Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAŞKAN YILMAZ’A SERT SÖZLER

BAŞKAN YILMAZ’A SERT SÖZLER
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan CHP Bolu İl Başkanlığında Gölcük İhalesi ve Bolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygulamalar hakkında basın açıklamasında bulundu.

Özcan; “Bir sürü çağrıda bulunduk. Açıkça hukuka aykırı olduğunu anlattık. Ancak yangından mal kaçırır gibi o ihaleyi yaptılar. Ama sonucundan memnun kaldıklarından emin değilim” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 31 Aralık Pazar Günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bolu’ya gelmesi konusunda da Gölcük ihalesinin çözülmesi için durumu tekrar anlatmak zorunda kalmak istemediğini söyleyerek; “Ne demek istediğimi de anlamışlardır tahmin ediyorum ifadelerini kullandı.

Gölcük ve Bolu Belediye’nin borçları konusunda Başkan Alaaddin Yılmaz’a sert şekilde eleştirilerde bulunan Özcan; “Artık ayakları o kadar yere basmıyor ki kendini Türkiye’deki Belediyelerle kıyaslamıyor, Dünya’nın en iyi belediyeleriyle kıyaslamaya kalkıyor. Ben bu Alaaddin Bey’in tutarsız uygulamalarına ve söylemlerine bakınca artık emeklilik yaşı çoktan gelmiş geçiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Gölcük İhalesi’nin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Özcan; “Biz o işten artık çok sıkıldık. Defalarca uyarılarımız yaptık. Türkiye Büyük Millet Meclisinde uyardık. Arkadaşlarımız Gölcük’e bizzat giderek vatandaşlarla birlikte uyarı görevini yaptı. İhale öncesinde Türkiye’de ilk kez bir ihale komisyonunun çalıştığı mekâna gidip bu mekânda doğrudan ihale komisyonuna ve ihaleye katılacaklara uyarı görevimizi yaptık. Bunun açıkça hukuka aykırı olduğunu anlattık. Ancak yangından mal kaçırır gibi o ihaleyi yaptılar. Ama sonucundan memnun kaldıklarından emin değilim. Tam vermek istediklerine veremediler. Bir sürü çağrıda bulunduk. Ben geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanına bizzat da söyledim katıldığımız bir etkinlikte” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANINA BU DURUMU TEKRAR ANLATMAK ZORUNDA KALMAYIM”

CHP Bolu Milletvekili Özcan “Bakın hala geç değil 3 Ocak’a kadar süre var. 3 Ocak’a kadar bu ihaleyi iptal edin durdurun. İhaleyi iptal etmek için sebep mi arıyorsunuz? Bak sebep var. Bir tane daha söyleyeyim burada. O ihalede en yüksek tekliflerden birini veren şirketin bir tanesinin ortağı belediye meclis üyesi. Ve o itiraz kayıtlara geçmiş o gün. Yasa çok açık Alaaddin Yılmaz bunu iyi bilir. Bir belediye meclis üyesinin ortak olduğu şirket belediyeden ihale alamaz. Çok açıktır bu. Böyle bir ihaleye katılamaz. Gerekçe arıyorsan bak ben sana gerekçeyi de söylüyorum. Şimdi Pazar günü Sayın Recep Tayyip Erdoğan Sayın Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan Bolu’ya gelecek. Ben istiyorum ki; ilin Milletvekili olarak misafir olarak gelmiş Sayın Cumhurbaşkanına bu durumu tekrar anlatmak zorunda kalmayım. Ben uyarıyorum buradan yeniden. Sayın Erdoğan uzun yıllardır Bolu’ya gelmiyor. E gelsin mutlu bir şekilde de dönsün Bolu’dan. Biz de bunu arzu ederiz. Ama Gölcük konusu bizi çok rahatsız ediyor. O güne kadar da bu konunun çözülmesi bence şart. Ne demek istediğimi de anlamışlardır tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

“TABLO GERÇEKTEN ÇOK VAHİM”

Milletvekili Tanju Özcan, Belediyenin yaptığı projeleri ve borçları konusunda Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı eleştirerek emeklilik yaşının geldiğini ve geçtiğini söyledi. Özcan; “Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz sürekli ben şu projeyi yapacaktım, muhalefet sürekli engel oldu, yaygara kopardılar ve şov yaptılar dedi. Artık bir şeyleri anlatma vakti geldi. Bolu için bıçak kemiğe dayandı. Bolu’nun belediye sınırları içerisinde 165 bin’e yakın vatandaşı var. Bu 165 bin kişinin 90 bini TÜİK verilerine göre yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Bu 90 bin kişinin de 19 bin 554’ü de açlık sınırları altında yaşıyor. Bakın Alaaddin Bey 14 yıl önce göreve geldiğinde Bolu Belediyesinin bütçesinin net olarak yüzde 30’u kadar borç varmış. Geldiğimiz noktada Belediyenin tahmin ettiğimize göre, bütçenin yaklaşık üç katı kadar borcu var. Yani yüzde 30’dan almış yüzde 300’e borcu getirmiş. Belediye Meclis üyelerimiz Belediyenin borçları hakkında bilgi alamıyor. Tablo gerçekten çok vahim. Son 5 yılda İller Bankasına yapılan borçlanma 302 Milyon Lira. Belediyenin bu yıl ki bütçesinden daha fazla. Sadece bu borç İller Bankasınadır. Özel bankaları, vergi dairesini, SGK’ya ve piyasaya olan borçları saymıyoruz” dedi.

“MANGALDA KÜL BIRAKMIYOR”

Özcan, Bolu Belediyesinin ciddi bir israfı olduğunun da altını çizerek; “Bolu Belediyesinde her şeyden önce ciddi bir israf var. Kafasına göre proje yapıyor ve daha sonra tekrar değiştiriyor. Örnek verecek olursak, İzzet Baysal caddesinin kaç kez değiştiği ortadır. Bu paralar Belediye başkanının cebinden çıksa, evinin bahçesini yapsa bence bir problem yok. Ancak bu paralar Bolulunun parasıdır. İşte bunun hesabını sorma hakkını kendimizde buluyoruz. İşte bu yoksulluk sınırı altında yaşayan vatandaşlar, Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyor, en pahalı imar harçlarını, otopark katılım paylarını ödüyor. Ancak Belediye tarafından kullanılan paralara, yapılan borçlara bakıyoruz ve birde yaptıklarına bakıyorsunuz. Kullandığı paranın yüzde 10’nu yatırım olarak göremiyoruz. Ama daha geçen gün Sebenliler gecesinde atarken mangalda kül bırakmıyor. Diyor ki bize Ankara’dan para gelmese bile ayakta kalabilecek Belediyelerden bir tanesiyiz. Artık ayakları o kadar yere basmıyor ki kendini Türkiye’deki Belediyelerle kıyaslamıyor, Dünya’nın en iyi belediyeleriyle kıyaslamaya kalkıyor. Ben bu Alaaddin Bey’in tutarsız uygulamalarına ve söylemlerine bakınca artık emeklilik yaşı çoktan gelmiş geçiyor” diyerek eleştirdi.

“KHK İLE İÇ SAVAŞIN ÖNÜ AÇILIYOR”

Konuşmasının devamında Özcan, OHAL kapsamında çıkartılan 696 sayılı KHK’de en dikkat çeken düzenlemede, “terör eylemlerini bastıran kişilerin” cezai sorumluluğu olmamasına ilişkin endişe duyduklarını belirterek ; “KHK’lar terörle mücadele için çıkartıldı. Bu kadar yetkiyi bu yüzden aldı. Ancak OHAL’i uzattıkça uzatıyor. Ama terörle mücadele dışında her şey için kullanıyor. Bir süre önce Varlık Fonu diye bir şey kurarak, Ziraat Bankası gibi şeyleri oraya geçirdi. Şimdi de varlık fonunu Kanun Hükmünde kararname ile hazineye geçiriyor. Resmen gözümüzün önünde kanunla çalıyorlar. KHK ile bir düzenleme daha getirildi. Bu düzenleme o kadar çok tehlikeli. Bu düzenlemede diyor ki, 15 Temmuz Darbe girişimine karşı direnenler hakkında soruşturma açılamaz. Ama devamında da bu sonra da bunu devamı niteliğinde ki bir kalkışma olursa, bunlara direnenler hakkında da cezai işlem uygulanmaz diyor. Yani 15 Temmuz gecesi tankın üzerine çıktı, darbeci askerleri engelledi diye biri hakkında soruşturma açıldı mı? Tabi ki açılmadı. Peki, niye bu düzenlemeyi getirdin. Sen buna AF kanunu diyorsun da neyi affediyorsun. Sen bu düzenlemeyle bazı sivil çetelerin önünü açıyorsun. Örneğin gezi eylemleri gibi halk bir şeyi protesto etmek için dışarıya çıktı Hükümet İstifa, Kahrolsun AKP dedi. Sedat Peker gibi adamlarda çıkıp vay hükümetimize karşı bir kalkışma var dedi ve kalabalığı tarayıp geçti. Bunlara cezai işlem uygulamayacaksın. Var mı böyle bir mantık. İnsanlar birbirlerine karşı silahlanacak ve iç savaşın önü açılıyor. Bizim kaygımız ve endişemiz bu. Biz bunu anlatamıyoruz. Abdullah Gül bile yeter dedi. Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak artık topyekûn bir mücadeleye girişmemiz lazım” diye konuştu.

 “GÖLCÜK ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın basın açıklamasının ardından CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu da Gölcük İle ilgili açıklama yaparak bir çağrıda bulundu. Karsu, Gölcük’ün Bolu ve çevresindeki köylere önemli gelir sağladığının önemini vurgulayarak; “Yeryüzünün insanoğluna bağışladığı yerlerden bir tane öyle harika yerlerden bir tane demeyeceğim çünkü herkes onun harika olduğunu zaten biliyor. Gölcük’ün önemli işlevlerinden bir tanesi de Bolu ve çevresindeki insanlara sosyal hizmet ve onlara bir kazanç yolu yani sosyal demokrasilerin gerektirdiği sosyal adaletin, sosyal yapının gerektirdiği gelir kaynaklarının en iyi dağıtılması vasıtalığını yapmaktadır. Ne yapmaktadır? İstanbul’dan, Erzurum’dan, Kars’tan, İzmir’den, Ankara’dan gelen veya Bolu’daki insanlar nefes almak istedikleri zaman Gölcük’e gitmektedirler. Gölcük’e giderken oraya para bedelini ödemektedirler. O çevredeki balı, yağı, peyniri çevrenin yöresel ürünlerin dağıtıldığı, satıldığı yerlerden alışveriş etmektedirler. Dolayısıyla İstanbul’daki bir vatandaşımızın Bolu Gölcük’ün çevresindeki köylere büyük katkısı olmaktadır. Bunların yaptığı işlemle orada 28, 38 ne olursa olsun geçici evler yapmakta 28,38 kişi gelip bir gece orada kalmakta bu gelir kaynaklarını insanlara kapatmak işlevinin bir tanesini yapmakta oldukları belli olacaktır. Oradaki köylerin geliştirdiği yöresel ürünlerin orada satılmasına artık mani olacaklardır” dedi.

“BU SEVDADAN VAZGEÇSİNLER”

İl Başkanı Kazım Karsu Gölcük İhalesi konusunda bir teklifte bulunarak bu sevdadan vazgeçmelerini ifade etti. Karsu; “Biz farkında değiliz. Gölcük’e giderken etrafta o yollar üzerinde yapılan dükkânlar, bakkallar, kasaplar, manavlar köylülerin pazarı heba olup gidecektir. Onlar kendi kendine destek almadan orada büyümektedirler. Bu işlevin devam edilmesi konusunda benim bir teklifim var. Bugün Cumhurbaşkanımıza AKP’nin Genel Başkanına,  Bolu’da Belediye Başkanına ve Belediye Meclis Üyelerine rica da bulunuyorum. Diyorum ki; dokunmayın. Bu sektör burada gelişsin.3 sene, 5 sene sonra daha güzel hal alacaktır. Daha adaletli dağılım olacaktır. İnsanlar bundan faydalanacaktır. Bu sevdadan vazgeçsinler. 20,30 kişinin menfaatlerine bırakmasınlar. Belki de gelecek te belediye buradaki kiraya verdiği yerlerden alacağı kiraları da alamayacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler: