Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KUDÜS İÇİN YÜRÜYOR

KUDÜS İÇİN YÜRÜYOR
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki için yaklaşık 10 gün önce İstanbul'dan Kudüs'e ulaşmak hedefiyle yürüyüşe başlayan Nurettin Koç, Bolu’ya geldi.


Elinde Filistin bayrağı ile yürüyen Nurettin Koç, İstanbul’dan yaklaşık 10 gün önce yola çıkarak Bolu’ya ulaştı. Koç, Bolu’da yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'deki masum insanlara yaptığı zulme kayıtsız kalamadığını belirterek, ABD'nin Kudüs'ü ‘İsrail'in başkenti’ olarak tanımasının da yürüyüşü başlatmasında etkili olduğunu söyledi. Müslüman bir birey olarak yürüyüşe geçtiğini ifade eden Koç, “Şu andaki hedefim Hatay'a kadar yürümek. Bunu yapabildiğime kanaat getirdim. Allah nasip ederse İstanbul’dan Hatay’a kadar gücüm yetiyor. İnşallah oraya kadar yürüyeceğim. Ondan sonrası artık gücümü aşıyor artık gücü yetenler yardım ederse eğer güvenli bir güzergâh bulabilirsek niyetim Kudüs’e gitmek. Ama o kısmet ona tam olarak bir şey diyemiyorum. Yürüyüşüme ayın 17’sinde İstanbul’dan başladım, bugün 10. gün herhalde yanlış saymadıysam. Şu an Bolu’dayız. Bolunun çıkışına doğru devam ediyoruz yolculuğumuza.” diye konuştu.

Koç, yol güzergahında kendisine vatandaşların olumlu yaklaştığını belirterek, evlerinde misafir ettiklerini de sözlerine ekledi.

 “KARDEŞİMİZİN NİYETİ FARKINDALIK OLUŞTURMAK”

İHH Bolu Şubesi Mali ve İdari İşler Sorumlusu Mehmet Bayraktar da Koç’a yürüyüşü boyunca destek vereceklerini kaydederek, “Nurettin kardeşimizin bu kutlu yolculuğunda biz de İHH olarak Türkiye’deki bütün teşkilatlarımız yol güzergâhındaki teşkilatlarımızla yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Her türlü ihtiyacı sırasında inşallah yanındayız. İlerde Yeniçağa, Gerede molalarında kendisine yardımcı olacak kardeşlerimiz. Tabi yol boyunca biliyorsunuz İHH’nın 81 il de teşkilatı var. bütün teşkilatlarımız yanında olacak. Kendisine Cenab-ı Hak’tan güç, kudret diliyorum. Rabbim bu kutlu yolculuğunda muvaffak eylesin. Kardeşimizin niyeti halistir. Bir farkındalık oluşturmak. Kudüs için bir şeyler yapabilmek bireysel olarak. Kendisini tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Etiketler: