Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

SICAK İÇECEKLER TEHLİKELİ Mİ?

SICAK İÇECEKLER TEHLİKELİ Mİ?
Çoğumuzun hemen hemen her gün tükettiği içecekler, özellikle de çay ve kahve sıcak içildiğinde tehlikeli olabiliyor. Üstelik bu içecekler kanseri tetikliyor bile olabilirmiş. İşte detaylar…

Sıcak içecekler kanser yapıyor mu sorusu son dönemlerde sıkça sorulan sorular arasında yer almaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) yaptığı yeni bir araştırmaya göre çok sıcak içecekler kanser riskini artırıyor. Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC) çok sıcak içecekleri ‘olası kanserojen’ olarak sınıflandırma kararı aldı. 

Yapılan bir araştırmada 65°C'nin üzerindeki içeceğin yemek borusu kanseri geliştirme açısından riskli olduğu belirtildi. Sıcak içecekler genelde 60-71°C arasında servis edilir. Uzmanlar bu sıcaklığın insan sağlığı açısından zararlı olduğunu, içmeye başlamadan önce soğutulması gerektiğini veya bu içeceklerin soğuk halinin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Kahve, çay ve belirli bir değerin üzerinde olan sıcak içecekler yemek borusunu yakabiliyor. Bu yanıklar alkolün yaptığına benzer biçimde yemek borusundaki hücrelere zarar vererek, dünyanın 8. en yaygın kanseri olan yemek borusu kanserine neden olabiliyor.

Etiketler: sicak icecek kanser tehlike