Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

7 SANIĞA TAHLİYE KARARI

7 SANIĞA TAHLİYE KARARI
Örgütün ildeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında açılan davada, 25'i firari, 53'ü tutuklu 145 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Tanık M.E.Ç: "Örgüte ait yurtlarda 17-25 Aralık döneminden sonra siyasi atmosferin değerlendirilmesi için toplantılar yapılıyordu. Bunlara esnaflar, şehir dışından gelen misafirler ve öğrenciler katılıyordu"

Mahkeme heyeti, 7 sanığın tahliyesine karar verdi.

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), "çatı  yapılanması"na ilişkin, 25'i firari, 53'ü tutuklu 145 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Belediye Nikah Salonu'ndaki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla yakınları ve avukatları katıldı. Duruşma, tanıkların dinlenmesiyle sürdü.

Üniversite eğitimi döneminde örgüte ait yurt ve evlerde kaldığını ifade eden tanık M.E.Ç, gazete ve dergi aboneliği adı altında para toplandığını ancak kendisinin vermediğini söyledi.

Tanık, 17-25 Aralık sürecinden sonra yurtlarda çeşitli toplantılar düzenlendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Örgüte ait yurtlarda 17-25 Aralık döneminden sonra siyasi atmosferin değerlendirilmesi için toplantılar yapılıyordu. Bunlara esnaflar, şehir dışından gelen misafirler ve öğrenciler katılıyordu. Ben de bir kısmına iştirak ettim. Benim yurt ve evlerde kaldığım dönemde firari sanıklar Ahmet Çelebi, Ali Osman Çelik, tutuklu sanık Emin Sinoplu ve tutuksuz sanık Berat Horuz'un yanı sıra farklı davalarda yargılanan Gökhan Bostancı, Hıdır Aksoy ve İ.T. de bu sohbetlere ve toplantılara katılmaktaydılar. Tutuksuz sanık A.K. ile Bolu'nun imamı olduğu ileri sürülen firari sanık Cuma Kartal’ı Erdem Erkek Öğrenci Yurdu'nda gördüğümü hatırlıyorum."

İ.T'nin örgütün üniversite abisi ve AİBÜ öğrenci konseyi başkanı olduğunu aktaran M.E.Ç, "Cemaatin sohbetlerine katılım için İ.T'nin organizasyon yaptığını, üniversitede okuyan öğrencilerin evle ilgili problemlerinde yardımcı olduğunu bilirim. Tutuklu sanık Hıdır Aksoy cemaatin bölgeci diye tabir edilen abilerindendi. H.Ç. de sohbet organizasyonu yapan kişiler arasındaydı. R.D. de bildiğim kadarıyla bölgecilerden. Onun da Erdem Öğrenci Yurdu'na sık sık gelip gittiğini bilirim. Cuma Kartal örgütün il abisi olarak biliniyordu. Erdem Yurduna gelip giderdi. Kendisini kod adıyla değil ismiyle tanırdım." ifadesini kullandı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen A.N.Y. ise babasının yönlendirmesi ile örgüt tarafından düzenlenen Bosna Hersek ve Makedonya gezilerine babasıyla katıldığını anlattı.

Bosna gezisi esnasında FETÖ’nün okulu ya da kurumuna gitmediklerini dile getiren A.N.Y, "Ama bir grup, Türkçe konser vererek şiirler okumuştu. Bunların o okullara giden öğrenciler olduğunu tahmin etmiştim. Daha sonra Makedonya'ya gittik. Gezilerde tutuklu sanıklar Erol Altıntaş, Ali Coşkun, İbrahim Ergül gibi şahısları gördüğümü hatırlıyorum. Dönemin bazı siyasileri ve yöneticileri de bu gezilerden birisinde vardı." diye konuştu.

Duruşmanın sonunda daha önce dinlenmesine karar verilen yaklaşık 70 tanığın, görülen lüzum üzerine dinlenmeyeceğini belirten mahkeme heyeti ara karar verdi.

Mahkeme heyeti, Y.S.A, U.A, S.T, T.D, S.A, Z.D. ve K.İ'nin yurt dışı çıkış yasağı ile tahliyelerine karar verdi.

Duruşma, savcının mutalaasını hazırlaması için 29 Aralık'a ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 120 sayfalık iddianamede, firari sanıklar Adnan Daylan, Cuma Kartal, Suat Türkoğlu, Mustafa Çaka, Ahmet Çelebi ile tutuklu sanıklar Şevket Kahraman, Ali Osman Çelik ve Emin Sinoplu hakkında, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçlamasıyla, 15'er yıldan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İddianamede, 137 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla, 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Etiketler: