Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MUHASEBECİLERE DIŞ TİCARET SEMİNERİ

MUHASEBECİLERE DIŞ TİCARET SEMİNERİ
Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında MUGT, TMS, UFRS, VUK, ÖTV, KDV’ye uyumlu Dış Ticaret Muhasebesi özellik arz eden vergi işlemleri konulu eğitim semineri düzenlendi.


Bolu SMMMO Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen seminer, muhasebe ve vergi uygulamaları, dış ticaret muhasebesi, KDV iade işlemleri- tevkifatı- indirimli oranlar, dış ticaret işlemleri uzmanı Uludağ Üniversitesi (UÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Yaser Gürsoy tarafından verildi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Muhasebe V.V Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yaser Gürsoy tarafından verilen eğitime Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, Mali Müşavirler, firmalar ve stajyerler katıldı.

“EĞİTİM ÇALIŞMASININ BAŞARILI GEÇMESİNİ DİLİYORUM”

Bolu SMMMO Başkanı Yüksel Ceylan, eğitim seminerinin mesleğe, ticarete ve ülkeye hayırlı olmasını diledi. Ceylan;  “Bugün dış ticaret muhasebesi KDV iadesi ve teşvikler konulu eğitim çalışması yapacağız. Globalleşen dünyada dış ticarette ithalat, ihracat, uluslararası nakliye, bavul ticareti gibi ticaretlerde artık gelişmiş durumda. Bu konuda da firmalarımızın eksiklikleri var. Bizlerin meslektaş olarak eksiklikleri var. Eğitim çalışmasının başarılı geçmesini diliyor mesleğimize, ticaretimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu. 

“MESLEKİ ANLAMDA BİLGİ PAYLAŞIMINI DEVAMLI KILACAK”

Bursa SMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, 8.’si gerçekleşen seminerin bilgi paylaşımını devamları kılacağını belirterek; “Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Muhasebe V.V Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yaser Gürsoy hocamız, bugün 8.’sini gerçekleştirdiğimiz farklı illerdeki dış ticaret muhasebesi ve KDV iadesi ve teşvikler konulu eğitimi sizlerle Bolu’da paylaşacak. Daha sonrasında sizlere mail adresleri verecek sizlerle bu konudaki sorularınızı ve o soruların cevaplarını paylaşarak mesleki anlamda bir bilgi paylaşımını devamlı kılacak. Bugün sadece bir seminer yapılmayacak devamında sizlerin müşterilerinizle ilgili olan dış ticarete dair konularda deneyimini sizlerle paylaşmış olacak” dedi.

 “TÜRKİYE EKONOMİSİNE CAN VERİYORUZ”

110 bin üyesi bulunan bir camia olduklarını ifade eden Gürsoy; “Değerli Bolulu meslektaşlarım Bursa Mali Müşavirler odası olarak 5 yıl boyunca ortalama eğitim ağırlıklı pek çok projeye imza atıyoruz. Sürekli eğitim mesleğimizin olmazsa olmazı. Üye odaklı bir çalışmayı benimsiyoruz. Bu görevi aldığımız andan itibaren dünya görüşümüz tabii ki var dünyaya bir bakış açımız var ama partimizin adı muhasebeciler partisi olmuştur. Bu görevden sonra partimiz tüm mali müşavirleri, muhasebecileri bir araya getiren bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Kardeş meslek örgütlerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Mevcut ilişkileri bir üst seviye taşımak ve güçlendirmek gibi hedeflerimiz var. Mademki muhasebeciler partisinin Türkiye’deki 110 bin üyesi var. Tabi ki çalışanları ile yakınlarıyla 500- 600 bin kişilik bir camiayız ve Türkiye ekonomisine can veriyoruz. O zaman sorunlarımız ortak, eğitimlerimiz ortak. Biraz daha imkânı olan odaların diğer odalara daha fazla katkı yapması gerektiğini düşünüyoruz ve bunu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

MESLEK SORUNLARINIZI SOSYAL MEDYADA ÇÖZMEYİN”

Meslek sorunlarınız asla sosyal medya üzerinden çözmeyin diyerek birlikten kuvvet doğar mantığı ile davranılması gerektiğini vurguladı. Gürsoy; “Meslek mevzuatımız gereği tüm odalarımız birbirleriyle dayanışma halinde olması gereği var. Sorunlarımızı ise TÜRMOB çatısı altında tek vücut olarak çözebileceğimize inanıyorum.  Her gittiğim yerde bunu söylüyorum sizinle de paylaşmak istiyorum evet gelişen bir çağ var, sosyal medya var ama mesleki sorunlarınızı sosyal medyada asla ve asla çözmeye çalışmayın. Çünkü bu 110 bin kişilik camia kapalı guruplarda bir şeyleri tartışabilir ama her tek arkadaşımızın binlerce arkadaşı var o sosyal medyada. Orada yazdığınız sorunlar bu tür yakınmalardan vazgeçip mesleki sorunlarımızı sorunun muhatabı olan odalarımız var daha sonrada üst birlikle çözmek durumundayız. Her zaman birlikten kuvvet doğar mantığıyla davranmamız gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Muhasebe V.V Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Yaser Gürsoy dış ticaret muhasebesi eğitimini slayt sunumunu gerçekleştirdi. Gürsoy,  bilginin paylaşıldıkça güzel olduğuna dikkat çekti.

Yaser Gürsoy da seminerin amacının son ihracatla ve ithalatla ilgili KDV genel tebliğinde yapılan değişiklikler, vergi yasalarındaki değişiklikler artı turizm sektörü ve gıda sektörüyle ilgili ihracatçıların KDV beyannamelerinde yaşadığı sorunları asgariye indirmek olduğunu belirtti. Gürsoy, şunları söyledi: "Seminerde ayrıca serbest bölgelerle ilgili işlemleri artı yolcu beraberi ihracat, yol ticareti ihracatı aynı zamanda da meslek mensuplarının muhasebe uygulamalarına muhasebe uygulamaları genel tebliğ, Türkiye muhasebe standartları ve uluslararası finansal raporlama standartlarına uyumlu ihracat işlemlerini gerçekleştirdik. Aynı zamanda meslek mensuplarının dış ticarete yönelik finansman işlemlerinde, muhasebe uygulamalarında nelere dikkat etmeleri gerekir? İkinci olarak önemli olan diğer bir kısımda KDV iadesinde meslektaşların yaşadığı sorunlar ve bu sorunların çözüm yollarının neler olduğunu burada kısa bir eğitimle anlatmaya çalıştık."

Etiketler: