaşık 8 yıl oldu ve hiçbir seçimde başarılı olamadık. Bu da CHP’ye gönül veren kitlelerin moralini bozdu. Kan değişiminin partimize yeniden bir ivme kazandıracağını düşündüğüm için Sayın Muharrem İnce’yi destekleme kararı aldım.”