Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

26 milyon 800 bin liralık anlaşma

26 milyon 800 bin liralık anlaşma
Bolu Belediyesi ile Sarot Şirketler Grubu arasında 26 milyon 800 bin liralık altyapı ve üstyapı anlaşması imzalandı.

  Anlaşmanın resmiyete dökülmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  “Bolu Belediyesi olarak şuan geldiğimiz konum normal belediyeciliğin çok üstündedir.  Ben ilk belediye başkanı olduğum zaman Bolu Belediyesi’nin bütçesi 16 milyondu. Şuan imzaladığımız anlaşmaya baktığımız zaman 26 milyon 800 bin liralık bir işten bahsediyoruz. Bu nedenle Bolu halkının Bolu Belediyesi’nin geldiği konumdan dolayı haz duymasını arzu ediyorum” dedi.

Bolu Belediyesi ile Mudurnu İlçesi’nde 250 milyon dolarlık yatırım yapan Sarot Şirketler Grubu arasında 2 yıl önce başlayan yatırım anlaşmalarına bir yenisi eklendi.  Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Sarot Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yardelen, Bolu Belediyesi’nde bir araya gelerek 26 milyon 800 bin lira tutarında altyapı ve üstyapı yapım işi sözleşmesi imzaladılar.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, imzaların atıldığı protokol töreninde, anlaşma detayları hakkında bilgiler vererek, Bolu Belediyesi’nin mali durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 Yılmaz, Bolu Belediyesi’nin geldiği konum itibariyle çok güçlü bir belediye olduğunu söyledi.

 Yılmaz, Sarot Şirketler Grubu ile yapılan anlaşma hakkında ise “Biz hem Sarot’ta hem Mudurnu’da alt yapı çalışmalarını, Babas firması ile müşterek yürütüyoruz. İlk 2016 yılında başladığımız çalışmada 4 buçuk milyon liralık bir anlaşma yapmıştık. Tabii bizim yaptığımız işlerden memnun kaldıkları için 2017 yılında da 23 milyon tutarında bir anlaşma imzalamıştık. Bu anlaşmayla beraber geçen yıl 8 milyonluk anlaşmayla beraber toplamda 35 milyon 500 bin liralık işi geçen yıl bitirdiğimizi söyleyebilirim. Şuan yeni yapacağımız çalışma ise yeni bir jeotermal ana hat, içme suyu yapımıyla ilgili 15 milyon 800 bin liralık bir anlaşma.  Yol kaplama işi olarak da 11 milyon liralık bir anlaşma yapmış oluyoruz. Yani toplamda 26 milyon 800 bin Türk lira bedelinde büyük bir anlaşma” diye konuştu.

 “En uygun teklifle, en iyi işi çıkartıyoruz”

 Sarot Şirketler Grubu’nun tercih etmesine de değinen Yılmaz, “Bu firmaya iş yaparken hem yapılan işin kalitesine bakıyor, hem de fiyatına bakıyor. Biz hem maliyet açısından en uygun teklifi veren konumundayız, hem de en iyi işi çıkartıyoruz.  Bolu Belediyesi’nin bu konuma gelmesini sağlayan tüm çalışma arkadaşlarımdan Allah razı olsun.” ifadesini kullandı

 “Belediyemiz daha da güçlenecektir”

 Bolu Belediyesi’nin mali durumuyla ilgili de görüşlerini paylaşan Yılmaz, sözlerinin devamında şunları söyledi:

 “Bolu Belediyesi olarak şuan geldiğimiz konum normal belediyeciliğin çok üstündedir.  Ben ilk belediye başkanı olduğum zaman Bolu Belediyesi’nin bütçesi 16 milyondu. Şuan imzaladığımız anlaşmaya baktığımız zaman 26 milyon 800 bin liralık bir işten bahsediyoruz. Bu nedenle Bolu halkının Bolu Belediyesi’nin geldiği konumdan dolayı haz duymasını arzu ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu rakam daha da artacak ve inşallah belediyemiz daha da güçlenecektir.”

 “Bolu ilçeleri ve beldeleriyle bir bütün içinde…

 Yılmaz ayrıca, Bolu Belediyesi artık kendi alt yapısını bitirdiği gibi şuan bölgenin alt yapısını yapmaya da talip olduğunu söyleyerek “Mudurnu Belediye Başkanı’nın CHP’li olması, Bolu Belediye Başkanı’nın da AK Partili olması hizmet anlamında bir şey ifade etmiyor. Biz beraberce Bolu’ya hizmet ediyoruz. Bolu, ilçeleri ve beldeleriyle beraber bir bütün içinde turizm, sağlık, spor ve üniversite şehri olacak.  Mudurnu’da önümüzdeki süreçte içme suyu sıkıntısı olacak. İçme suyu tahsisi ile ilgili şuan Bolu Belediye Başkan Yardımcımız ile Mudurnu Belediye Başkanımız Ankara’da bürokraside görüşmeler yapıyor” dedi.

 “Türkiye’mize, Bolu’muza hayırlı olsun”

 Sarot Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Yardelen de önemli bir çalışmaya imza attıklarını belirterek, “Ben belediye başkanımıza şahsım ve şirketimiz adına teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma yapıyoruz. Artık sona yaklaşıyoruz. 8-9. Ayda bu tesisi açmış olacağız. Allah tamamına erdirsin, Türkiye’mize, Bolu’muza hayırlı olsun” diye konuştu.

 İmzalanan sözleşme gereği Burj Al Babas Termal Tesisleri’nin jeotermal ana hattı, içme suyu ve yol kaplaması yapım işleri Bolu Belediyesi’ne bağlı Tabiatın Kalbi Köroğlu Diyarı Anonim Şirketi tarafından yapılacak.  Taahhüt edilen işlerin belediye şirketi tarafından 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmasıyla birlikte; Bolu Belediyesi ve Sarot Şirketler Grubu arasında son 2 yılda yapılan iş anlaşmasının toplam değeri 62 milyon Türk lirasını aşacak.

 Haber/Fotoğraf: Hakan KAPUCU

Etiketler: