Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUHASEBECİLER İŞKUR DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİ

MUHASEBECİLER İŞKUR DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİ
Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından yapılan bir konferansla, oda üyeleri, İŞKUR Destekleri ve iş teftişinde üzerinde durulan hususlar hakkında bilgilendirildi.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından düzenlenen organizasyona konuşmacı olarak İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın ve İş Hukuku Sosyal Güvenlik İstihdam Uzmanı ve Danışmanı Raşit Ulubey katıldı.

Konferans başlamadan önce bir konuşma yapan Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, “Mesleğimizi icra ederken, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde insan kaynaklarının yapacağı görevleri de yerine getirmekteyiz. Bugün de bu konuda sizleri bilgilendirmek amacıyla bir çalışma yaptık. İŞKUR destekleri ile ilgili İŞKUR Müdürümüz Sayın İsmail Yalçın bizleri bilgilendirecek. Ardından da Emekli İş Başmüfettişi İŞKUR İstihdam Eski Daire Başkanı İş Hukuku Sosyal Güvenlik İstihdam Uzmanı ve Danışmanı Sayın Raşit Ulubey de, bizleri iş teftişinde en çok üzerinde durulan hususlar ve bu teftişlerin ince noktaları konusunda bilgilendirecek.” diye konuştu.

Daha sonra konuşmasını yapan İŞKUR Bolu İl Müdürü İsmail Yalçın katılımcıları, İŞKUR’un destek programları hakkında bilgilendirdi. Yalçın şöyle konuştu; “İşletmelerimizin ve işverenlerin hem muhasebe hem insan kaynağı hem de diğer iş ve işlemleri ile ilgili bütün yükümlülükleri sizde bu işleri siz yapıyorsunuz. Dolayısıyla bu konuda biz de sizleri bilgilendirmek için buradayız.

Biliyorsunuz istihdamla ilgili çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri devletin resmi istihdam kurumlarıdır. Bizim şu an için en çok rağbet gören programlarımızdan biri hepinizin bildiği gibi işbaşı eğitim programları. İşbaşı eğitim programlarımız bu yıl da devam edecek. Şu an aktif bir şekilde işletmelerimizin ihtiyacına cevap vermeye çalışıyoruz, programlarımız açıldı. Bu geçen sene 3 ay ile sınırlandırılmıştı. Bu yıl, bir değişiklik var, imalat ve bilişim sektöründe 6 aya çıkarıldı, diğer sektörlerde yine 3 ay olarak uygulama devam ediyor. Çalışan sayınızın %30’una kadar bizden eleman desteği, işbaşı eğitim programı kapsamında talep edebiliyorsunuz. En az iki çalışan olması şartımız var. Bu süre içinde katılımcılara biz günlük bazda ödeme yapıyoruz. Maaşlarını biz ödüyoruz. Genel sağlık sigortalarını, iş kazası sigortalarını biz ödüyoruz. Ama uzun vadeli prim ödemiyoruz. Dolayısıyla bizim bu işbaşı eğitim programımız sürecinde geçen sürede çalışanların emekliliğine yaramayan bir sigorta süreci oluyor. Bu konuda bazı sıkıntılar var.”

Etiketler: