Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAHVECİLER ODASININ GENEL KURULU YAPILDI

KAHVECİLER ODASININ GENEL KURULU YAPILDI
Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası Genel kurulu yapıldı. Bolu il kültür ve turizm müdürlüğü konferans salonunda yapılan kongreye CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın sigara yasağı ile alakalı söyledikleri damga vurdu. Özcan 19 Mayıs 2008 senesinde alınan karar ile kapalı yerlerde sigara içilme yasağına meclisin uymadığını ifade etti. Kongrede mevcut başkan Mustafa Kalaycı tekrar başkanlığa seçildi.

Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası Genel Kurulu Bolu il kültür ve turizm müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. Kongreye CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler ve birçok oda mensubu katıldı. Kongrede konuşma yapan  CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 19 Mayıs 2008 senesinde alınan karar ile kapalı yerlerde sigara içilme yasağına meclisin uymadığını ifade etti.

Özcan konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bu sigara yasağı koyulduktan sonra meçli de uygulanmıyor. Açık konuşmak lazımsa hepimizin odasında sigara içiliyor. Sigara içen vekilde içmeyende odasında sigara içilmesine müsaade ediyor çünkü mecliste kimse bunu denetlemiyor. Sen yasağı koyacaksın, kahvelerde bunu uygulatacaksın ama yasağı koyan gurup kendi bünyesinde bunu uygulamayacak.”

Özcan’ın ardından konuşan Bolu Belediye Başkan Vekili Haluk İnceler, “Bugüne kadar sayın oda başkanımızın ve yönetiminin yaptığı faaliyetler için ayrıca teşekkür ederim. İnşallah bundan sonra yeni yönetim aynı çalışmalarına devam edecektir. Seçilecek olan yeni yönetime de başarılar diliyorum.” dedi.   

Kürsüye son olarak çıkan Bolu Kahveciler ve Otelciler Odası mevcut başkanı Mustafa Kalaycı faaliyetlerinden bahsederek yeni dönemin yenilikler ile beraber gelmesini diledi. Kalaycı şu şekilde devam etti, “Odamızın Değerli Genel Kurul Üyeleri, önümüzdeki yıllarda yapılacak çalışmalarımızı şöyle sıralayabiliriz. Hayat şartlarına göre üyelerimizin menfaatleri yönünde çalışmalar yapmaya sorunları çözmeye gayret sarf edeceğiz. Resmi kurum ve kuruluşlarla diyalog içinde bulunarak odamızı ve sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Üst kuruluşlarımızdan gelen tamim ve genelgelere göre uygulamalar yapılacaktır. Üyelerimizin Vergi Dairesi, BAĞ-KUR, Esnaf Kefalet Kooperatifi Belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarla ilgili olan ilişkilerinizde menfeatlerin gözetilmesine sorunların asgariye indirilmesine çalışılacaktır. Ücret tarifeleri günün şartlarına göre belirlenerek onaylanması sağlanarak üyelerimize verilecektir. Odamızın ileride daha da büyümesi ve sizlere daha iyi hizmet verebilmesi için kurulu bulunan veya kurulacak olan şirket ve vakıflara ortak olunması yönünde çalışmalarımız devam edecektir. Üyelerimizin mağdur durumda olan eş ve çocuklarına yardım yapılacak ve başarılı olup maddi durumu iyi olmayan üyelerimizin çocuklarına burs verilecektir. Oda üyelerimize esnaflık ve hijyen belgesi vermeye önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz. Bilindiği üzere faaliyet raporunda bahsettiğimiz gibi 6 ayda bir yapılan portör muayeneleri yerine verilecek Hijyen ve Sanitasyon belgesini tüm üyelerimizin almasını sağlayacağız.”

Yapılan kongrenin ardından Mustafa Kalaycı tekrar başkanlığa seçildi.

Etiketler: