Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TANJU ÖZCAN’DAN KOÇ HOLDİNG’E ÇAĞRI

TANJU ÖZCAN’DAN KOÇ HOLDİNG’E ÇAĞRI
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Milletvekili Tanju Özcan Bolu’da, beyaz eşya üretimi yapan bir fabrikada çalışan 600 işçinin, Metal Sanayicileri Sendikası’nın teklif ettiği zam oranını yürüyüş yaparak protesto etmesi sonrasında Koç Holding Yönetim Kurul

Türk Metal Sendikası ile Metal Sanayi Sendikası arasındaki görüşmeler sonucunda; Bolu’da faaliyet gösteren Arçelik işçilerine önerilen zammın yeterli olmadığı kanaatinde olan Özcan; Mevcut ekonomik koşullar dikkate alındığında, bu oranda yapılacak zammın, çalışanları ve ailelerini mağdur edeceği ifade etti.

“%3,2’LİK ZAM BENİ ÜZMÜŞTÜR”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Türkiye’de istihdamın artması noktasında katkıları olmasından ötürü takdire şayan olduklarını belirterek; “Koç Holding ailesi olarak, Türkiye Cumhuriyetimin sanayi ve ekonomisinin gelişimine çok büyük katkılar verdiğiniz hususu kamuoyunun malumlarıdır. Yine Koç Grubu olarak Türkiye'de istihdamın artması noktasındaki katkılarını takdire şayandır. Malumlarınız olduğu üzere; Koç Grubu bünyesinde Bolu İlimizdeki Arçelik Fabrikası uzun yıllardır faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu fabrikanızda 1800' ü aşkın sendikalı çalışanınız bulunmaktadır. Bir süredir sendika ile fabrika yetkilileri arasındaki görüşmeleri dikkatle takip etmekteyim. Ancak: önceki yıllardan farklı olarak, fabrika çalışanı işçilerinize %3,2 gibi bir zam teklif edilmesi, ilin milletvekili olarak beni son derece üzmüştür. Mevcut ekonomik koşullar dikkate alındığında, bu oranda yapılacak zammın, çalışanları ve ailelerini mağdur edeceği ortadadır. Bolu ilimizin milletvekili olarak, yöneticisi bulunduğunuz Koç Grubundan, işçilerinize yapılacak zam oranlarının, daha gerçekçi ve ekonomik koşullar dikkate alınarak güncellemesini istirham eder, bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: