Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MAHKEME BAŞKANINDAN FETÖ OKULLARINA "BEKAA KAMPI"

MAHKEME BAŞKANINDAN FETÖ OKULLARINA
Bolu'da FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 3'ü firari 11'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına başlandı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Han: "(Sanığın ağlayarak hiçbir şey yapmadığını söylemesi üzerine) PKK'nın Bekaa kampı neyse ya da diğer terör örgütlerinin kampları neyse bu okul ve yurtlar da Fetullah Gülen terör örgütünün kamplarıdır ve siz tam da bu kamplarda çalışmış durumdasınız. 'Benim ilgim yok' diyorsunuz ama bu okul ve yurtlar, terör örgütü üyesi yetiştirme merkezi gibiydi"

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) gizli haberleşme programı olan ByLock'u kullandıkları iddiası ile haklarında "terör örgütü üyesi olma" suçlamasıyla dava açılan 3'ü firari 11'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nce belediyenin nikah salonunda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianame özetinin okunmasının ardından, sanıklar savunma yapmaya başladı.

Tutuksuz sanık M.S, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) araştırma görevlisiyken açığa alındığını belirterek, hakkındaki iddiaları ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

FETÖ ile hiçbir şekilde bağlantısı bulunmadığını öne süren M.S, "15 Temmuz'dan sonra hakkımda ByLock kullandığım iddiası ortaya atıldı. Bu nedenle açığa alındım. Kurum araştırmam henüz çıktığı için halen açıktayım ancak ben adı geçen programı hiçbir şekilde kullanmadım." dedi.

ByLock'a 56 defa erişim sağlandığı iddia edilen tutuklu sanık S.A. ise hayatının hiçbir döneminde bu örgütle bir bağlantısının bulunmadığını ileri sürerek, "AİBÜ'de ders verdiğim öğrencilerim bu hususta dinlenebilir. Benim örgütle bağlantıma ilişkin bir delil bulunamayacağı kanaatindeyim. İddianamede yalnızca ByLock bulunduğu gerekçe gösterilmiştir. Ben bu programı indirip kullanmadım. Tespitte teknik bir hata olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmeyen sanık S.A, çocukları ve ailesinin mağdur olduğu aktararak, tahliyesini talep etti.

Örgüte bağlı yurtlarda müdürlük yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan tutuksuz sanık M.B. de savunmasında, AİBÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nü kazanarak Bolu'ya geldiğini anlatarak, "Kayıt için geldiğimde birçok yurdun broşürlerinin dağıtıldığını gördüm. Kalacak yerim olmadığı için örgüte ait Muradiye yurdunu gidip gördüm. Kalabileceğimi düşünerek görüştüm ve 2 ay kadar orada kaldım. Daha sonra okuldan iki arkadaşla ev tutarak ayrıldım. Üniversiteden mezun olunca Bolu'da iş aramaya başladım. KPSS'yi kazanamamıştım. Fehime Daylan Kız Öğrenci Yurduna başvurdum. Burada önce müdür yardımcısı, ardından müdür olarak çalıştım." diye konuştu.

Aynı davada tutuklu yargılanan Gökhan B. ile 2014 yılının ekim ayında evlendiğini anlatan M.B, "Devletime ve milletime zarar getirecek hiçbir faaliyette bulunmadım. Bu yüzden hakkımdaki örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum." iddiasında bulundu.

Sanık M.B'nin ağlayarak ısrarla hiçbir şey yapmadığını söylemesi üzerine Mahkeme Başkanı Seyfi Han, "PKK’nın Bekaa kampı neyse ya da diğer terör örgütlerinin kampları neyse bu okul ve yurtlar da Fetullah Gülen terör örgütünün kamplarıdır ve siz tam da bu kamplarda çalışmış durumdasınız. 'Benim ilgim yok' diyorsunuz ama bu okul ve yurtlar, terör örgütü üyesi yetiştirme merkezi gibiydi." ifadelerini kullandı.

Sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından, cumhuriyet savcısı tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan E.S, S.A, T.Y. ve Y.Y'nin yurtdışına çıkış yasağı şartı ile tahliyelerine, diğer 7 sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 35 sayfalık iddianamede, firari durumda olan Haris Dikici, Murat Torlakoğlu ve Zeynep Hazar ile birlikte 11'i tutuklu toplam 20 sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla 7 yıl altışar aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

 

  

Etiketler: