Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖĞRENCİLER SORULARIYLA GAZETECİLERİ TERLETTİ

ÖĞRENCİLER SORULARIYLA GAZETECİLERİ TERLETTİ
Bolu Mevlana Ortaokulu tarafından başlatılan Mesleki Tanıtım Günlerinin 5.’sine konuşmacı olarak Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve Bolu Takip Gazetesi Haber Müdürü Ebru Eyvazoğlu katıldı. Gazeteciler 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine gazetecilik mesleğini anlatarak, öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.


Bolu Kürkçüler Mahallesi Toki konutlarında bulunan Mevlana Ortaokulu tarafından başlatılan Mesleki Tanıtım Günlerinin 5.’sinde okul yönetimi gazetecileri ağırladı. Öğrencilere meslekleri tanıtmak, bilgi sahibi olmalarını sağlamak ve iletişimi güçlendirmek için hazırlanan proje kapsamında, avukatlık, doktorluk, mimarlık ve yöneticiliğin ardından öğrencilerin de isteği ile gazetecilik mesleği anlatıldı. Konuk olarak katılarak 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine gazetecilik mesleğini anlatan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve Bolu Takip Gazetesi Haber Müdürü Ebru Eyvazoğlu, mesleki tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu kendilerini misafir eden Mevlana Ortaokulu Müdürü Burçin Yetiş ve eşlik eden tüm öğretmenlere teşekkür ederek, “Sizlerin karşısında olduğum için oldukça heyecanlıyım. Gazetecilik mesleğini yapabilmek için ilk olarak sevmek gerekir. Ben her zaman mesleğime olan sevgimi korudum. Hayatım boyunca hep iyi ki gazeteci olmuşum dedim. Türkiye’nin çok farklı bölgelerinde görev yaptım. Çok sayıda insanla tanışıp, çok olay gördüm. Ama her zaman gazetecilik mesleğine olan sevgim katlanarak devam etti. Yurtdışında, Irak’ta savaş muhabirliği yaptım. Basının hemen hemen her alanında görev yaptım. Bugün bu anlamda siz gençlerin de gazeteciliği öğrenmesini ve sevmesini arzu ediyorum. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Gelecekte bu mesleği daha da yüceltecek, daha ileri götürecek olan sizlersiniz. Hepinizin hangi mesleği seçerseniz seçin başarılı olacağından kuşkumuz yok. Okulumuzun değerli eğitimcilerinin yardımı ile hayatınızda en doğru mesleği tercih edeceğinize inanıyoruz. Bizi misafir eden okul yönetimine, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve sizlere gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Bolu Takip Gazetesi Haber Müdürü Ebru Eyvazoğlu da meslekte 19. Yılını yaşadığını söyleyerek, “1999 yılında muhabirlikte başladığım meslek hayatıma halen sahada aktif muhabirlik yaparak devam ediyorum. Gazetecilik mesleği, kamuoyunun dolayısıyla sizin soramadığınız soruları bizim ilgili kişilere yöneltmemiz ve cevabı da tarafsız ve objektif olarak size aktardığımız sanattır. Bu anlamda her zaman soruları soran tarafta olduğumuz için bugün cevap veren durumda olmak bizim için de heyecan yarattı. Gazetecilik tutkuyla, sevgiyle yapılacak bir meslek. Eğer içinizde o tutku yoksa sıradan bir iş haline dönüşürken, heyecanla yapıldığında dünyanın en güzel mesleklerinden biri. Televizyonlar da, dizilerde gördüğümüz bir kişinin peşinden koşarak mikrofon uzatan insanlar değiliz biz. Bütün dramların, olayların içinde olan üçüncü bir göz olmak gibi bir görevimiz var. Öğrencilerin de bu mesleği tanıyarak gelişimine katkı sağlamalarını ve belki hayatlarını ona göre yönlendirmelerini arzu ediyoruz. Bizleri konuk eden idareci, öğretmen ve siz öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler soru sormak için adeta birbirleriyle yarıştılar. Öğrencileri gazetecilik mesleğine dair tüm merak ettiklerini konuklara soru şeklinde yönelttiler. “Unutmadığınız olaylar nelerdir?”, “Savaş muhabirliği ile normal muhabirlik arasındaki fark nedir”, “Haber yaparken nelere dikkat etmek gerekir”, “En ses getiren haberiniz ne oldu”, “Gazeteciliğin zorlukları nelerdir” gibi sorular sorarak meslek hakkında bilgi aldılar. Konferansın ardından Okul Müdürü Burçin Yetiş konuşmacı olarak katılan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ve Bolu Takip Gazetesi Haber Müdürü Ebru Eyvazoğlu’na öğrencilerin ve öğretmenlerin emeği ile hazırlanan dergi ve plaket takdiminde bulundu. Programa katılan öğretmen ve öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından konferans sona erdi.

Etiketler: