Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BÜTÇE DENK YAPILMALI, BORÇLANMADAN KURTULMALIDIR”

“BÜTÇE DENK YAPILMALI, BORÇLANMADAN KURTULMALIDIR”
Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, 2018 yılı bütçesi hakkında açıklamalar yaptı. Çetinkaya, hükümet denk bütçe yapamadığını ve aradaki açığı kapatmak için borçlandığını belirterek, “Eğer her kesim bütçeden hak ettiğini alamıyorsa, bütçenin büyük bir bölümü faiz lobilerine aktarılıyor ise o ülke huzur bulmaz. Öncelikle bütçe denk yapılmalı, borçlanmadan kurtulmalıdır.” diye konuştu.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çetinkaya konuşmasına 2018 yılının tüm insanlık âlemine hayırlı olmasını diledi. Çetinkaya, Türk milletinin suni gündemlerle meşgul edilerek gerçek gündemden uzaklaştığını söyledi. Veysel Çetinkaya, “Milletimiz maalesef gerçek gündemin dışında tutularak suni gündemle meşgul edildi. Bilindiği gibi geçen hafta sonu mecliste kabul edilen 2018 yılı bütçesi 01 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Çünkü bu bütçe bütün vatandaşlarımızı ilgilendirmektedir. Zira her vatandaş bu bütçeden alacağı pay ile 2018 yılını geçirecektir.

Öncelikle bütçe rakamlarına bir göz atalım. Bütçe giderleri 762,8 milyar liradır. Bütçe gelirleri ise 696,39 milyar liradır. Bütçe açığı 65,9 milyar liradır. Bunun anlamı açığı kapatmak için devlet 65,9 milyar lira borçlanacaktır. Bütçede 2018 yılında ödenecek kamu borcu belirtilmezken, dikkat çeken diğer kalemi 71,7 milyar lira ile faiz ödemesi görünüyor. Bu rakam bütçenin 10’da biridir. Yatırıma ise 68,8 milyar lira pay ayrılıyor. Bunun manası şudur: hükümet denk bütçe yapmıyor. Aradaki açığı kapatmak için borçlanıyor. Bu borçların faizi de bütçenin 10’da birine ulaşıyor. Böyle bir bütçeden herkesin hakkını alarak huzur bulması mümkün değildir.

“KENDİ HALKINI CEZALANDIRIYORLAR”

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, açıklanan enflasyon rakamları ile olarak da “Enflasyon rakamları açıklandı. 2017 yılının tüketici fiyatları endeksi % 11,93 çıktı. Peki hükümet memur ve emekliye 2018 yılı için verdiği rakam ortada. Bunun anlamı şu ki; Hükümet bütçe gelirlerinin büyük bir bölümünü faiz lobilerine aktararak kendi halkını adeta cezalandırıyor.” dedi.

“2018 YILINDA DAHA ÇOK CEZA ÖDEYECEĞİMİZ”

Çetinkaya, “Yine bütçede dikkat çeken bir gelir kalemi de % 31,5 artış kaydeden ceza gelirleridir. Bütçeye 12 milyar lira ceza geliri konmuştur. Bunun manası da 2018 yılında daha çok ceza ödeyeceğimizdir. % 25’lik MTV zammı ve vergi cezalarındaki artış ile 2018’de aziz milletimiz epey sıkıntılı günler geçirecektir.” diye konuştu.

“TEK ÇARE SAADET PARTİSİ’DİR”

“Halkımızın huzur ve refahı bütçeden aldığı paya bağlıdır” diyen Çetinkaya sözlerine şu şekilde devam etti; “Eğer her kesim bütçeden hak ettiğini alamıyorsa, bütçenin büyük bir bölümü faiz lobilerine aktarılıyor ise o ülke huzur bulmaz. Öncelikle bütçe denk yapılmalı, borçlanmadan kurtulmalıdır. Havuz sistemi hayata geçirilerek faiz belasından kurtulmalı. Faize akacak para yatırıma, tarıma, esnafa, memura, işçi ve emekliye aktarılarak ülke müreffeh hale gelmelidir. Bunu da yapacak tek parti Saadet Partisi’dir. Milli Görüş’tür.

Biz diyoruz ki; Tek Çare Milli Görüş, Tek Çare Saadet Partisi’dir.”

 

Etiketler: