Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’DA KIŞ RALLİSİ YAPILACAK

BOLU’DA KIŞ RALLİSİ YAPILACAK
Tabiatın Kalbi Bolu, kış rallisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı ve Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz, Bolu’da yapılacak organizasyonlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu

Kasım ayında 43 spor federasyon başkanını ağırlayan Bolu, spor kenti olma yolunda hızla ilerliyor. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette TOSFED Başkanı Yazıcı’ya Bolu Doğa Sporları ve Offroad Kulübü Başkanı Burhan Turan ve yönetim kurulu üyesi Mustafa Sekmen de eşlik etti. Ayrıca görüşmede Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu da hazır bulundu. Başkanlık makamında bir araya gelen Belediye Başkanı Yılmaz ve Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Yazıcı, Bolu’da yapılması planlanan sportif organizasyonlarla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

 

Bolu’nun eşsiz bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten TOSFED Başkanı Yazıcı, “Geçtiğimiz ay gerçekleşen toplantıya daha önce planlanan programım nedeniyle katılamamıştım. O nedenle bugün sizlere ziyaret etmek istedim. Bolu müthiş bir coğrafyaya sahip, ben de Bolu’yu çok seviyorum. Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) 2019 yılında Türkiye’de yapılacak. Dünya Ralli Şampiyonasına hazırlık olarak, 2018 yılında Türkiye Ralli Şampiyonasını gerçekleştireceğiz. Bu şampiyonanın bir ayağını da Bolu’da yapmak istiyoruz.” dedi.  Yazıcı,  Türkiye’de 40 yıldır kar rallisi düzenlenmediğinden de bahsederek “40 yıldır karda yapılmış bir ralli hiç olmadı Türkiye’de. Bunu gerçekleştirebilirsek, müthiş bir başarıya imza atmış oluruz. Bu benim hayalim,  Başkanım bu ralliyi Bolu’da yapalım.” diye konuştu.

 

Yılmaz: “Kar rallisi için gerekli desteği vermeye hazırız”

Otomobil Federasyonu Başkanı Yazıcı’nın izlettiği kar rallisi ile ilgili örnekleri inceleyen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da kar rallisi için en uygun ilin Bolu olduğunu belirterek, “Bolu, tercihini yaptı; turizm, spor, sağlık ve spor şehri olacak. Sporun her branşının merkezi Bolu olsun istiyoruz. Bunun için çalışma yapıyoruz. Ayrıca kar rallisi için de en uygun şehir, coğrafi yapısı ve jeopolitik konumu gereği Bolu’dur. Bu işten en iyi anlayan kimse gelsin, bizim ekiple gerekli çalışmaları yapsınlar.  Gerekli desteği vermeye hazırız.” dedi.

 

Başkan Yılmaz’ın bu sözleri üzerine hedef büyüten Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Yazıcı,  Bolu’nun kış rallisine başarıyla ev sahipliğe yapması durumunda, 2020 yılında uluslararası bir organizasyona daha ev sahipliği yapabileceğini söyleyerek “Eğer bunu başarabilirsek ben 2020’de Eurosport’un naklen yayınlayacağı Avrupa Ralli Şampiyonasını getiririm buraya.  Müthiş ilgi çeker, çünkü Türkiye’de böyle bir şey yok.  Ayrıca çok büyük bir ekonomi yaratıyor.  70’e yakın araç gelecek, yaklaşık bin kişi bir hafta burada kalacak. Bolu’nun tanıtımına ve ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacaktır”  diye konuştu.

 

Yılmaz ziyarette ayrıca, Türkiye Otomobil Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı’ya günün anısına plaket takdim ederek, Bolu pasaportu, Dört Mevsim Bolu belgeselleri CD’si ve yöresel ürünler sepeti armağan etti.

Etiketler: