Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Zuhal Işın Toker güven tazeledi

Zuhal Işın Toker güven tazeledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Bolu İl Olağan Kongresinde tek listeyle gidilen seçimde başkan Zuhal Işın Toker güven tazeledi.

HABER: ASLI AKIŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Olağan Kadın Kolları Kongresi parti binasında yapıldı. Kongreye tek liste halinde katılan Zuhal Işın 4. Dönem Başkanlığa seçildi.

Gerçekleşen kongreye; Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, Mudurnu İlçe Başkanı Sami Özdemir, Seben İlçe Başkanı Veysel Atalay Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri, İl Başkanını temsile İl sekreteri Tevfik Koç katıldı.

Tek listenin oylandığı kongrede Zuhal Işın tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Zuhal Işın kongrede yaptığı konuşmada; Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden ödün vermeyeceklerini vurgulayarak; “Ülkemiz her geçen gün yasaklarla, baskılarla, korkuya ve karanlığa adım adım götürülmektedir. Çağdaş olan ne varsa yok etmek isteyen örgütlü bir karanlık Cumhuriyet devrimlerini ve kazanımlarını yok etmek istemektedir! Korkutulmuş sindirilmiş ve apolitik bir toplum yaratılmak isteniyor! Biz kadınlar tüm fedakarlıklar ile kazanılmış Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinden, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinden asla ödün vermeyeceğiz! Bu anlayışa sessiz kalmayacağız. Asla Korkmayacağız, sinmeyeceğiz, yılmayacağız! Oturup bekleyerek kaderimize razı olamayız” diye konuştu.

“BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”

Toker, daha çok çalışıp birlikte mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyerek; “Biz kadınlar, emekleri, bedenleri ve yaşam biçimleri üzerinde giderek artan bu baskıya karşı direnmeye karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı savunmaya eşitliğin, özgürlüğün, adaletin olduğu bir dünyanın var olduğunu haykırmaya kadın mücadelesini yükseltemeye devam edeceğiz. Gün özgürlükçü bağımsızlıktan yana herkesin dayanışma içinde omuz omuza vererek tek yürek olma günüdür. Ülkemize geleceğimize sahip çıkmak için akıllarımızı birleştirerek sevgi ve saygı ile incitmeden kırmadan elimizi taşın altına koyma günüdür.

Biz kadınlar kadına şiddetin son bulduğu, çocuk gelinlerin olmadığı, açlık yoksulluğun olmadığı, annelerin evlat acısıyla kavrulmadığı, terörün son bulduğu, kardeşin kardeşe düşman edilmediği, kadın bedeni üzerinden siyaset yapılmadığı bir dünya için mücadele edeceğiz.  Daha çok çalışacağız, yüreklerimiz sevgi dolu olarak emek vereceğiz. Umudu inancı birlikte büyüteceğiz, birbirimize sevgi ile yaklaşacağız el ele verip başaracağız. Emeğimiz var ise sözümüz de olacak diyeceğiz her alanda var olacağız. Kırgınlıklarımızı unutup bir olacağız, birlikte güçlüyüz üstesinden gelemeyeceğimiz bir engel yoktur.

Çıkacağımız bu zorlu mücadelede ben sizlere güveniyorum, inanıyorum.

Büyük Usta Nazım Hikmet’in dediği gibi…

Yok, öyle umutları yitirip,

Karanlıklara savrulmak…

Unutma, aynı gökyüzü altında,

Bir direniştir yaşamak.

Tüm inancım umudum, cesaretimle üyesi olmaktan onur duyduğum partimin bir neferi olarak yoldaşlığa siz sevgili kardeşlerim ile birlikte mücadeleye devam etmek istiyorum sevgi ve saygılarımla” şeklinde konuştu. 

“AKP İKTİDARININ GERÇEK YÜZÜNÜ ANLAMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

 Kongrede CHP Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu Bir konuşma yaparak şunları söyledi. “Kurtuluş savaşına sadece cephe gerisinde değil, cephede de mücadele veren Türk kadını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adalet ve hakkaniyeti sayesinde Dünyanın gelişmiş birçok ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere erkeklerle eşit haklara kavuştu. Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin ve Atatürk devrimlerini yok etmek isteyenler bugün kadınlarımızın sahip olduğu haklara ve toplum içindeki yerine karşı gerici bir mücadele vermektedirler. Kadınlarımızı itibarsızlaştırmayı ve silik bir hale getirmeyi hedefleyen bu anlayış ne yazık ki AKP iktidarı tarafından korunup kollanmakta ve sahip çıkılmaktadır. 2002 den 2017 yılına kadar işlenen kadın cinayeti sayısı 6 bin 143’dür. Ufak bir ilçenin nüfusu ile eş değer bir rakam. CHP’ye gönül vermiş değerli hanımefendiler, Kuvayı Milliye ve Kurtuluş Savaşına verdiği katkı ile haklarını hak eden kadınlarımız, 2019 seçimlerinde vereceği mücadele ile de haklarına sahip çıkacaktır. Ülkemizde 39 milyon 771 bin kadınımız var. Kadınlarımıza ulaşıp AKP iktidarının gerçek yüzünü anlamak boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

 CHP Bolu Kadın Kolları Yönetim Kurulu Şu isimlerle oluştu. Başkan; Zuhal Işın Toker. 

Yönetim kurulu; Eda Arslan, Fatma Atalay, Hülya Berberoğlu, Neriman Demir, Gönül İncebey, Mualla Özbey, Ayşe Luize Özcan, Serpil Sözen, Serap Taşkın, Nefiye Turan

 Kurultay delegeleri; Zuhal Işın, Güldane Şahin ve Kamuran Esen