Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI
Abant'ta komandolar ve vatandaşlar eksi 8 derecede Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş gerçekleştirdi.


Doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı'nda komandolar ve vatandaşlar, eksi 8 derecede Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde yürüyüş gerçekleştirdi.

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 103. yılı anma etkinlikleri kapsamında doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı'nda yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe Bolu Valisi Aydın Baruş, daire müdürleri, Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığına bağlı birlikler ve yüzlece kişi katıldı. Otobüsler ile tabiat parkına gelen yüzlerce kişi piknik alanında toplandı. Ellerindeki Türk bayrakları ve komandolar eşliğinde başlayan yürüyüşte "Vatan sana canım feda", "Şehitler Ölmez vatan bölünmez" sloganları atıldı. Yaklaşık üç kilometre yürüyen grup daha sonra hazırlanan alanda toplantı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Kur-anı kerim tilaveti okundu. Daha sonra Bolu Valisi Aydın Baruş konuşma yaptı.

"Karlı dağlarda dondurucu soğuk altında can veren ve sessizce beyaz ölüme yürüyen şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz, ruhları şatosun" diyen Vali Baruş, "İnsan topluluklarını millet yapan temel hasletler vardır. Türk milletinin temel hasletleri de vatan, namus, bayrak ve ezandır." diye konuştu.

Vali Baruş, Anadolu'ya ayak basılan bin yıldan beri kutsal topraklar bildiğimiz bu vatan topraklarını korumak için gerektiğinde ölüme yürümeyi şan ve şeref bilmiş bir millet olduğumuzu ifade ederek, "Sadece üzerinde yaşadığımız toprak bizim için vatanı ifade etmez. Aynı zamanda bu topraklar üzerinde özgürce ve bağımsızca yaşamak gerekir. İşte bu topraklar üzerinde yaşarken özgürlük ve bağımsız irademize ne zaman bir saldırı olsa biz onun üzerine genç, yaşlı çocuk demeden yürümeyi bilmişiz. Biz ne zaman namusumuza el uzatılsa Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam'ın yaptığı gibi o elleri her zaman kırmışızdır." şeklinde konuştu.

 

Ezanın çok büyük bir anlam ifade ettiğini vurgulayan Vali Baruş, "Camilerimizde özgürce beş vakit ezan sezini duymadığımızda kulaklarımız sağır olur. Yaşam sevincimiz kaybolur. Vatanımızın her köşesinde ay yıldızlı ay bayrağımız dalgalanmadığı zaman gözlerimizin feri söner, yaşam sevincimiz kaybolur. İşte biz bu mukaddes değerler uğruna bin yıldır bu topraklar üzerinde kanımızı dökerek, şehit olarak, gazi olarak bu değerlere saldıranlara karşı durmuşuz. Bu değerlerin en önemlilerinden birisi şahadettir. Gerektiğinde pervasızca gözünü kırpmadan bu değerler uğruna ölüme yürümektir." dedi.

 

Konuşmanın ardından Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan öğrenciler tarafından Sarıkamış canlandırılması gerçekleştirildi.

 


Etiketler: