Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EROĞLU’NUN BOLU’DAKİ SON DURAĞI AK PARTİ

EROĞLU’NUN BOLU’DAKİ SON DURAĞI AK PARTİ


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Bolu ziyaretleri kapsamında son durağı AK Parti Bolu İl Başkanlığı oldu. Buradaki ziyaretinde AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ve partililerle bir araya gelen Bakan Eroğlu, mart ayında yapılacak çalıştayla Bolu’yu bütün dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Eroğlu’nun AK Parti ziyaretinde, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilçe belediye başkanları, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, kadın kolları, gençlik kolları ve partililer hazır bulundu.

“YAYLA KONUSUNDA SIKINTIMIZ VAR”

Buradaki ziyarette ilk konuşmayı yapan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, yayla evleri konusunda yardım istedi. Doğanay şöyle konuştu; “Bolu’daki yatırımların yüzde 90’ının ormana bağlı bir şekilde geliştiği bir süreç içerisinde, özellikle 15 yıllık AK Parti iktidarı sürecinde sayın bakanımızı Bolunun her köşesinde yaşıyoruz. Bolu’da yapılan tüm yatırımlar adına özellikle Bolu Belediyesinde sizlerin de şahit olduğu Gerede ve Seben içme suları ile alakalı konularda gösterdiği çabadan dolayı kendilerine tekrar teşekkür ederim. Bolu Spor, Turizm ve Sağlık kenti olacak diyoruz işte onlardan bir tanesi Karacasu yolu üzerinde bulunan arsanın Bolu Belediyesi ile takası konusundaki yardımları için bir kez daha teşekkür ederiz. Bolu’da Milletvekillerimiz, Bakan Yardımcılarımız var ama her yerde şunu da söylüyoruz bizim Bakanımızda var. Bolu’da yapılan yatırımları saymamız çok uzun süremizi alacak yalnız önemli değinmemiz gereken kısım yayla kısmı. Yaylacılık konusunda bizlerin çok büyük sıkıntısı var, yaylarımızda 320 tane yerleşim alanı, 11 bin civarında ev var bunun Bolu olarak çok ciddi bir şekilde sıkıntısını çekiyoruz. Bolu bünyesinde yaylacılığı hayvanlıkla beraber yaşayan bir iliz. Yayla evlerinin bakımı ve yenilenmesi konusunda ki sıkıntılarımızı vekillimiz çalışıyor sizden de yardım bekliyoruz.”

Ziyarette bir konuşma da AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü yaptı. Küpçü şöyle konuştu; “Mengen ilçemizden başlamak gerekirse 30 milyona köprü barajımız var sizlerin de marifetiyle sayın bakanım, Bolu’daki ve Mengen’deki insanlarımız belki bilmiyor ama tek başına Bolu’nun tamamının elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üreten ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayan bir baraj. Belediye Başkanımızın da katkısıyla Bolunun Çukurova’sı olan Seben göleti 40 milyon metre küp su depolamakta. Nitekim Bakanlık rahmet olarak bu coğrafyaya yağıyor.”

“Bolu’yu tüm dünyaya tanıtacağız”

Ziyarette son konuşmayı Bakan Eroğlu yaptı. Eroğlu şunları söyledi; “Bugün en önemli mesele Belediyemizin düşündüğü çok büyük bir proje var. Hem Hastane hem suyolu çok önemli bir proje, orman fidanlığın yeri var burayla alakalı orman müdürlüğü çok para istiyor tabi Belediye Başkanı da çok cimri, tabi ki de Bolu’nun menfaatlerini düşünüyor. Bugün orta yol bulduk ve tatlıya bağladık. Hatta parayı almayacağız onun yerine buraya Orman Bölge Müdürlüğü ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yapılacak. Gerede mesire alanı ile alakalı çalışmalar ve Seben içme suyu ile alakalı çalışmalar başlasın dedik, İl Genel Meclisi Başkanımızın da talep ettiği iki gölet var onları da halledeceğiz. Daha önemlisi Mart ayında Bolu’da 2 günlük bir Çalıştay yaparak Bolu’yu bütün dünyaya tanıtacak, Bolu’ya gelindiğinde 6 yüz dolar değil 6 bin dolar bırakacak turistlerin geleceği bir mekan haline getireceğiz.”           

 

Etiketler: