Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BU TUTARLAR BOLU İÇİN YÜKSEK”

“BU TUTARLAR BOLU İÇİN YÜKSEK”
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, bir basın toplantısı düzenleyerek, Bolu’daki su fiyatları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Partilileri ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Türkoğlu, Sakarya ve Kocaeli ile Bolu’daki su fiyatlarını kıyasladı. Kocaeli’de 52 kuruş, Sakarya’da 93 kuruş olan metreküp fiyatının Bolu’da 3 TL olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Bolu, su kaynakları oldukça fazla olan bir ildir. Buna rağmen bu tutarlar Bolu’ya göre çok yüksektir. Biz umut ediyoruz ki, Bolu Belediye Başkanımız bunu makul seviyelere çeker, tüketicilerin, Bolu Halkının bu şekilde gönlünü kazanır.” diye konuştu.

 CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu, İl Başkanı Kazım Karsu, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

 Düzenlediği basın toplantısında Bolu’daki su fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bildiğiniz gibi Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Kasım ve Mart ayı içinde Bolu Belediye Başkanımıza çağrıda bulunarak, Bolu’da yaşayan herkesin ortak sorunu olan su fiyatlarıyla ilgili 2018 yılında yapılacak olan zammın yapılmamasını, hatta su fiyatlarının iyileştirilmesi konusunda çalışma yapılmasını talep etmiştik. Ama dikkate alınmadı ve Ocak ayından itibaren, Bolu Halkı çok daha pahalı su tüketmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz her zaman halkın yanında, halkın menfaatine siyaset yapmaya, halkın sorunlarını gündeme getirmeye devam edeceğiz.

Bolu’nun ne kadar pahalı su tükettiğini göstermek üzere bazı belgeler hazırladık. Bolu Belediye Başkanımız inatçı tutumuyla, tekelleşmiş tüccar niteliğinde ısrarcı su fiyatları konusunda. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin normal abonesine gönderdiği su faturasına baktığımızda; metreküp birim fiyatının 52 kuruş olduğunu görüyoruz. Bu 2017 yılının faturası. 52 kuruşa Kocaeli Belediyesinde yaşayan bir vatandaşımınız evine 1 metreküp su alabiliyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesinin abonelerine gönderdiği faturaya baktığımızda, işletmelere verilen bir faturaya baktığımızda ki işletmeler daha pahalı su alır belediyelerden, Sakarya Belediyesinin bir işletmeye gönderdiği faturaya bakıyoruz bu su faturasında ise işletmenin metreküp başına ödediği tutar, 93 kuruş. Bir şeye daha dikkat çekmek istiyorum bu faturada, atık su bedeli 40 kuruş.

 Gelelim Bolu Belediyesine. Elimizdeki fatura dijital sayaç faturasıdır. Metreküpüne 3 TL veriyoruz. Önceki faturalarda 52 kuruş, 93 kuruş, Bolu’da 3 TL, aradaki fark bu. Biz atık su bedeli olarak tükettiğimiz suyun metreküpüne 1.1 TL ücret veriyoruz, Sakarya’da işletmelerden 40 kuruş alınıyor.

 Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizler, Bolu’da yaşayan insanların bu konuya dikkatini çekmek için önümüzdeki günlerde hızlı bir şekilde sahada çalışma yapacağız. Hazırladığımız broşürleri apartmanlara, caddede vatandaşlara vererek ne kadar pahalı su tükettiklerini belgeli bir şekilde insanlara göstereceğiz. İnsanlar, Türkiye’de yaşayan ve farklı kentlerde su tüketen kişilerin bu hizmeti kaç paraya aldığını, Bolu Belediyesinin bu hizmeti kaç paraya sattığını örnekli bir şekilde gördüğünde, her şeyi daha iyi kıyaslarlar diye düşünüyoruz. Bolu, su kaynakları oldukça fazla olan bir ildir. Buna rağmen bu tutarlar Bolu’ya göre çok yüksektir. Biz umut ediyoruz ki, Bolu Belediye Başkanımız bunu makul seviyelere çeker, tüketicilerin, Bolu Halkının bu şekilde gönlünü kazanır. Vatandaşlarımız da bu hizmetlerden daha ucuza faydalanır.