Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLULU SERCAN BİRİNCİ OLDU

BOLULU SERCAN BİRİNCİ OLDU
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) ve Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu (STBP) tarafından dijital platformda düzenlenen


BESD-BİR ve STBP tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 450 farklı yemeğin yarıştığı yarışmanın sonuçları açıklandı.

Şef Eyüp Kemal Sevinç, Şef ve Gurme Haldun Tüzel, Yemek Stilisti İnci Bak, Uzman Diyetisyen Olcay Barış, BESD-BİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süleyman Öztürk ve Şenpiliç Yönetim Kurulu Üyesi Gül Altıkulaç’tan oluşan jüri üyeleri, final yarışmasında kazanan ilk üç özgün tarifi seçti.

İstanbul'da faaliyet gösteren özel bir aşçılık okulunda gerçekleşen final yarışmasında jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından 2.Tavukla Yaratıcı Tarifler Yemek Yarışmasına "Roll Chicken Royale" isimli yemekle katılan Bolulu Sercan Ergün birinci oldu.

Yarışma sonrasında yaptığı açıklamada, yarışmaya Roll Chicken Royale isimli bir tavuk yemeği ile katıldığını ifade eden Ergün, "Yemeğimin krallara layık olduğunu inandığım için bu ismi verdim.  Tarifimde tavuk budu kullandım. Çünkü tavuk budunun ayrı bir lezzeti olduğuna inanıyorum. Tavuk budunun içine kavrulmuş ve krema ile tatlandırılmış ıspanak sote koyarak rulo yaptım ve fırında pişirdim. Alt tabanına farklı bir pişirme tekniği uygulayarak çok ayrı bir lezzet olan kereviz püresi yaptım ve taze kekikle aromalandırdım. Ayrıca, brokoli püresi hazırladım ve ikisini füzyon mutfağı teknikleri uygulayarak tabağıma yerleştirdim. Sonra pişen tavuklarımı üzerine yerleştirdim, yanına mantar ragu ekledikten sonra chedar sos eşliğinde servis ettim. Jürimizin değerlendirmesi sonucunda çok güzel bir ödüle ulaştım." dedi.

Öte yandan, yarışmaya katılan tarifler arasından seçilecek 50 tarifin kitaplaştırılacağı bildirildi.

Etiketler: