Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI BOLU’DA İYİ UYGULANMADI”

“KENTSEL DÖNÜŞÜM YASASI BOLU’DA İYİ UYGULANMADI”
Bolu Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hakan Özmen Bolu’daki kentsel dönüşüm ve imar planı hakkında açıklamalarda bulundu. Özmen; “Kentsel dönüşüm yasası Bolu’da iyi uygulanmadı, hiç uygulanmadı. Çok büyük planlar yapıldı. Çeşitli yatırımlar gel

Bolu Belediyesi İmar Komisyonu Üyesi Hakan Özmen, Bolu Belediyesi Plan ve Bütçe ile İmar Komisyonunda önemli görevler üstlendiklerini yeni seçim dönemine girerken kapsamlı bir şekilde meclis çalışmalarını anlatacaklarını söyledi.

“BOLUMUZ BÜYÜKŞEHİRLER KADAR KÖTÜ DEĞİLSE BİZLERİN SAYESİNDEDİR”

Hakan Özmen hükümet tarafından çıkarılan kentsel dönüşüm ve yapı denetim yasası ile gelinen noktayı eleştirerek; “Ben 2009’dan bu yana iki dönemdir meclis üyesiyim. 2000’li yıllardan beri AKP döneminde inşaat sektörü hükümetin ekonomiyi canlı tutma, üretimsiz olayı sıcak tutma aracı oldu. Bununla birlikte yasalar çıktı kentsel dönüşüm yasası, yapı denetim yasası vs. fakat bu güne gelindiğinde bu yasaların hükümet tarafından yandaş müteahhitler tarafından dikkat ederseniz noktasal incelerseniz bunlardan kimlerin faydalandığını sonuna geldiğinde de kimlerin tükettiğini şu anda yine ekleme saplama torba yasalarla nelerin düzeltildiğini hep beraber bir gün konuşuruz. Bolumuzda biz komisyonlarda plan bütçe de imar komisyonunda çok önemli görevler üstlendik ve bu konuları çok iyi takip ettik. Bolumuz büyükşehirler kadar kötü değilse bir takım şeyler kontrol edilebildiyse bunlar bizlerin sayesindedir, muhalefetin sayesindedir. İki dönemdir çok eleştirilmemize rağmen bu konularda oturup bu konuları geçmişten bu güne kadar yapılan hatalar doğrular anlamında da geniş bir şekilde tartışabiliriz” diye konuştu.

“BOLU İMAR AÇISINDAN ÇOK KİLİT BİR NOKTADADIR”

Bolu’da kentsel dönüşümün iyi uygulanmadığı ifade eden Özmen; “Kentsel dönüşüm yasası Bolu’da iyi uygulanmadı, hiç uygulanmadı. Çok büyük planlar yapıldı. Bizim bolumuza hemen şuradan tarif ettiğimiz zaman Karaçayır’da uygulanması gerekiyordu uygulanmadı, Akpınar’da uygulanması gerekiyordu uygulanmadı. Çeşitli yatırımlar geldi Bolu’ya yüksek yapılar bir tek onlara izin verildi oda özel görüşmelerle. Onun dışında yüksek bina ve bolumuzu katledecek özel durumlar oluşturulmadı. Oluşturulan yerler var bundan sonra oluşturulacak projeler var, planlanan projeler var. Bunlardan bir tanesi Şehir Hastanesi,  Bolu’nun en kıymetli arazisine yapılma planı var. Büyüksu projesi, tarlalar oluşturulan bütçesi çok yüksek hayal bir projedir. Sanayi projesi, bakın yine en verimli topraklarda konuşulan bir projedir. Fakat bunların hepsi konuşulur çok büyük paralar verilir Bolu’nun gençlerine, mühendislerine, mimarlarına itibar edilmeden dışarıda çok büyük paralar verilerek yaptırılır, konuşulur Bolu dünyanın en güzel şehri, dört mevsim harika yaşayan filmler çektirilir hepsi hikaye. Baktığınız zaman geldiğiniz noktada çok kilit bir noktadadır Bolu imar açısından. Bundan sonra oturup düzgünce bu işlerin planları yapılmalıdır. Bize çok ihtiyaç vardır. Biz bu ileri yeni dönemde seçim dönemine girerken çok daha kapsamlı anlatacağız. Meclis çalışmalarımız da bu anlamada devam ediyor” şeklinde konuştu.  

Etiketler: