Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ORTAÇAĞ KARANLIĞINA YOLCULUK EDİYORUZ”

“ORTAÇAĞ KARANLIĞINA YOLCULUK EDİYORUZ”
Eğitim Sen Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Server Gençlik ve Spor Kulübü adlı kuruluşun “Ufka yolculuk” adı altında gerçekleştirdiği “Kuran ve sünnet bütünlüğü” adlı yarışmasına Bolu’nun Gerede ilçesinin de katılmış olması konusunda eleştirilerde bulunan bir basın açıklaması yaptı.

Gezici, “Sünnet olmadan ümmet olmaz" sloganıyla gerçekleşen yarışmaya 10 yaş altı çocuklardan 30 yaş üstü yetişkinlere kadar farklı kategorilerde katılımının gerçekleşeceği yarışmaya 6-10 yaş arası çocukların eğitim düzeyinin farklı olması ve aynı kategoride yarışma ve kitap önerilemeyeceğini söyledi.

“ORTAÇAĞ KARANLIĞINA YOLCULUK EDİYORUZ”

Eğitimin her kademesinde akıl almaz protokollere imza atıldığını ifade eden Gezici, “Eğitim, eğitimin tüm bileşenleri ve kamuoyu tarafından artık yeter denilen bir noktaya gelmiştir.  Bir ülkenin geleceğinin nasıl karartılmaya çalışıldığını her biri ayrı skandal uygulamalarla görmekteyiz. Eğitimin dinselleştirilmesi, akıldan ve bilimden arındırılması yetkililerin tek gündemi haline gelmiştir. Eğitim sisteminde yapılan tüm yapısal değişiklikler, kadrolaşma, müfredat değişikliği yetmiyor, çocuklarımızın beşer onar can verdiği, istismara uğradığı vakıf ve cemaatlerle, eğitimin her kademesinde yapılan akıl almaz protokollerle adeta zaman makinasında ortaçağ karanlığına yolculuk ediyoruz” diye konuştu.

“AKLIMIZI AHLAKIMIZI ZORLAYAN YARDIMLAŞMA ANLATILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Zehra Kulalı Gezici, Ordu’nun Perşembe ilçesinde bir okulda dağıtılan kitabın skandal içeriğe sahip olduğuna dikkat çekti. Gezici; “En son skandal yaklaşık bir haftadır bütün ulusal basında yer alan Ordu ilimizin Perşembe ilçesinde bir İlkokulda önce satılan sonra dağıtılan, Mürşide Uysal adlı kişiye ait ‘’Peygamberimizden Dini Hikâyeler’’ adlı bir kitap ve o skandal ‘’kitap’’ bir bölüm…” Ona yaklaşmak istedim ama yüz vermedi. Bir süre sonra kıtlık oldu ve amcamın kızı bana geldi. Açlık ve yoksulluk içinde olduklarını söyledi ve benden yardım istedi. Ona kendisini bana teslim etmesi karşılığında yüz yirmi altın verdim. Kabul etmek zorunda kaldı. Arzuma kavuşacağım sırada.’’ Diye devam eden bir hikâye.  Kitap 6-10 yaşındaki çocuklarımıza öneriliyor. Aklımızı, ahlakımızı zorlayan, ensesti ve istismarı meşrulaştıran, kadını ikinci sınıf varlık olarak tanımlayan ahlaksız bir teklifle yardımlaşma anlatılmaya çalışılıyor” dedi.

“AKIL ALMAZ KİTAP 81 İLDE”

Resmi onay gelmeden Bolu’nun Gerede ilçesinde ‘’Ufka Yolculuk’’  ‘’Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’’ adı altında projeye dahil olmasını eleştiren Gezici; “Bu proje maalesef sadece Ordu ilimizde değil 81 ilde,  Server Gençlik ve Spor Klubü ile yapılan protokolle ,  ‘’Ufka Yolculuk’’  ‘’Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz’’ adı altında bir proje ile kapsamlı bir şekilde uygulanıyor. Yarışma formatında olan bu faaliyet, yaş grubuna göre 10 kategoriye ayrılmış, her kategori için ayrı bir kaynak kitap okutularak o kitap üzerinden 81 il için merkezi sınav planlanmış. Kazananlar için de ciddi ödül bütçesi olan bir faaliyet.  Alıntı yaptığımız bu akıl almaz kitap, 81 ilde yarışmanın A kategorisinde 6 -10 yaş arası çocuklarımızın sorumlu olduğu,  okuyup sınav olacağı kitap. Dolayısıyla faaliyete katılan 81 il ve ilçelerde ilkokullarda okunacak.

Bolu’da da maalesef Gerede ilçemizde  ‘Ufka Yolculuk ‘’ projesine katılmış ve bu kitabı ilçemizdeki 6 -10 yaşındaki bütün çocuklar ilçe milli eğitim müdürünün onayıyla okuyacak. Daha resmi onayı dahi gelmeden, faaliyetin broşürlerinin okul müdürleri tarafından can siperhane okul panolarına astırıldığını biliyoruz. Yarışmanın ciddi bir ödül bütçesi olduğunu ve bu bütçeye Bolu Belediye Başkanlığı’nın da destek verdiğini de biliyoruz. Eğitimciler bilir, bu kitaptan bağımsız olarak 6 yaşındaki çocuk ile 10 yaşındaki çocuğun gelişim düzeyleri farklıdır ve aynı kategoride kitap ve yarışma önerilmez. Hele böyle ensest ve istismarı meşru gösteren bir kitap değil çocuklara hiçbir yurttaşa önerilmez. Suçtur. Bu suça ortak olanlara sormak isteriz; İlimizde daha iki yıl önce öğretmenlerimizin büyük fedakarlıkla yaptığı ‘’Okuyorum’’ projesinde lise öğrencileri için tavsiye edilen bir kitap( ki uzmanlarca sakınca görülmeyen bir cümle) için kıyamet koparan, kitap toplattıran, komisyondaki eğitim emekçilerine soruşturma açtıran, ahlak şövalyesi kesilen yandaş sendika ve topyekûn yetkililere soruyoruz: 6-10 yaşındaki çocuklarımıza ’’ amcasının kızına, kendini bana teslim edersen 120 altın veririm’’ cümlesini kim izah edecek? Bu ensest ve istismar hikâyelerine ses etmeyecek misiniz? Bu sapkın hikâyelerle mi yardımlaşma değeri anlatacaksınız?” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gezici, Eğitim-Sen olarak o zaman da söyledik şimdi de söylüyoruz diyerek; “Derdi eğitim ve değer eğitimi olmayan,  okullarımızı ve çocuklarımızı gerici ideolojilerine aracı kılmaya çalışanların böyle bir derdi olamaz, değer eğitimi yapamaz. Dini Vakıf ve Cemaatlerle imzalananlar iptal edilmelidir. Eğer derdiniz değer anlatmaksa, yardımlaşma ve dayanışmayı anlatmaksa, haksız hukuksuz bir şekilde KHK’ lar ile işinden ekmeğinden edilen eğitim emekçilerinin, Eğitim Sen’in dayanışmasını örnek gösterebilirsiniz. Eğitim ve bilim emekçileri olarak; çocuklarımıza evrensel ahlak değerlerini kendi yaşam pratiklerimizle göstermeye, anlatmaya ve geleceğimize, çocuklarımıza sahip çıkmaya devam edeceğimizi, aklımızın, ahlakımızın almadığı sapkınlıkları da kamuoyunun dikkatine sunup takipçisi olduğumuzu saygıyla duyuruyoruz” diye konuştu.