Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

30 BİN LİRASINI SON ANDA KURTARDILAR

30 BİN LİRASINI SON ANDA KURTARDILAR
Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların yönlendirmesiyle hesabındaki parayı PTT üzerinden aktarmak isteyen kişi, vezne görevlisinin durumu fark etmesi üzerine dolandırılmaktan kurtuldu

Kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların yönlendirmesiyle 30 bin lirasını başka bir hesaba aktarmak isteyen kişi, vezne görevlisinin dikkati ve PTT şube müdürünün de zamanında müdahalesiyle dolandırılmaktan kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Bolu kent merkezinde yaşayan 58 yaşındaki Naim Albayrak'ı ev telefonundan arayan kişi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında, bankada bulunan parasını, örgütün hesaplarına geçmemesi için çekmesini, ardından bildirdiği PTT hesap numarasına aktarmasını istedi.

Bunun üzerine bankadaki 30 bin lirasını çeken Albayrak, PTT Bolu Merkez Şubesi'ne gitti. İşlemi gerçekleştiren vezne görevlisi, para miktarının fazla olması üzerine Albayrak'a, "Transfer yaptığınız kişiyi tanıyor musunuz?" diye sordu.

Albayrak'ın söz konusu kişiyi tanıdığını beyan etmesi üzerine vezne görevlisi işlemi tamamladı. İşlemden kısa süre sonra Albayrak'ın, parayı transfer ettiği kişiyi tanımadığını söylemesi üzerine görevli, PTT Bolu Merkez Şube Müdürü Hasan Bınar'a bilgi verdi.

Bınar, zamanında müdahalede bulunarak, paranın dolandırıcıların eline geçmesini engelledi.

FETÖ/PDY olaylarını gerekçe göstermişler

Naim Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir cenaze törenine gitmek için sabah saatlerinde hazırlandıkları sırada telefonunun çaldığını anlatarak, "Eşim, 'Emniyetten arıyorlar.' dedi. Ben de 'Allah Allah, Bizim emniyet ile ne işimiz olur.' dedim. Telefonu aldığımda karşıdaki kişi, 'Sayın savcım seni emniyete bekliyor.' dedi. Zaten üzüntümüz de var. 'Bankalardaki paralarını emniyete alda gel.' dediler. Ben de polis gönderin dedim. Bunun üzerine 'Bunlar FETÖ/PDY olayları nedeniyle gizli, sen paranı çek' denildi." ifadesini kullandı.

Daha önce böyle bir olay yaşamadıkları için dolandırıldıklarını düşünmediklerini aktaran Albayrak, "Geçen yıl emekli oldum ve oğlumu evlendirdim emekli paramla. Geriye 30 bin liram kalmıştı. 'Parayı verdiğimiz hesaba yatır, sonra da dekontları al emniyete gel dediler." diye konuştu.

PTT Bolu Merkez Şube Müdürü Hasan Bınar da meblağın fazla olması dolayısıyla gişe memurunun transfer yapılacak kişiyi tanıyıp tanımadığı sorusuna Albayrak'ın önce olumlu cevap verdiğini belirtti.

Albayrak'ın telefon trafiği esnasında da söz konusu kişiyi tanımadığını ifade etmesi üzerine memurun kendisine bilgi verdiğini kaydeden Bınar, "Hesabın dolandırıcılara ait olduğunu düşünerek, bana müracaat etti. Biz de ilgili hesaba bakarak gereğini yaptık. Para hesaba yatırıldı ama dolandırıcıların eline geçmeden gereği yapıldı." dedi.

Bu arada olay yerine gelen Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, olaya ilgili çalışma başlattı.

Etiketler: