Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İyi Parti Bolu teşkilatı kendini tanıttı

İyi Parti Bolu teşkilatı kendini tanıttı
Bolu’daki teşkilatlanma sürecini tamamlayan İyi Parti’nin İl Başkanı Mehmet Aydın, ilk basın toplantısını düzenledi. Toplantıda partililer ve basın mensupları ile bir araya gelen Mehmet Aydın, parti programı ile ilgili de konuştu. Aydın, “Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkânı, çocuklarımıza güvenli bir gelecek ve Milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz.  Biz İyi Parti olarak Türk Milletine mutluluk vadediyoruz.” diye konuştu.


 

İyi Parti İl Başkanı Mehmet Aydın’ın düzenlediği basın toplantısına, İyi Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Aydın Tümen, İyi Parti Karabük İl Başkanı Dursun Altıparmak, İyi Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu, İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Ragıp Bayraktar, yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, partililer ve basın mensupları katıldı.

 Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayarak başlayan İyi Parti Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın, şöyle devam etti; “Bizler İYİ Parti olarak İyi bir Türkiye için yola çıkıyoruz. Takdir edersiniz ki biz Türk milleti olarak, insanlık tarihine iyi insanları hediye etmiş bir milletiz. Hoca Ahmet Yesevi, Mevlana,  Hacı Bektaş-ı Veli, Yunus Emre ve niceleri… Onlar iyiliği, iyi insan olmayı öğütleyip yaşamlarını iyiliğe adadılar. İyi insanlar bu toprakları onurlandırdıktan sonra bu topraklardan Büyük Selçuklu devleti ve sonrasında büyük Osmanlı İmparatorluğu gibi dünya tarihine damgasını vuran, çağ açıp çağ kapatan devletler doğdu. Kayı boyu büyüdü gün geldi üç kıtaya hâkim oldu. Yüce Türk Milleti gittiği her yere sevgi kültürünü götürdü. Bizlerde atalarımız gibi “Yaratılanı sev Yaradan’dan ötürü’’ inancı ile bu yola çıktık. Beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarımızın hiç birine giydiğin gömleğini çıkar gel demedik. İYİ Parti’ye gönül veren arkadaşlarımızın hiç birini inancıyla, yaşam tarzıyla, dünya görüşüyle değerlendirip ayrımcılık yapmadık. Çünkü biz ülkemizin ortak milli değerlerini gözeten ve merkezde konumlanan bir parti olarak,  FETÖ ve PKK dışında, Türk Milletinin her ferdini kucaklayarak ülkemizi dünyada layık olduğu yere taşıyabileceğimiz inancındayız ve bundan sonrada geliştireceğimiz politikalar ile bunu tüm halkımıza göstereceğiz.

 “Milletimizle bayram sofralarında buluşacağız “

 Bizler bugün Genel Merkezimiz adına ve sizlerin huzurunda, “İYİ insanlar iyi bir Türkiye için bir araya gelecek ve Türkiye İyi Olacak” sözünü vermenin gururunu yaşıyoruz. Gençlerimize iş, kadınlarımıza yaşam hakkı ve eşitlik, yaşlılarımıza huzur, güven ve bakım imkânı, çocuklarımıza güvenli bir gelecek ve Milletimize birlik ve beraberlik getirmek için yola çıkıyoruz.  Biz İYİ Parti olarak Türk Milletine mutluluk vadediyoruz. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener hanımefendinin de söylediği gibi “Milletimizle bayram sofralarında” buluşacağız. Farklılıklarımızı değil ortak yanlarımızı öne çıkaracağız.

 “Demokratik hukuk devletlerinin temel ilkelerini amaç edindik”

 Gururla ifade etmeliyim ki biz; Türk Milletinin ülkesi ve devleti ile bölünmez bütünlüğünü korumayı, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz kahraman başkomutanı, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün ilkelerini esas almayı Türkiye Cumhuriyeti’ni milletler topluluğunun bağımsız, egemen, şerefli ve itibarlı bir üyesi olarak etkin bir bölgesel güç ve lider ülke yapmayı; böylece bölge ve dünya barışına katkıda bulunmayı amaç edindik. Bilindiği gibi Anayasa’nın ilk dört maddesinde yer alan temel niteliklerin varlığı devletimizin bekasının teminatı olarak kabul edilir. Bu dört madde demokrasi, insan hakları, adalet, eşitlik, özgür düşünce, hür irade, liyakat, bağımsız ve tarafsız yargı, denge ve denetim sistemleri gibi demokratik hukuk devletlerinin temel kavram ve ilkelerini amaç edindik. Egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milleti’ne ait olduğu, kuvvetler ayrılığının tesis edildiği, hukukun üstünlüğü ilkesinin özümsendiği bir devlet yapılanmasını zaruridir.

“Laikliği din ve vicdan hürriyetinin teminatı olarak gördük”

 Biz İYİ Parti olarak, çok partili demokratik parlamenter sistemin geliştirilerek uygulanması gerektiği inancındayız ve Cumhuriyetimizin kurucu iradesine bağlı kalarak, Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ndeki ölçütlerin, bireysel hak ve hürriyetlerin gerçek manasıyla ve evrensel değerler kapsamında uygulanmasına çalışacağız. İYİ Partinin kurucuları arasında olmaktan gurur duyan bizler, Türk tarih ve kültürünün süzgecinden geçerek günümüze taşınmış değerler ile bu değerleri temsil eden Ahmet Yesevilerin, Hacı Bektaşi Velilerin, Mevlana ve Yunus Emreler’in anlayış ve felsefesi yolumuzu aydınlattığı inancı ile ifade, inanç, din ve teşebbüs hürriyetini vazgeçilmez ilkeler olarak kabul ederek, laikliği din ve vicdan hürriyetinin teminatı olarak gördük.

 “Toplumsal huzuru arttırmayı hedefledik”

 Milli geliri daha hızlı büyüterek refahı artırmayı, adil paylaşım ile refahın tabana yayılmasını ve toplumsal huzuru artırmayı hedefledik. Milli ve manevi değerlerimizi yaşatmaya, çağdaş gelişmiş ülkelerin ittifakla kabul ettiği evrensel değerlere katkı sağlamaya; ülkemizde bilim, sanat, spor, estetik gibi medeni değerleri geliştirmeye; insan yetiştirme düzenimizi nitelik ve nicelik olarak en ileri ülkelerin seviyesinin üzerine çıkarmaya; siyasetin ahlak zemininde yapılmasına, devletin temeli olan adaletin güçlendirilmesine ve dolayısıyla insanlarımızın daha huzurlu, mutlu ve özgür yaşamasını temin etmeyi hedefledik. Tüm bu ilke ve hedeflerin ışığında,  İYİ Parti kadrolarımızı oluşturduk; hedef insan olduğu için liyakata önem verdik, kurucularımızın insanları seven, toplum tarafından sevilen ve saygı duyulan insanlardan olması konusunda hassasiyet gösterdik.

 İyi Parti İl Başkanı Mehmet Aydın konuşmasından sonra İyi Parti Bolu İl Yönetimi ve İlçe Başkanlarının isimlerini aktardı. İyi Parti Bolu Teşkilatlarında görev alan isimler şöyle: Mehmet Aydın, Sedat Bekar, Kemal Karaca, Gülşen Çuhadar, Fatma Sakarya, Hakkı Kolludemiroğlu, Mehmet Celalettın Tümer, Mehlika Arıkan, Faruk Ulu, İsmail Uzun, Hatice Öz, Sami Taşabat, Emine Kendirci, Burhan Sucu, Yusuf Üçtaş, Ahmet Örnekbaş, Mehmet Nezih Erkan, Hacer Canbaşoğlu, Fatih Dalman, Songül Demir, Mihriban Yerlikaya, Fazıl Şolpan, Ahmet Bedir, Nimet Tabak, Nihat Ateş, Burak Alın, Özkan Ertuğrul, İsmail Demir, Hasan Hakan Alpaslan, Mehmet Eratlı, Dursun Dahil, Ayşe Yıldırım, Cemile Özboyacı, Çetin Yardemir, Önder Aydemir, Hacer Kartallıoğlu, Yakup Balveren, Yusuf Cebe, Ramazan Acar, Emine Özkan, Mehmet Emin Demirel, Kemal Gündüz, Rifat Ümit Demirtaş. İyi Parti Bolu ili ilçe başkanları Ahmet Yılmaz Merkez İlçe Başk., Nimet İnce Mudurnu İlçe Başk., Murat Çakmak Gerede İlçe Başk., Evren Ermiş Mengen İlçe Başk., İsmail Seyidoğlu Göynük İlçe Başk., Sedat Özdemir Dörtdivan İlçe Başk., Enver Erkaygusuz Seben İlçe Başk., Mustafa Hedekçioğlu Yeniçağa İlçe Başk., Yıldırım Gökmen Kıbrıscık İlçe Başk.

Etiketler: