Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ YARDIMCISI KESKİN’DEN VEDA ZİYARETİ

VALİ YARDIMCISI KESKİN’DEN VEDA ZİYARETİ
Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, kısa süre sonra emekliliğe ayrılacak olması sebebiyle Köroğlu Gazetesi & Köroğlu Televizyonu’na veda ziyaretinde bulundu.

Veda ziyaretinde gazetemize açıklamalarda bulunan Keskin; “65yıllık yaşantısını vatan, millet ve Atatürk aşkıyla çalışan mülkiye amirinin hayatı adlı kitap hazırladığını ifade etti.42 yıllık çalışma hayatı boyunca; “Her zaman her yerde devletimize, milletimize tarafsız bir şekilde hiçbir yere yaslanmadan hizmet ettik. Bunun verdiğim mutluluk, haz hiçbir şeyle mukayese edilemez” dedi.

Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin’in veda ziyaretinden satır başları şöyle:

“BOLUNUN BENİM İÇİN BÜYÜK ANLAM VE ÖNEMİ VAR”

“Böyle bir imkânı Köroğlu televizyonu verdiği için teşekkür ederim. Salı günü 65 yaşımızı dolduruyoruz, Çarşamba günü 66 yaşımıza girmiş olacağız. Dolayısıyla Salı günü mesai bitiminde yaş haddinden emekli olacağız Bolu’da. Bolunun benim için büyük anlam ve önemi var. Kaymakamlıktan önce 3 yıl müfettişlik yaptım. Müfettişlik döneminde 1976 yılında ilk teftiş yaptığımız o zaman öğretmen bankası vardı TOBANK burada teftişe gelmiştik. Bolu’yu ben öyle tanıdım. Abant’ı Gölcük’ü o tabi haliyle görmüştüm yıllar önce. Hatta düğün davetiyelerimi Bolu’da bastırmıştım. Damatlık elbisemi burada diktirmiştim. O bakımdan çok önemliydi.

“MÜFETTİŞLİKTEN SONRA KAYMAKAMLIK İDEALİMİZDİ”

Müfettişlikten sonra kaymakamlık sınavını kazanınca kaymakamlık mülkiyeye girdiğimizde idealimizdi. Vatana, millete hizmet aşkı vardı. Müfettişlikten izin alarak 3 gün staja başlamak için Kayseri’ye gittiğimde kıdemli bir vali yardımcısı rahmetli oldu Ali Suavi Erdemtok. Yıllarca kaymakamlık yapmış vali yardımcılığı yapıyordu. Benim müfettişlikten geçeceğimi anlayınca bana nasihat etmeye başladı. Evladım dedi bizim mesleğimiz çok zor. Doğuya gideceksin, Güneydoğuya gideceksin, küçücük ilçelere gideceksin. Siyasiler her şeye karışır. Bak şimdi Ankara’da evin, çocukların Ankara’da okuyor. Ne güzel mesleğin sonunda bile Ankara’ya, İstanbul’a zor gelirsin dediğinde işte efendim benim vatana millete hizmet etmek istiyorum, idealim kaymakamlık diye cevap verdim. En son dedi ne kadar maaş alıyorsun? 21 bin lira deyince (sene 1979) adam şaşırdı. Evladım deli misin sen? Ben dedi 30 yıldır devlete kaymakamlık yaptım vali yardımcısıyım 7 bin lira maaş alıyorum. Sizin alacağının 6 bin lira en fazla 6 bin 500 lira. Şimdi sizin yerinize beni müfettiş olarak alsınlar ben dedi istifamı verir sizin yerinize müfettiş olarak geçerim. Dedim efendim siz kendini yormayın ben bu konuda kararlıyım kaymakamlık yapmak istiyorum.

“40 KİŞİYİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIRDIK”

Öylece başladık staja. Vilayet stajından sonra Rize Ardeşen’de, Niğde Çamardı’nda vekâleten kaymakamlık yaptım. Daha sonra Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde kaymakamlığım oldu Edirne Lalapaşa kaymakamlığım. Doğuda şar hizmetine gittik Erzurum Karayazı Türkiye’nin en yüksek yerleşim yeri 2450 rakım. Çok zor şartlarda hizmet verdik. Ve görev yaptığım yerlerde valilerden hep takdirname alıyorum, bakanlardan takdirname alıyorum gece gündüz çalışıyoruz tam bir idealist kaymakam olarak. Karayazıda herhalde iyi bir yere gideriz diye giderken Mardin Derik ilçesine tayin olduk. Mardin Derik ilçesi büyük bir ilçe o zamanki nüfus açısından önemli bir ilçe. Emniyet asayiş açısından son derece hassas ilçe ama çok ihmal edilmişti. Asayiş son derece bozuk, köprü yapmış devlet, menfez yapmış 2-3 sene geçmiş halen önü arkası doldurulmamış vatandaş çaydan geçiyor. Bu olumsuz örnekler hep vatandaşa olumsuz olarak yansıtılıyordu. Liseye gidiyorsun Türkiye haritası var haritanın yarısı var yarısı yok. Atatürk köşesi yapılmış Atatürk’ün yarısı var yarısı yok. Okula gidiyorsun üstünde önce vatan yazıyor okulu ağıl ahır haline çevirmişler, kerpiçten bir bina yapmışlar küçücük yılarca orada eğitim öğretim yapılıyor. Çok çarpışık çok olumsuz manzaralar var. Bunların hepsini gece gündüz çalışma ile en iyi şekilde düzenledik. Batıdaki bir ilçeden hiç farkı olamayacak gerek asayiş yönünden gerek hizmetler açısından konuma getirdik. Derikliler bizi Diyarbakır’a kadar uğurladılar. 40 kişiyi üniversiteyi kazandırdık.

“80’İN ÜZERİNDE TAKDİRNAME ÖDÜL ALDIM”

Manisa Kırkağaç ilçesinde görev yaptım. Devlet bizim her gittiğimiz yerlerde yine başarı belgeleri, takdirname alıyoruz. İngiltere’ye 8 ay gönderdi öyle bir devletimizin verdiği imkân oldu. Yurtdışını gördük. Gaziantep Nizip kaymakamlığı yaptım. 30 vilayetten büyük bir yerdi o zaman. Arkasından İzmir Aliağa kaymakamlığım oldu. Aliağa Türkiye’nin en önemli İzmir’in en önemli ilçelerinden birisi PETKİM TÜPRAŞ orada. Daha sonra ismime uygun Mustafa Kemal Paşa ilçesine tayin oldum Bursa ve arkasından Ereğli’ye tayin olmuşken Büyükçekmece kaymakamlığına dönüştü İstanbul. İstanbul vali yardımcısı olduk.  İstanbul vali yardımcısı iken Kadıköy Üsküdar kaymakamlığı 5 ay yönettim. 1,5 milyon aşağı yukarı toplam nüfus. Ataköy’den sabah çıkıyorum gece 12’de evime zor dönüyorum yemek yiyecek fırsat zor buluyorum. Böyle idealist bir mülkiye amiri olarak gece gündüz çalıştık. 80’in üzerinde takdirname valilerden, bakanlardan, cumhurbaşkanlarından ödüller aldık. Aliağa kaymakamı iken yine yılın idarecisi seçildim. Belki hak ettiğimiz yere gelemedik ama Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar çok önemli hizmetler götürdüm. Bunların vermiş olduğu haz hiçbir şeyle mukayese edilemez.

“BİZE VERİLEN GÖREVLERİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA ÇALIŞTIK”

Kayseri’ye hizmet edelim derken Nevşehir’e atandık. Orada da 5 yıl hizmetimiz oldu. İşte mesleğin sonunda tekrar Bolu’ya dönmüş olduk. Bolu’da 2012 yılının 1 Ekiminde göreve başlamıştım. Salı günüde noktalamış olacağız 5 yıl 2,5 ay gibi bir süre hizmet etmiş oluyorum. Bu süre içerisinden Bolu’da da çok önemli gelişmeler oldu alt yapı yatırımı açısından. Bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Bu Nevşehir’de ve Üsküdar kaymakamlığını yaparken Üsküdar musiki cemiyetinden zaman zaman fırsat buldukça gidiyordum Türk sanat müziğinde Semahat Özdenses’in parçaları yorumlamaya çalışıyordum. Burada da bolu belediyesi Türk Sanat Müziği korolarına iştirak ettik. Bu sahnedeki şöhret basamaklarını biraz daha geliştirmiş olduk.

“MÜLKİYE AMİRİNİN HAYATI ADLI KİTAP HAZIRLADIM”

Şu anda başımız dik alnımız açık. Her zaman her yerde devletimize, milletimize tarafsız bir şekilde hiçbir yere yaslanmadan hizmet ettik. Bunun verdiğim mutluluk, haz hiçbir şeyle mukayese edilemez. Ben veda ziyaretinde bulunmak amacıyla Köroğlu gazetesi & Köroğlu televizyonuna gelmiştim. Böyle bir olanak yarattığınız için teşekkür ediyorum. Bu 65 yıllık yaşantımı da vatan, millet ve Atatürk aşkıyla çalışan mülkiye amirinin hayatı adlı kitap taslağımı hazırladım. Ticari bir düşüncem yok. Eğer değerlendirilir gelecek kuşaklara örnek teşkil ederse kendimi mutlu atfedeceğim. 10 maddede de 42 yılın tecrübesini orada özetlemeye çalıştım. Memleketimizin gelişmesi kalkınması Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine yükselmesi için.”