Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FIRAT BOLULU ŞOFÖR VE ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

FIRAT BOLULU ŞOFÖR VE ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ
Bolu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Orhan Fırat düzenlediği akşam yemeği ile Bolulu şoför ve esnaflarla bir araya geldi. Orhan Fırat Bolu’nun şoför kardeşlerini bir araya toplayıp sorunların birlik ve beraberlik içinde çözümleyeceklerini belirti.

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Nihat Alpat Öztürk’ün vefatının ardından boşalan Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı için aday olan Orhan Fırat düzenlediği akşam yemeği ile Bolulu şoför ve esnaflarla bir araya gelerek projelerinden bahsetti.  Düzenlediği akşam yemeğinde açıklamalarda bulunan Fırat; “Seçim ziyaretlerinde izlediğim kadarı ile esnaflarımız arasında dayanışma ve birlik beraberliğin zayıf olduğunu gördüm.  Öncelikle kendi aramızda birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız. Değerli dostlarım, bizler 1000 kişilik bir aileyiz ve 1000 kişilik bir toplumu 10 kişinin yönetmesi bana biraz zor gibi görünüyor ama yasa gereği 10 kişi olmak zorundadır. Şayet Allah nasip ederse, sizler de tercih ederseniz eğer, komisyonlar kurmak istiyorum. Sadece taksici arkadaşlardan en az 10 kişilik bir komisyon, servisçi arkadaşlarımdan 10 kişilik komisyon ve yine kamyoncu, galerici ve rent a car’cı arkadaşlarımdan 10 kişilik bir komisyon kurmak istiyorum.  Bu komisyonlar; sırası ile yönetim kurulu toplantılarına davet edilip, sorunları masaya yatırıp çözüm önerileri ve proje yaparak ilgili kurumlara yazılı olarak bildirmek ve sonuçlarını tekrar üyelerimize en kısa yoldan bildirmek içindir. Eğer sorunlarımızı büyümeden çözmeye çalışırsak daha huzurlu hizmet vereceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Orhan Fırat açıklamasında devamında ise; “Odamız yönetim kurulu sizlerin çalışma şartlarınızla alakalı olarak her türlü soruna duyarlı olacaktır. Toplantılarımızı çoğulcu yaptığımız zaman inanın hem kendi aramızda kaynaşma ve fikir alış verişi yapmış oluruz, iyi sonuçlar alacağımızdan eminim. Her yıl en az 1 defa olmak üzere genel bir istişare toplantısı yapacağız ve kendimize hedef belirleyeceği, yapılanları ve yapılmayanları üyelerimizle paylaşacağız. Değerli dostlarım; bizler 1000 kişilik bir aileyiz demiştim. 1000 kişilik bir güçle neler yapılmaz ki. Bizlerin en büyük gideri yakıt, araç sigortaları, lastik ve bunun gibi giderlerdir. Odamız olarak; petrol dağıtım şirketleri ile görüşerek üyelerimizin en az %15 indirimli yakıt almasını sağlayacağız. Aynı şekilde araç sigorta bedellerinden de %20’ye varan indirim alacağımızı tahmin ediyorum. Yine aynı şekilde lastik alımlarında da toplu olarak hareket edersek %30’a varan indirimler alacağımızdan eminim arkadaşlar. Bizler 1000 kişilik bir güç olduğumuzu unutmamalıyız. Birlikten güç doğar arkadaşlar. Zaman hızlı geçiyor, şartlar her gün zorlaşıyor, bunun için beraberlik çok önemlidir. Kimse bize 1 liralık işe 2 lira vermez. Bizler 1 liralık işte ne kadar tasarruf edersek o kadar fazla para kazanmış oluruz. Birlik, beraberlik olmayan yerde ne huzur olur ne de bereket olur dostlarım. Sayın misafirlerimiz, değerli üyelerimiz, odamıza ait bir kamyon garajımız var. Bununla alakalı olarak bir projemiz var. Bu garajımızı Bolumuza yakışır şekilde, kamyoncu arkadaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlamayı düşünüyoruz. Kamyonlardaki her türlü hırsızlık olaylarını ve şehir trafiğini azaltacağımdan eminim. Garaj içinde nakliyeci esnalarımızın büroları, kahvehanesi, berberi, lokantası ve konaklama odaları olacaktır. Ayrıca yakıt istasyonu, lastikçi, elektrikçi ve araç yıkama alanları olacaktır. En az 30 tonluk bir kurtarıcı da almayı hedefliyoruz. Değerli arkadaşlarım bizler can ve mal taşıyan şoförler olarak, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Can taşıyoruz, sorumluluğu çok ağır, mal taşıyoruz, mal canın yongasıdır derler. Onun için trafik kurallarına mutlaka uyalım, uymayanları uyaralım arkadaşlar. Trafik terörüne alet olmayalım, umutları söndürmeyelim” ifadelerine yer verdi.

Etiketler: