Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MERAL AKŞENER BOLU’DAYDI

MERAL AKŞENER BOLU’DAYDI
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İl Başkanlığı binası açılışı için Bolu'da vatandaşlarla bir araya geldi.


Soğuk havaya rağmen yoğun katılımın olduğu açılış miting havasında yapıldı. Burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'gazilik' unvanı verilmesi talebine de tepki gösterdi. Akşener, "Önce haklarını alamamış gerçek terör gazilerimizin haklarını verin" dedi.

Genel Başkanı olduğu İyi Parti’nin Bolu İl Başkanlığı binasını açmak için Bolu’ya gelen Meral Akşener, kendisini Paşaköy Kavşağı otoban çıkışında yapılan karşılamanın ardından konvoyla birlikte Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne gitti. Yaklaşık elli araçlık konvoyla kampüse gelen Akşener, burada Bolunun manevi babası merhum İzzet Baysal’ın kabrini ziyaret ederek dua etti.

“MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ”

Hükümet Meydanında Bolululara seslenen Akşener, ilk olarak Zeytin Dalı Harekatını desteklediğini söyleyerek; “Ordumuz bir müdahale için Afrin’de. Biz Mehmetçiğimizin, şanlı ordumuzun elbette ki şüphesiz yanındayız, desteğiyiz. Cenabı Hak şehitlerimizi, peygamberimize komşu kılsın. Allah, şehitlerimizin anne ve babalarına sabır versin. Kınalı kuzularımıza hiçbir zayiat vermeden, tırnaklarının ucu kırılmadan başarıyla zaferle ülkemize geri dönmelerini nasip etsin. Geç kalınmış bir müdahaleyi şanlı ordumuz yerine getiriyor. Biz elbette bu harekâtın başarılı olması için ne gerekiyorsa yapmak durumunda olduğumuz gibi tüm siyasi farklılıklara rağmen milletimizin ordumuza yanında arkasında destek olduğuna göre ve 15 Temmuz sonrasında milli beraberliği sağlandığına, milletimizin her zor zamandaki gibi ferasetini koruyarak beraber olduğuna göre bizi yönetenlerin görevi ergenler gibi, ergen tripleri gibi çemkirmek yerine bu milli beraberlik ruhunu yaşatmaktır. Dolayısı ile biz ordumuzun muzaffer olması için biz iktidara ne yapması gerektiğini söylemekle yükümlüyüz. Çünkü devleti yönetmek için ciddiyet, ehliyet ve samimiyet gerekiyor” diye konuştu.

“DAVULLA ZURNAYLA MÜDAHALEYE GİDİLMEZ”

17-25 Aralık olayları ve 15 Temmuz’a dikkat çeken Meral Akşener; “Bakın önce Ergenekon, Balyoz sonra başka isimlerdeki kumpaslarla çok önemli insanların içeri atılarak, o dönemde de Sayın Erdoğan bu kumpas davalarının savcısı olan Zekeriya Öz’ün altında bir zırhlı araba vererek, bu oyunların arkasında durdu. Son 17-25 Aralık geldiğinde, ayılarak aldatıldık dedi. Sonra bu kumpas iddialarını kabul etmeden içeri atılan arkadaşlarımızın hapisten çıkmasının yolu açıldı. Eğer 17-25 olayları ve 15 Temmuz yaşanmasaydı ne olacaktı? Bu ülkenin ordusunun, Mete Han devrinden beri karakteri olan ve İslamiyet ile beraber Peygamber Ocağı denilen ordumuzun terör örgütü kabul edildiği davaların iddianameleri, Genel Kurmay Başkanı’nın terörist kabul edildiği bu davalardan sonra aldatıldım diyerek, elini yıkayıp çıktı. Sonra 15 Temmuz oldu, bu millet bunların yönettiği devleti sokaktan topladı ama garnizonların önüne çöp kamyonları dizdiler. 15 Temmuz’da kim darbe yapmaya kalktıysa bunun üzerine gidilmelidir. Her türlü hukuk işlemi yapılmalıdır. Darbe kabul edilebilir bir şey değildir. Kim darbe yapmaya kalkıyorsa o, haindir alçaktır ama kendi beslediğiniz, sırtını sıvazladığınız kişiler tarafından bir tehditle karşı karşıya kaldınız, bu ülke bir tehdit ile karşı karşıya kaldı. Bu millet de benim dediği devleti sokaktan topladı getirdi. Karşılık olarak siz, o ordu itirazınızı, cumhuriyet itirazınızı devam ettirerek, darbe ile hiç alakası olmayan insanların yaşadığı yerlerin önüne arazözler koydunuz. Bütün bunlardan dolayı zora düştünüz. Sizi kurtaran kim peki? Türk ordusu. Mehmetçik ve elinden geleni yapan komutanlarımız ve ana kuzularımız. Megafonla, davulla zurnayla müdahaleye gidilmez. Tuzak kurarlar. Askeri harekâtların tamamı büyük bir titizlik, ciddiyet ve gizlilik ile gerçekleştirilmelidir. Afrin yolunda Mehmetçiğimiz üstüne düşeni yapıyor” ifadelerini kullandı.

“BİR MUSA ÖLÜR, BİN MUSA DOĞAR”

Afrin’de şehit düşen Musa Özalkan’ın ailesine ziyarette bulunduğu ifade eden Akşener; “Dün Musa kardeşimin evindeydim. Anlatamam size. Anacağının sözü şu, “Bir Musa ölür, bin Musa doğar.’ Canı yanmış, gitmiş bir şehit anasının sözü bu. 30 Yaşında bir eşi var, adı Şeyma. O da; Vatan, millet sağ olsun. Bir Musa gider, bin Musa gelir’ dedi. Babası ve ağabeyi keza öyle. Bize düşen, Musa’nın babasına, annesine, kardeşlerine hele de 30 yaşındaki eşi Şeyma’ya ve 4 yaşındaki kızı Ayşe Gökşen’e layık olabilmek. Onun için çenenizi kapatacaksınız. Bu bir tavsiyedir. Milli beraberliği bozacak cümlelerden kaçınacaksınız. Bu düzeni devam ettirmek sizin boynunuzun borcudur. Saray koalisyonu beraber oldukların bu yana hepimizi ayırmaya devam etti. Canımız yanıyor kardeşim. İnsanlar madem ki fakir fukara çocuklarını gönderip, ya şehit ol ya gazi ol diyorsa, bu ruh halini muhafaza etmek senin görevindir. Önüne geleni yaftalamak, hakaret etmek yok. Buradan saray koalisyonunu uyarıyorum. İnsanları yaftalayıp hain diyerek, bir yere koymaya kalkışmayın. Altında kalırsınız. Öyle sözler söylerim ki gök kubbe başınıza yıkılır. Salih Müslüm’ü, Suriye PKK’sının başını ben karşılamadım, Barzani’nin bayrağını ben Ankara’ya asmadım. Benim arkadaşlarımda asmadılar. Oslo’da cıvık cıvık PKK’lılar ile biz konuşmadık. Açılım yapıp hendeklerin kazılmasına, valilerin kendileri itiraf ediyor. Tek tek söylerim size. Hendekler kazıldığı zaman, valilerin kafasını öbür yana çevirten ne ben ne sizsiniz. PKK’nın yapamadığı, Türkiye’nin duygusal bağını zayıflatan kesinlikle ve kesinlikle sizsiniz. Bu açılım saçılım süreçleridir. Yalan konuştunuz yalan. Bolu’da da, Diyarbakır’da da yalan konuştunuz. Kınalı kuzularımı, iç siyasetin malzemesi yapmanıza izin vermeyeceğiz. Yaptırmayacağız. Yapmanıza müsaade etmeyeceğiz. Bunlar yapıldı” değerlendirmesinde bulundu.

“CİDDİYETSİZ DEVLET YÖNETİMİNE SAHİPSİNİZ”

Meral Akşener, kanun hükmünde kararname ile kararlar alındığına dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Akşener; “Ayn el Arap bölgesinde 29 Ekim’de, peşmerge davulla zurnayla geçti. Yedikleri lahmacunların parasını kaymakamlar ödedi. Biz mi getirdik? Oraya bugün bu harekatı yapmak zorunda kalmamızın sebebi sizsiniz. Bu kadar aldanmak olur mu? İnsan biraz utanır. Cumhurbaşkanısın, AK Parti Genel Başkanısın her şey oldun. Kanun Hükmün Kararnameler ile kar lastiğine bile karar veriyorsun ama sürekli aldatılıyorsun. Apo aldattı, FETÖ aldattı, PKK aldattı, Obama’da şimdi aldatmış. Putin bir ara aldattı. Merkel’de aldattı. Aldatmayan adam yok. Aldatmayan kişi yok. Sonuç itibari ile muhtarlarla yapılan konuşmada gördük ki Obama’da aldatmış. Şimdi Trump geldi. Trump’a reis dediler. Yakın zamanda Trump’ta aldatacak. Siz nasıl bir ciddiyetsiz devlet yönetimine sahipsiniz. Dikkat çekmek istediğim yer burası” açıklamasını yaptı.

“BELİ ÇÖKERTİLMİŞ DENİLEN ORDU TÜRKİYE’Yİ KURTARIYOR”

Akşener, Zeytin Dalı Harekâtı'nın siyasi malzeme haline getirilmemesi gerektiğini belirterek; “Şimdi Türkiye bir askeri müdahale yapıyor. Konuşmayacaksınız. İki askeri müdahaleyi siyasi malzeme haline getirmeyeceksiniz. Üç her türlü desteği vuracaksınız. Beli çökertilmiş denilen bu ordu, Türk ordusu, Peygamber Ocağı hem seni hem Türkiye’yi kurtarıyor. Askerlerimiz, Allah’ın izni ile muzaffer olacak. Onlara her türlü imkanlar sağlanmalı. El Bab’ta aç kaldı çocuklarımız. Burada her türlü imkanı seferber edeceksin. Az konuşacaksın. Diplomasinin her türlü imkanını kullanacaksın. Parantez kapattım dediğin Cumhuriyet tarihine bakıp, neler yapılmış örnek alacaksın ve diplomaside uygulayacaksın” diye konuştu.

“ESAD İLE GÖRÜŞMELERE DERHAL BAŞLAYIN”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afrin Harekâtı ile ilgili açıklamalarında, hükümetin Beşşar Esad ile hemen görüşmesi gerektiğini ileri sürdü. Hükümetin Kobani'ye gönderilen peşmergelere izin vermesini eleştiren Akşener, Türkiye'nin Rusya üzerinden ya da başka bir yoldan Esad ile görüşmelerde bulunmamasını, direkt olarak diyalog kurması gerektiğini savundu. Bolu'da konuşan Akşener, "Çok net bir şey söylüyorum. Dün de söyledim. Alttan yandan, yok Ruslar üzerinden yok Amerikalılar kenarından olmaz bu iş. Dürüstçe düzgünce Esad’la görüşmelere derhal başlayın" dedi.

“HAREKATIN SORUMLUSU HÜKÜMET”

Akşener aynı konuşmasında hükümetin Afrin ile Kobani'yi karıştırarak, hükümetin Afrin'e peşmerge yardımının gitmesine izin verdiğini, bugün yapılan harekatının sorumlusunun da hükümet olduğunu ileri sürdü.

“GAZİLİĞİ MİLLET VERİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gazilik unvanı verilmesine yönelik kanun teklifini değerlendiren Akşener "Sayın Erdoğan’a gazilik verilecekmiş. Bir muhterem arkadaş çıktı böyle bir şey attı ortaya. Bunlar, kendini Süleyman Şah’la mukayese ediyor, Osman Gazi ile mukayese ediyor, Kanuni Sultan Süleyman’la mukayese ediyor, Atatürk’le zaten kendini üstün zannediyor ve Abdülhamit Han’la mukayese ediyor ve bunların hepsinden daha üstün olduğunu iddia ediyor.  Tarih bilgin yoksa coğrafya bilgin yoksa samimi bir vatandaşlık ve milletin bekası inancın yoksa hadsizlik hat safhada olur. Gazilik er meydanında olur. Sayın Erdoğan, nereyi aldı? Sayın Erdoğan, Süleyman Şah Türbesinin yerini değiştirdi. Toprak kaybettik toprak. Sonra Yunanistan 18 adamıza el koydu. Buna razı geliyorsunuz. Meclis’e getireceklermiş gazilik teklifini, Meclis mi kaldı? Kar lastiğini bile çıkardığın KHK’lar ile getir koy. Ama ‘gaziliği’ kim verir millet verir millet. Erdoğan’a gazilik vereceğinize, terör gazisi olup da gazilik unvanını alamamış çocuklarımızın hakkını verin. Bu ne büyük enaniyet, bu ne kendini beğenmişlik. Önce bu çocuklarımızın haklarını verin.” ifadelerini kullandı.

"BU KADAR KANDIRILACAKSAK BİZE BİR ŞEY NASİP ETME"

“Bir kez daha söylüyorum biz Afrin harekâtının arkasındayız” diye Bolululara seslenen Akşener; “ Şanlı ordumuzun arkasındayız. Uyarılarımızı da yapmaya devam edeceğiz. Bir daha yanlış yapılmaması için gayret göstereceğiz. Görevimizi yapmaya devam edeceğiz. İktidara geldiğimizde de ciddi bir devlet anlayışını tahsis edeceğiz. İyi Parti bir cesurlar, değerler, kadınlar hareketidir. Bu 3 bacaklı misyon üzerinde yürüdüğümüz için istediğiniz kadar tehdit edin korkutmaya çalışın başaramayacaksınız. İyi Parti, iyilerin partisi Allah’ın izni ile iktidar olacak. Huzurlarınızda dua ediyorum. Eğer bu arkadaşlar kadar kandırılıp, kandırılacaksak bize nasip etme. Bu milletin feraseti ile bize nasip etme ama bu arkadaşlara da nasip etme. Gariplerin sesiyiz, kimsesizlerin kimsesiyiz diye geldiler ve dünyadan vatandaştan kopmuş garibe çekil oradan diyen bir nefisle karşı karşıya kaldık. Böyle olacağımızı görüyorsa Allah’ım, evimde oturmaya razıyım. Köroğlu’nun torunlarız. Çifte su yemiş çelik gibileriz. O size Bolu Beyi’nin torunu dedi. İşte tarih bilmiyorlar. Bunlar parayı biliyor. Allah var, bunlar parayı çok iyi biliyor” dedi.

Konuşmasını “Son olarak gezilmedik kapı bırakmayın. Dokunulmadık vatandaş bırakmayın. Çünkü karşımızda büyük bir medya var. Önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz başaracağız. Parti kuramaz dediler. Bakın ne oldu? Kurduk ve bugün 3’üncü ayımız. Şimdi de seçimlere giremeyecekler diyorlar. Seçimlere gireceğiz, hadi sokmasınlar da göreyim. Sıkıyorsa sokmasınlar” şeklinde sonlandırdı.

Akşener, konuşmanın ardından il başkanlığı binasına gelerek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Daha sonra Akşener, İzzet Baysal Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, Bolu ziyaretinin ardından Düzce’ye gitti.