Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

FETÖ'NÜN "ÇATI YAPILANMASI" DAVASI DEVAM EDİYOR

FETÖ'NÜN

Örgütün ildeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, 25'i firari, 46'sı tutuklu 145 sanığın yargılanmasına devam edildı.

Tanık A.A: "İl Özel İdaresi eski genel sekreteri yardımcısı Oktay Güneş, ildeki tüm kurum amirlerini ziyaret edip gazete ve dergi aboneliği yapmaya çalışan birisiydi"

Tanık N.D: "Kırgızistan’daki örgüte müzahir okulların Bolu'da örgüt yapılanması tarafından finanse edildiğini ve desteklendiğini yanında çalıştığım İsmail Çolak'tan duymuştum"

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "çatı  yapılanması"na ilişkin, 25'i firari, 46'sı tutuklu 145 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonu'ndaki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla yakınları ile avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.A., Bolu İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğünde müdür yardımcısı olarak görev yaptığını ifade ederek, "17-25 Aralık süreci sonrasında Fetullahçı yapı olarak bilinen bu grubun, devlet içinde birtakım faaliyetleri bulunduğu söylenince, ben de şube müdürlerini çağırıp kendilerine eğer malum yapıya ve onun organizasyonlarına dahil olan varsa bu bağlılıklarını sona erdirmeleri konusunda uyarıda bulundum. Bundan bir gün sonra bu davanın firari sanıklarından olan İl Özel İdaresi eski genel sekreter yardımcısı Oktay Güneş odama gelip bana 'sen insanların katıldığı organizasyonlara ne için karışıyorsun? Bu sana ilk ve son uyarım' diyerek kapıyı hızla kapatıp odamdan çıktı." dedi.

Güneş'in, ildeki tüm kurum amirlerini ziyaret ederek gazete ve dergi aboneliği yapmaya çalışan birisi olduğunu öne süren A.A., buna rağmen kendisinin doğrudan örgüt üyesi olduğuna veya cemaate mensup olduğuna yönelik söylemi olmadığını dile getirdi.

A.A. ayrıca, Güneş’in kendisinden kurban parası da istediğini ancak hiçbir zaman vermediğini ifade etti.

"ÖRGÜTÜN KIRGIZİSTAN'DAKİ OKULLARI BOLU'DAN FİNANSE EDİLDİ"

Bolu'da etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen 13 iş adamı ile birlikte başka bir davada yargılanan N.D. de duruşmada tanık olarak dinlendi.

Emniyetteki ve savcılıktaki ifadeleri ile örgütün il yapılanmasına ilişkin yaptığı teşhislerin hiçbirisini kabul etmediğini belirten N.D., örgütün sözde Batı Karadeniz sorumlusu, kapatılan "İsmail'in Yeri" adlı et lokantalarının sahibi İsmail Çolak'ın yanında çalıştığını belirterek, "Örgüt tarafından düzenlenen Estonya gezisine katıldım. Kırgızistan’daki örgüte müzahir okulların Bolu'da örgüt yapılanması tarafından finanse edildiğini ve desteklendiğini yanında çalıştığım İsmail Çolak’tan duymuştum." diye konuştu.

Duruşmaya tanıkların dinlenmesine devam edilmesi için 24 Ocak'a kadar ara verildi

İDDİANAMEDEN

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 120 sayfalık iddianamede, firari sanıklar Adnan Daylan, Cuma Kartal, Suat Türkoğlu, Mustafa Çaka, Ahmet Çelebi ile tutuklu sanıklar Şevket Kahraman, Ali Osman Çelik ve Emin Sinoplu hakkında, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla, 15'er yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, 137 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla, 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Etiketler: